Yardım 3080Ti Vs 3090 Hangisini Almalıyım?

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Merhabalar aşağıdaki 2 üründen birini almayı düşünüyorum lakin kararsız kaldım. 3080ti gigabyte olması hoşuma gitmiyor sevmediğim bir marka. Garantisi var ama fiyatı da çok uygun değil. 3090 ise tam muallak garanti yok geçen sene alınmış etiketi duruyor lakin mining yapılmış olabilir. Ne yapacağım şaşırdım.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Hocam ikinci el kart alırken benim net kriterlerim var onun dışında kartlara hiç bakmıyorum. Faturası olmalı garantisi olmalı. Garanti genelde 3 yıllık oluyor garantisi olan kart ortalama 2-2.5 yaşında oluyor. Arkasında ki garanti güvenlik etiketi kesinlikle olmalı bu benim için 1. Öncelik. Kartın içi açıldıysa ne yaptıklarını kimse bilemez satıcının dediği kadarını bilebilirsin. Bu 3 özelliği bir kartta ara bulduktan sonra testlerine bak derim. Mining yapıyorlar satmaya yakın içini acip macun vs değiştiriyorlar sen test yapiyon bakiyon sıcaklık iyi ama bir kaç ay sonra kart alev alıyor. Ya da icini açıp soğutucu bloğu fanı ve değişiyorlar ilerde belki ayni sorun sende tekrarlayabilir o yüzden hiç riske girme derim. 2 hafta önce 3070 aldım 2.5 yıllık kart faturayı istedim garantiyi seri numarasıni dogrulattim arkada garanti etiketi de duruyordu ondan sonra sıcaklıktir oyun dur vs değerlerine baktım. Suanlik çok temiz sorunsuz.

Ek olarak normal bir bilgisayarda yapılan mining karta çok çok az etki ediyor. Sıcaklık değerleri performans değerleri sıfır ile neredeyse aynı. Önemli olan mining odası kurmuş olanlardan kaçmak. Düz bilgisayar dan mining yapmış karttan bişey olmaz ama oda falan kuruyorlar ya 20-30 tane kart ile yapıyorlar onlar ölümcül oluyo 7/24 çalıştıkları için bitik oluyorlar. Hazır sisteminde kullanan biri mining yapsa da inan hiç bişey olmuyor. Arkadaşım ile karşılaştirdik hiç bişey yok YouTube da videoları da var

KS

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Hocam ikinci el kart alırken benim net kriterlerim var onun dışında kartlara hiç bakmıyorum. Faturası olmalı garantisi olmalı. Garanti genelde 3 yıllık oluyor garantisi olan kart ortalama 2-2.5 yaşında oluyor. Arkasında ki garanti güvenlik etiketi kesinlikle olmalı bu benim için 1. Öncelik. Kartın içi açıldıysa ne yaptıklarını kimse bilemez satıcının dediği kadarını bilebilirsin. Bu 3 özelliği bir kartta ara bulduktan sonra testlerine bak derim. Mining yapıyorlar satmaya yakın içini acip macun vs değiştiriyorlar sen test yapiyon bakiyon sıcaklık iyi ama bir kaç ay sonra kart alev alıyor. Ya da icini açıp soğutucu bloğu fanı ve değişiyorlar ilerde belki ayni sorun sende tekrarlayabilir o yüzden hiç riske girme derim. 2 hafta önce 3070 aldım 2.5 yıllık kart faturayı istedim garantiyi seri numarasıni dogrulattim arkada garanti etiketi de duruyordu ondan sonra sıcaklıktir oyun dur vs değerlerine baktım. Suanlik çok temiz sorunsuz.
Haklısın hocam 3090 ni uygun bulunca bı kanım kayniyor. PSU zaten 750 benim 3080 alacak gibiyim

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Haklısın hocam 3090 ni uygun bulunca bı kanım kayniyor. PSU zaten 750 benim 3080 alacak gibiyim
3090 ilani için demedim genel olarak dedim. Bazen insanlar elinden cikarmak için ucuza satıyor ekran kartı piyasası düşüyor zaten belki temiz karttır. Ben 7k ya aldım Asus tuf gmng 3070 i adam iki hafta önce 10k dan ilana koymustu ama bişey alacakmış falan filan 7ye bıraktı. Sende temiz kart bul pazarlıkla 1-2k dusurursun

Bide hocam ek olarak 3080ti satıcısı al satci bende kart ararken çok gördüm o ismi. Asla alsatcilardan ve bilgisayarcilardan almazdım ben. Onlar ucuzdan alıp yalandan test edip satıyorlar şahsen tavsiye etmem özellikle alsatcilari ve bilgisayarcilari kapatıyordum

KS

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
3090 ilani için demedim genel olarak dedim. Bazen insanlar elinden cikarmak için ucuza satıyor ekran kartı piyasası düşüyor zaten belki temiz karttır. Ben 7k ya aldım Asus tuf gmng 3070 i adam iki hafta önce 10k dan ilana koymustu ama bişey alacakmış yokfalan filan 7ye bıraktı. Sende temiz kart bul pazarlıkla 1-2k dusurursun

Bide hocam ek olarak 3080ti satıcısı al satci bende kart ararken çok gördüm o ismi. Asla alsatcilardan ve bilgisayarcilardan almazdım ben. Onlar ucuzdan alıp yalandan test edip satıyorlar şahsen tavsiye etmem özellikle alsatcilari ve bilgisayarcilari kapatıyordum
Valla öyle tabi de al satcilar genel iyi ürün alır diye düşündüm harici uygun ve iyi ürün yakalamak zor

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Valla öyle tabi de al satcilar genel iyi ürün alır diye düşündüm harici uygun ve iyi ürün yakalamak zor
Bide 3080ler pahalı 3070 bakabilirisn hocam 7-8k ya. 3080 ler sanırsam 12-13k civarı neredeyse iki kat fiyat farkı var o fiyat farkına değmez bence. Performans olarak %25-30 civarı fark oluyor oyundan oyuna artıp azalıyor ama iki kat fiyat değmez. Daha uyguna 3080 bulursan 10k gibi alınır ama üstü bence gereksiz

KS

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Bide 3080ler pahalı 3070 bakabilirisn hocam 7-8k ya. 3080 ler sanırsam 12-13k civarı neredeyse iki kat fiyat farkı var o fiyat farkına değmez bence. Performans olarak %25-30 civarı fark oluyor oyundan oyuna artıp azalıyor ama iki kat fiyat değmez. Daha uyguna 3080 bulursan 10k gibi alınır ama üstü bence gereksiz
Öyle tabiki hocam ben de alayım bir kere uzun süre götürsün diye 3080ti bakıyorum. 2k da 3070 Lee ne kadar tat verir bilemedim. Şuan 6700xt kullanıyorum saticam nalet kartı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri