32.000TL hazır sistem önerisi?

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Arkadaşlar çok pc işlerinden anlamadığımdan ve yanlış bisey yapmamak adına tekrar tekrar konu açmış oldum kusura bakmayın. Geçen ki konumdan farklı olarak taksit olayından vazgeçtim. Toplam 32K -1k daha zorunlu olursa esner- bütçem var. Mimarlık ve oyun için alacağım. En geç 1 1.5 haftaya sipariş etmiş olurum. Şimdi 2 farklı seçenek var önümde ya 3070li sistem iyi klavye mouse yada 3080 li kötü klavye mouse. 3070 in benim için 4 5 sene daha rahat gider diye tahmin ediyorum. Sizce ?

Kasa;

Monitör ;

Klavye ;

Mouse;

Kulaklık;

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
3080li kötü klavye mouse tercih ederim çünkü 500 tlye alacağın bile klavye şuan bende var gayet yeterli red swich bi klavye gayette mutluyum.

fahrettinaga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Arkadaşlar çok pc işlerinden anlamadığımdan ve yanlış bisey yapmamak adına tekrar tekrar konu açmış oldum kusura bakmayın. Geçen ki konumdan farklı olarak taksit olayından vazgeçtim. Toplam 32K -1k daha zorunlu olursa esner- bütçem var. Mimarlık ve oyun için alacağım. En geç 1 1.5 haftaya sipariş etmiş olurum. Şimdi 2 farklı seçenek var önümde ya 3070li sistem iyi klavye mouse yada 3080 li kötü klavye mouse. 3070 in benim için 4 5 sene daha rahat gider diye tahmin ediyorum. Sizce ?

Kasa;

Monitör ;

Klavye ;

Mouse;

Kulaklık;

27 alsan 3080 alirsin

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
3080li kötü klavye mouse tercih ederim çünkü 500 tlye alacağın bile klavye şuan bende var gayet yeterli red swich bi klavye gayette mutluyum.
Hocam doğrudur ama bütçe sıkıntı kasa+monitör 33k yapıyor direk. Bu sefer kulaklık klavye mouse alamıyorum onlarsız sistemin anlamı yok. Çok arada kaldım

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam doğrudur ama bütçe sıkıntı kasa+monitör 33k yapıyor direk. Bu sefer kulaklık klavye mouse alamıyorum onlarsız sistemin anlamı yok. Çok arada kaldım
Hocam kısa süre kötü ekipmanlaralar idare etmek daha iyi olur bende tercihimi 3080li den tercih ederdim ama karar sizin tabi.

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
27 alsan 3080 alirsin
Mimarlık öğrencisiyim ne kadar büyük ekran o kadar iyi olacağı için 31.5" tercih ettim bir de 3070 te kötü olmadığı için kafam buna yatmıştı ama dediğin gibi sanırım ekran boyutunu küçültmek daha mantıklı

fahrettinaga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Mimarlık öğrencisiyim ne kadar büyük ekran o kadar iyi olacağı için 31.5" tercih ettim bir de 3070 te kötü olmadığı için kafam buna yatmıştı ama dediğin gibi sanırım ekran boyutunu küçültmek daha mantıklı
27 gayet yeterli ama buda yetmezse bence simdi 3080 alinip ilerleyen donemde ise yanina bir 23 gider

fahrettinaga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
27 gayet yeterli ama buda yetmezse bence simdi 3080 alinip ilerleyen donemde ise yanina bir 23 gider

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hocam kısa süre kötü ekipmanlaralar idare etmek daha iyi olur bende tercihimi 3080li den tercih ederdim ama karar sizin tabi.
Hocam dediğiniz gibi 3080i alacağım galiba. Ekipmana önem verdim çünkü almışken ve türkiye şartlarında bir daha alamam diye iyi tercih ettim beni en az 4 5 yıl götürücek ekipman almak istedim

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam dediğiniz gibi 3080i alacağım galiba. Ekipmana önem verdim çünkü almışken ve türkiye şartlarında bir daha alamam diye iyi tercih ettim beni en az 4 5 yıl götürücek ekipman almak istedim
Birde şunu düşünün ekran kart fiyarları daha da çok artacak diğer ekipmanlara göre.diğerlerini kampanyayla bile alabilirsiniz.

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
O zaman 4.5k bandında monitör tavsiyesi olan var mı

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Monitör öneri;

Bütçe arttırılabilirse;

+Eğer bütçe zorlanırsa kesinlikle Gigabyte.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Monitör öneri;

Bütçe arttırılabilirse;

Mimarlık öğrencisi olduğunuz için VA/TN Panel yerine IPS tercih edin. Gigabyte ürünü oldukça kaliteli ve IPS Panel bütçe zorlanıp bu ürün alınabilir. Mimarlık programlarıyla ilgili 3070-3070 ti gibi ürünler de yeterli olacaktır. Sürekli başında çizim tasarım yaptığınız bilgisayarda çevre birimlerine ve monitöre ekstra önem verirdim. Kaliteli bir koltuk da almanız gerekecek unutmayın.

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Mimarlık öğrencisi olduğunuz için VA/TN Panel yerine IPS tercih edin. Gigabyte ürünü oldukça kaliteli ve IPS Panel bütçe zorlanıp bu ürün alınabilir. Mimarlık programlarıyla ilgili 3070-3070 ti gibi ürünler de yeterli olacaktır. Sürekli başında çizim tasarım yaptığınız bilgisayarda çevre birimlerine ve monitöre ekstra önem verirdim. Kaliteli bir koltuk da almanız gerekecek unutmayın.
Hocam yorumun için teşekkür ederim varsa başka önerin bilmek isterim.

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Monitör öneri;

Bütçe arttırılabilirse;

Tamam hocam inceleyip dönüyorum size

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Monitör öneri;

Bütçe arttırılabilirse;

Hocam neredeyse aynı fiyat sayılır gigabyte almaktansa bu ürünü alsam nasil olur?

Daha önce önermişlerdi ama asusu tercih etmiştim şimdi tekrar bakip buldum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri