Öneri 32.000 TL Sistem Önerisi

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
5800X3D den bile fazla ısınan bir işlemciye 120mm fanlı hava soğutma koymuşsun ve anakart VRM soğutmaları yetersiz yüke bindiği an VRM ler 100 dereceyi geçer
İleride değişir kardeşim ileriye dönük bakıyorum ben sistem kurarken kaldı ki o kadar yüksek sıcaklığa çıkmaz 😉 sorun olacağını zannetmiyorum anakart soğutma da yeterli çokça kullandım sistemlerimde hiç sorun yaşamadım sistem kurarken bütünlük esas alınmalı

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
İleride değişir kardeşim ileriye dönük bakıyorum ben sistem kurarken kaldı ki o kadar yüksek sıcaklığa çıkmaz 😉 sorun olacağını zannetmiyorum anakart soğutma da yeterli çokça kullandım sistemlerimde hiç sorun yaşamadım sistem kurarken bütünlük esas alınmalı
TUF serisi bir anakartta bile 5700x yüke binince anakart vrm leri 60 dereceyi görüyor. Senin kullandığın anakartta 5800x ile 100 dereceyi göreceğini garanti ederim.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
TUF serisi bir anakartta bile 5700x yüke binince anakart vrm leri 60 dereceyi görüyor. Senin kullandığın anakartta 5800x ile 100 dereceyi göreceğini garanti ederim.
Testini yapıp atabilirsin istersen 😊

Bu sistemler boşuna kuruluyor o zaman 5800x3d var hatta bunu yapanlar bunları bilmiyor hesap etmiyor o halde 😉

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Anakart da ki dahili bileşenler yüksek teknoloji askeri sınıf testlere tabi tutuluyor anakart üreticileri de Asus MSI vs gibi anakarta hangi işlemciye kadar destek veriyor o işlemci olursa anakarta zarar verir mi gibi birçok testleri uygulayıp piyasaya sürüyorlar kısaca sorun olmaz güzel kardeşim 😊

Bak videoda 89 dereceyi 3900x ile görüyor 5800x ile 3900x aşağı yukarı aynı seviyede ısınan işlemciler.

Zaten senin attığın anakart ile benim attığım arasında öyle pekte fark yok kullanıcı iki sistemi de tercih edebilir sorunsuzca kullanacaktır fark etmez senin attığını da alabilir ona kalmış

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Anakart da ki dahili bileşenler yüksek teknoloji askeri sınıf testlere tabi tutuluyor anakart üreticileri de Asus MSI vs gibi anakarta hangi işlemciye kadar destek veriyor o işlemci olursa anakarta zarar verir mi gibi birçok testleri uygulayıp piyasaya sürüyorlar kısaca sorun olmaz güzel kardeşim 😊

Gigabyte B450M K sitesinde 5900x için desteklediği yazıyor peki Gigabyte B450M K ile 5900x i kullanırsan VRM ler ne kadar sağlıklı çalışır ?​

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341

Gigabyte B450M K sitesinde 5900x için desteklediği yazıyor peki Gigabyte B450M K ile 5900x i kullanırsan VRM ler ne kadar sağlıklı çalışır ?​

Kalın siyah yazı yazmaya gerek yok güzel kardeşim 😉

Tm senin attığın 5700x li sistemi alsın kizmana gerek yok benim iddiam yok en iyisini ben yaparım diye kendim araştırırim bir sistem ortaya koyarım her anlamda araştırma yaparım ama her bir konuyu düşünerek kurarım alıp almamak onlara kalmış

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341

Mosfetlerin 120 dereceye kadar dayanım gücü vardır işlemci mosfetleri zorlaması durumunda zaten anakart üzerindeki sistem bunu algılıyor mosfetlerin zorlanacağı duruma geldiği anda sistemi optimize ediyor anakart da kullanılan yapı sisteminde bütünlük sağlanıyor bu şekilde he bazı durumlarda arıza oluyor olmuyor evet ama mosfetlere bakarak sadece karar vermek de sağlıklı olmaz diye düşünüyorum kısaca o kadar da çok kafanıza takmayın he bütçeye göre daha kaliteli anakart almak Tabiki çok daha iyi ama her zaman dediğim gibi sistemi bütün haliyle düşünün

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Kalın siyah yazı yazmaya gerek yok güzel kardeşim 😉

Tm senin attığın 5700x li sistemi alsın kizmana gerek yok benim iddiam yok en iyisini ben yaparım diye kendim araştırırim bir sistem ortaya koyarım her anlamda araştırma yaparım ama her bir konuyu düşünerek kurarım alıp almamak onlara kalmış
Ben senin sistemini alsın ve ya benim sistemi mi alsın demiyorum. Alacak arkadaşın bunu bilerek alması için yazıyorum. Benim attığım sistemi alıp , almamasının bana faydası da yok zararı da.
Mosfetlerin 120 dereceye kadar dayanım gücü vardır işlemci mosfetleri zorlaması durumunda zaten anakart üzerindeki sistem bunu algılıyor mosfetlerin zorlanacağı duruma geldiği anda sistemi optimize ediyor anakart da kullanılan yapı sisteminde bütünlük sağlanıyor bu şekilde he bazı durumlarda arıza oluyor olmuyor evet ama mosfetlere bakarak sadece karar vermek de sağlıklı olmaz diye düşünüyorum kısaca o kadar da çok kafanıza takmayın he bütçeye göre daha kaliteli anakart almak Tabiki çok daha iyi ama her zaman dediğim gibi sistemi bütün haliyle düşünün
Intel işlemciler de 100 dereceye kadar kendini kapatmıyor sen işlemcinin yük altında 90-100 arası çalışmasını sağlıklı bulur musun ?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Ben senin sistemini alsın ve ya benim sistemi mi alsın demiyorum. Alacak arkadaşın bunu bilerek alması için yazıyorum. Benim attığım sistemi alıp , almamasının bana faydası da yok zararı da.

Intel işlemciler de 100 dereceye kadar kendini kapatmıyor sen işlemcinin yük altında 90-100 arası çalışmasını sağlıklı bulur musun ?
Anakart da işlemler farklı yürüyor neyse güzel kardeşim konuyu dağıtmayalim fazla yoksa böyle uzayacak gibi 😄 ben cevap vericem sen vericen sonu yok bunun 😂

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
1TB SSD Seçip alabilirsiniz. DSR özelliğiyle çözünürlük arttırıp kullanırsınız.

DSR Nedir ?

hocam DSR özelliğini bu monitörde de kullanabilirmiyiz o sistemle ? 4k alabilirmiyiz?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
DSR Özelliği ekran kartıyla gelen bir şey zaten. Ben de dandik 1366x768 monitör var ama AMD VSR ile 1440p çözünürlük alabiliyorum.

1681803264765.png

KS

segmetnömer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar önerileriniz için herkese teker teker teşekkür ederim. Sizce bayrama özel hazır sistemler beklenmeli mi ? Özellikle itopyayı merak ediyorum açıkçası.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri