32.000TL hazır sistem önerisi?

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Şahsi önerim İşlemci olarak sağlam bir ürün de seç. Sistemi bilmiyorum ama min r5 5600x i5 2600k vb iyi olabilir. Ekran kartı da 3070 yeterli. Monitör ve çevre donanımlarına önem ver. Ha diyorsan ki sürekli bütçem olur çevre donanımlar sonra da gelir. 3080 alabilirsin. Ama ekran kartını iyi alıcam diye de işlemcinden ödün verme. r5 5600 i5 12400f gibi işlemciler yerine en başta yazdığım sistem daha mantıklı geliyor bana.
Hocam bilmediğimden soruyom 5600 ile 5600x arasında ki fsrk çok mu 5600 beni idare etmez mi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Sanırım yeni mimarlık kazandınız. Ulaşabileceğiniz mimar veya bölümünüzde bilgili üst sınıflar var ise onlardan da bilgi almayı unutmayın.

KS

BERK.0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Sanırım yeni mimarlık kazandınız. Ulaşabileceğiniz mimar veya bölümünüzde bilgili üst sınıflar var ise onlardan da bilgi almayı unutmayın.
Hocam yeni kazandım gittim konuşmak için ilk sene pc derslerim yok ama ilk günden canlı dersler başlıyo eğer kalıcı alıcaksan en az 3060 lı bir cihaz al dedi hoca. Ben de laptop almak için mağaza gezdim biraz 3060lı asus 35k civarında. Öyle olunca laptopu bırakıp masaüstünde 3080li cihaz almaya karar verdim. Okuldan baska bölümden biriyle konuştum okulda pc olduğu icin masa üstü sorun yaratmaz ilerde dedi. Yarın son kez hocalara sorup eğer sorun yok derlerse masaüstü sistem alıp geçmeyi planlıyorum. Ayrıca evde kalıyorum tek başıma bu da masaüstü almam için bir etken.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hocam yeni kazandım gittim konuşmak için ilk sene pc derslerim yok ama ilk günden canlı dersler başlıyo eğer kalıcı alıcaksan en az 3060 lı bir cihaz al dedi hoca. Ben de laptop almak için mağaza gezdim biraz 3060lı asus 35k civarında. Öyle olunca laptopu bırakıp masaüstünde 3080li cihaz almaya karar verdim. Okuldan baska bölümden biriyle konuştum okulda pc olduğu icin masa üstü sorun yaratmaz ilerde dedi. Yarın son kez hocalara sorup eğer sorun yok derlerse masaüstü sistem alıp geçmeyi planlıyorum. Ayrıca evde kalıyorum tek başıma bu da masaüstü almam için bir etken.
Okuldan yana sorun çekmediğiniz için ve tek yaşadığınızdan dolayı sizin için daha güzel olacaktır tabiki. Dediğim gibi 3070 3070ti yeterli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri