30k bütçe oneri

Essenque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu konularda fazla bilgim yok ilk defa sistem alacağım şu: https://www.gaming.gen.tr/urun/1596...2gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Ryzen 5600x nasıl bir işlemci
Sistemi soğutucu tuf240mm
Anakart b550m-a yada x570plus hangisi daha iyi olur bilmiyorum wifi(kablo çekme durumum yok maalesef)
Ram için adatalar sorunlu diyorlar ama bilgim yok kingston seçebilirim
O ekran kartı onerideki kasaya sıgar mi

Başka önerileriniz varsa atabilirsiniz
Gaminggen mağazasına gittiğimiz de sistemi orda hazırlıyorlar mi illa online mi siparis vermek lazim kargo şirketleri malum şimdiden herkese teşekkürler

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Bu konularda fazla bilgim yok ilk defa sistem alacağım şu: https://www.gaming.gen.tr/urun/1596...2gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Ryzen 5600x nasıl bir işlemci
Sistemi soğutucu tuf240mm
Anakart b550m-a yada x570plus hangisi daha iyi olur bilmiyorum wifi(kablo çekme durumum yok maalesef)
Ram için adatalar sorunlu diyorlar ama bilgim yok kingston seçebilirim
O ekran kartı onerideki kasaya sıgar mi

Başka önerileriniz varsa atabilirsiniz
Gaminggen mağazasına gittiğimiz de sistemi orda hazırlıyorlar mi illa online mi siparis vermek lazim kargo şirketleri malum şimdiden herkese teşekkürler
5600x iyidir o yüzden soğutucu öneriliyor aynı sistemim intellisi var onu da tercih edebilirsiniz.
Özelleştirmiş oluğum bir sistem var işlemcisi İ7 olduğu için bütçe aşıyor ama isterseniz i5 e düşürebilirsiniz diğer parçaları zaten özelleştirildi güzel olarak nitelendirdim eğer fazla gördüğünüz vs. olursa sizde değiştirebilirsiniz.Linki düzelttim.

KS

Essenque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5600x iyidir o yüzden soğutucu öneriliyor aynı sistemim intellisi var onu da tercih edebilirsiniz.
Özelleştirmiş oluğum bir sistem var işlemcisi İ7 olduğu için bütçe aşıyor ama isterseniz i5 e düşürebilirsiniz diğer parçaları zaten özelleştirildi güzel olarak nitelendirdim eğer fazla gördüğünüz vs. olursa sizde değiştirebilirsiniz.Linki düzelttim.
Bu sistem de güzel ama wifi anakart almam lazım kablo çekemem maalesef ekleyince de bütçeyi çok aşıyor benim attigim sistem alınabilir mi AMD işlemci herhangi bir sıkıntı yaratır mı bir de bu kasaya 3080 ekran kartı sığar mı bilginiz var mı kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum ilk defa alacam ve 4-5 yıl ekleme yapmadan kullanmak istiyorum

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Bu sistem de güzel ama wifi anakart almam lazım kablo çekemem maalesef ekleyince de bütçeyi çok aşıyor benim attigim sistem alınabilir mi AMD işlemci herhangi bir sıkıntı yaratır mı bir de bu kasaya 3080 ekran kartı sığar mı bilginiz var mı kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum ilk defa alacam ve 4-5 yıl ekleme yapmadan kullanmak istiyorum
i7'den i5 e düşürürseniz bütçeyi aşmıyor.
3080 sığmasa o kasa önerilmezdi hocam zaten.
ve hediye olarak ASUS USB-AC58 Kablosuz AC1300 Dual Band USB Adaptör veriyor bu işinize yarar diye düşünüyorum eğer düşündüğüm şeyse.

KS

Essenque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
i7'den i5 e düşürürseniz bütçeyi aşmıyor.
3080 sığmasa o kasa önerilmezdi hocam zaten.
ve hediye olarak ASUS USB-AC58 Kablosuz AC1300 Dual Band USB Adaptör veriyor bu işinize yarar diye düşünüyorum eğer düşündüğüm şeyse.
Teşekkür ederim hocam her şey için son bir sorum var sizin onerdiginiz sisteme sıvı soğutma eklemeye gerek var mı almışken hepsini ekletip tek seferde almayı düşünüyorum

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Teşekkür ederim hocam her şey için son bir sorum var sizin onerdiginiz sisteme sıvı soğutma eklemeye gerek var mı almışken hepsini ekletip tek seferde almayı düşünüyorum
Hocam bazı durumlarda yetmeyebilir stok fan o yüzden bütçe varsa tercih edilebilir.
Eğer isterseniz Kule tipi soğutucuda tercih edebilirsiniz bütçe yetmesi için tabi karar sizin.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İşlemci 5600x
Ekran kartı rx 6900xt seçerek bu sistemi alabilirsiniz. Wifi konusunda ayrıca satılan USB WiFileri kullanabilirsiniz. Anakartlar pahalı olduğu için öneri yapmadım.
İşlemci soğutucu olarak kraken x53 alabilirsiniz.
Bu sisteme min. 2k monitör almanız gerekiyor hakkını vermek için. O da 5 6 k gibi fiyatlarda bilginize.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bütçe yetmiyorsa bu sistemi özelleştirerek alabilirsiniz.
Sıvı soğutma : Asus rog 2
Anakart : 2 tane wi-fi özellikli anakart var b veya x serisi alabilirsiniz bütçenize kalmış. İlk önerideki 2k monitör olayını unutmayınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri