34 inch 144Hz ekran önerisi

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Home office çalışma ve oyun amaçlı 34 inch seviyesi 144Hz ekran almak istiyorum. Belirli marka/ model monitörleri belirledim ancak aralarında gerek performans, özellik olsun gerekse de fiyat sebebiyle kararsız kaldım. İlgili monitörlerden sadece MSI üzerinde kayda değer bir HDR görünüyor ancak bu fiyat farkına değer mi emin olamadım açıkcası ve bu konuda foruma danışmak istedim. Bu monitörlerden kullanan (özellikle MSI) ve tavsiyede bulunabilecek biri var mı ?

AOC - 144hz ancak HDR özelliği görünmüyor. İncelemelerde gerek portları gerekse performansıyla beğenilmekte.
https://www.vatanbilgisayar.com/aoc...reesync-hdmi-dp-va-pivot-oyuncu-monitoru.html

Xiaomi - 144hz ancak çok fazla ghosting sorunlu kullanıcı şikayeti görünüyor.
https://www.hepsiburada.com/xiaomi-...lay-freesync-wqhd-led-monitor-p-HBV00000WMLCO

Gigabyte - Usb hub dışında tüm özellikler var. İncelemelerde başarısız da olsa HDR özelliği belirtilmekte. Fiyat/performans bir cihaz ancak panel konusunda ve garanti açısından emin değilim.
https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...ort-freesync-curved-4k-gaming-monitor-p-37253

MSI - Beklediğim tüm özellikler bu modelde hatta usb-c portu sayesinde laptop bağlantısı da kolaylıkla yapılabilinir ancak oldukça pahalı bir model ve paneli inceleyebilmem adına storelarda bulmak zor.
https://www.itopya.com/msi-34-optix...-dp-hdr-uwqhd-freesync-curved-gaming-monitor/

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Bütçeniz ne kadar acaba yardımcı olmak isteriz ?

Uzun vadeli kullanacağım için bütçe olarak bakmadım, MSI 10000 seviyesinde zaten. Model olarak öneriniz varsa onun üzerinden değerlendirmek daha makul olacaktır benim açımdan.

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ilk mesajda belirttiğim marka/modeller için bir öneriniz var mı ?
Asus tuf serisi başarılı bir seri ancak 144Hz düşündüğüm için tercih etmedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Xaomi ürünü geçin bir defa o ürün 4ms tepki süresine sahip. Samsung SVA panel kullanıyor ama oyun için ms değeri önemli olduğundan onu önermem.

Bu ürünlerden MSI ürünü yapay 10 Bit (8 Bit + 2 Bit FRC) panele sahip o yüzden biraz pahalı diğerlerinden ki onu da önermem. Yapay 10 Bit bir panel için gereksiz pahalı.

Gigabyte ürünü buradaki en dengeli en iyi 144Hz 1ms ürün. AOC üründen daha başarılı özellikleri var. Genel olarak buradaki ürünlerin en iyisi Gigabyte modeli. Enes 'in önerdiği ASUS TUF modeli ise oda AOC ürün ile benzer özelliklere sahip ama AOC varken 100Hz alınmaz bence.

Zaten piyasada bu sınıfta çok ürün yok. Gigabyte modeli alın geçin derim.

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Xaomi ürünü geçin bir defa o ürün 4ms tepki süresine sahip. Samsung SVA panel kullanıyor ama oyun için ms değeri önemli olduğundan onu önermem.

Bu ürünlerden MSI ürünü yapay 10 Bit (8 Bit + 2 Bit FRC) panele sahip o yüzden biraz pahalı diğerlerinden ki onu da önermem. Yapay 10 Bit bir panel için gereksiz pahalı.

Gigabyte ürünü buradaki en dengeli en iyi 144Hz 1ms ürün. AOC üründen daha başarılı özellikleri var. Genel olarak buradaki ürünlerin en iyisi Gigabyte modeli. Enes 'in önerdiği ASUS TUF modeli ise oda AOC ürün ile benzer özelliklere sahip ama AOC varken 100Hz alınmaz bence.

Zaten piyasada bu sınıfta çok ürün yok. Gigabyte modeli alın geçin derim.

Açıklamalar için sağolasın. AOC için yazılım güncellemeleri oluyor mu ? Gigabyte üzerinde herhangi bir usb portu görünmüyor.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gıgabtye usb portları arka alt kısımda oluyor bu kısıma bakabilirsiniz.

AOC için güncelemelerle ilgili bir bilgim yok.

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Gıgabtye usb portları arka alt kısımda oluyor bu kısıma bakabilirsiniz.

AOC için güncelemelerle ilgili bir bilgim yok.

34 inchlik modelde usb hub yok diye biliyorum ama incelemek adına link ekledim.
Üzerinde usb olmadığı için güncelleme alabilir mi emin olamadım. Bu anlamda AOC daha iyi gibi.

https://www.displayspecifications.com/en/model/024120eb

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi monitörün üzerindeki USB ile monitör güncellemesi vs. bu durumum bir alakası yok. Bunu bir açıklayayım size o yanlış bilgilendirilmişsiniz öyle kalmasın bilgi aklınızda. Bir monitöre güncelleme gelirse Windows 'a kurulan kendi uygulaması üzerinden veya internet sitesindeki Support kısmından yaparsınız bu güncellemeyi. Monitör üzerindeki USB 'ler şu amaçla konumlandırılır kasa arkasına ulaşmanız monitöre ulaşmanızdan daha zor olacağı için monitör size bu kolaylığı sağlar. Aynı şey bazı klavyelerde de olan bir durumdur.

Genel görüntü özellikleri panel özellikleri açısından Gigabyte modeli daha başarılıdır. O yüzden zaten size Gigabyte modeli önerdim. Ama yok benim o USB soketlerine ihtiyacım var ille olsun derseniz ki bu bence saçma bir düşünce olur USB Çoklayıcı HUB alın monitör USB soketine göre seçilmez ama bakıp biraz daha USB 'si olan bir monitör önerisi yapabilirim. Ama dediğim gibi bu Gigabyte modeli baktığımda en iyi dengede modeldi.

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi monitörün üzerindeki USB ile monitör güncellemesi vs. bu durumum bir alakası yok. Bunu bir açıklayayım size o yanlış bilgilendirilmişsiniz öyle kalmasın bilgi aklınızda. Bir monitöre güncelleme gelirse Windows 'a kurulan kendi uygulaması üzerinden veya internet sitesindeki Support kısmından yaparsınız bu güncellemeyi. Monitör üzerindeki USB 'ler şu amaçla konumlandırılır kasa arkasına ulaşmanız monitöre ulaşmanızdan daha zor olacağı için monitör size bu kolaylığı sağlar. Aynı şey bazı klavyelerde de olan bir durumdur.

Genel görüntü özellikleri panel özellikleri açısından Gigabyte modeli daha başarılıdır. O yüzden zaten size Gigabyte modeli önerdim. Ama yok benim o USB soketlerine ihtiyacım var ille olsun derseniz ki bu bence saçma bir düşünce olur USB Çoklayıcı HUB alın monitör USB soketine göre seçilmez ama bakıp biraz daha USB 'si olan bir monitör önerisi yapabilirim. Ama dediğim gibi bu Gigabyte modeli baktığımda en iyi dengede modeldi.

USB Hub kullanıyorum, evet monitör üzerinde olması çok önemli değil. Belirttiğiniz hususu bilmiyordum usb üzerinden sisteme bağlanarak güncelleme yapılabilinir diye düşündüm o sebeple arada kaldım. Aslında uzun süredir MSI 341CQR modeline bakıyorum ama aşırı pahalı/fiyat çekilmiyor ve HDR/Parlaklık haricinde neredeyse aynı özelliklerde. Hatta youtube de ghosting sorunu vs sorunları olduğu konuşulmakta o sebeple o kadar parayı sorunlu bir versiyona vermek doğru olmaz diye düşünüyorum. Geriye AOC ve Gıgabyte kalmakta. LG pazarda görünmüyor bu segmentte veya Samsung da.
Farklı bir öneriniz varsa 144hz 34 inch te değerlendirebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakayım piyasaya 10K bütçeye kadar başka neler önerebilirim size.

16.000 TL ye Samsung Odyssey G9 var 49" ama bütçenizi çok aşıyor sanırım.
Acer Predator X35 var oda 23.000-24.000 TL fiyatında ki buda çok pahalı.

1. VIEWSONIC 35" XG350R-C 100Hz 1ms VA Panel - 8.378 TL - 10ms Input Lag
  2. Asus XG35VQ 35" 100Hz 1ms VA Panel - 8.146 TL - 8ms Input Lag
  3. Asus TUF Gaming VG35VQ 35'' 1ms 100Hz VA Panel - 7.329 TL - 6ms Input Lag
  4. AOC AGON 35" AG352UCG6 120Hz 4ms VA Panel - 6.884 TL - 6ms Input Lag
  5. Aoc 34" CU34G2 1ms 100hz VA Panel - 4.992 TL - 6ms Input Lag
100Hz olayına takılmazsanız bu ürünlerin hepsi denk ürünler ve önerebileceğim ürünler. 1 numaralı ürünün Input Lag değeri o ürünü buradaki en yavaş ürün yapıyor. Ancak 10ms ve aşağısı oyun için ideal değer olarak kabul edilir.

Eğer 144Hz için alternatif istiyorsanız aşağıdaki ürün bulabildiğim tek iyi ürün.

Asus ROG Strix XG49VQ 49'' 4ms 144Hz - 10.559 TL - 10ms Input Lag süresi var. Oyun için ideal bir değer. 4ms olayına takılmayın Input Lag değeri ile iyi orantıda sıkıntı yok yani.

skylax

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bakayım piyasaya 10K bütçeye kadar başka neler önerebilirim size.

16.000 TL ye Samsung Odyssey G9 var 49" ama bütçenizi çok aşıyor sanırım.
Acer Predator X35 var oda 23.000-24.000 TL fiyatında ki buda çok pahalı.

1. VIEWSONIC 35" XG350R-C 100Hz 1ms VA Panel - 8.378 TL - 10ms Input Lag
  2. Asus XG35VQ 35" 100Hz 1ms VA Panel - 8.146 TL - 8ms Input Lag
  3. Asus TUF Gaming VG35VQ 35'' 1ms 100Hz VA Panel - 7.329 TL - 6ms Input Lag
  4. AOC AGON 35" AG352UCG6 120Hz 4ms VA Panel - 6.884 TL - 6ms Input Lag
  5. Aoc 34" CU34G2 1ms 100hz VA Panel - 4.992 TL - 6ms Input Lag
100Hz olayına takılmazsanız bu ürünlerin hepsi denk ürünler ve önerebileceğim ürünler. 1 numaralı ürünün Input Lag değeri o ürünü buradaki en yavaş ürün yapıyor. Ancak 10ms ve aşağısı oyun için ideal değer olarak kabul edilir.

Eğer 144Hz için alternatif istiyorsanız aşağıdaki ürün bulabildiğim tek iyi ürün.

Asus ROG Strix XG49VQ 49'' 4ms 144Hz - 10.559 TL - 10ms Input Lag süresi var. Oyun için ideal bir değer. 4ms olayına takılmayın Input Lag değeri ile iyi orantıda sıkıntı yok yani.

Detaylı önerileriniz için çok teşekkürler, bu seviyede monitörler için 100 hz ile 144 hz arasında çok fark var mı ? Belirttiğiniz gibi birçok ekran 100 hz özellikle 34 inchlerde, bu sorun olur mu ? Sonuçta uzun vadeli düşünerek monitör seçmekte fayda var.

49 inchler oldukça büyük, Aoc bir monitör daha çıkaracak özellikleri epey güzel ama ne zaman piyasaya süreceği hatta Türkiye 'ye gelip gelmeceği belli değil. Dövizin yükselişi de düşünülürse biran evvel karar vermekte fayda var.

https://www.displayspecifications.com/en/news/c3053fa

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
100Hz ile 144Hz arasındaki farkı hissedersiniz ama ilk defa kullanacaksanız bir sıkıntı yok. 100Hz gayet yüksek bir rakam ve sorun yaşamazsınız dert etmeyin bu kadar.

Bulduğunuz monitör 165Hz ve 1ms 34" bir ürün ve fiyat olarak 10K aşağısında olacağını hiç sanmam. Ne zaman stoklara gelir fikrim yok ama sen sonu yada önümüdeki yıl gelebilir ülkemize. Bu tarz ürünler hemen gelmiyor ülkemize. Çünkü daha yurtdışı satışı bile yok görünüyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri