Öneri 35K Bütçe Video Edit Ve Oyun Için Dizüstü PC Önerisi (Nisan 2023)

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
premiere pro'da edit yapmamı kolaylaştıracak, hızlı, aynı zamanda oyun da oynanabilecek kapasitede bir pc arıyorum. şunlar uygun mudur, başka öneriniz olur mu?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bütçe içinde ekran kartının iyi olması sebebiyle aşağıdaki cihaz bakılabilir. 32GB Ram seçilirse edit için daha uygun olur. İsteğe bağlı SSD'de arttırabilirsiniz.

İşlemci olarak daha güçlü bir cihaz isterseniz aşağıdaki ürün bakılabilir. Ekran kartı yukarıdaki cihaza kıyasla daha düşük.

KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Alttaki modeli daha çok beğendim, rtx4050'de işimi görür sanıyorum. Yalnız iki sorum var.
Bu modelde böyleyken
İşlemci Hızı: 3.70 GHz
İşlemci Çekirdek Sayısı: 14

MSI, 4.7 GHz ve 10 çekirdek gösteriyor. Burada çok hız farkı var mı?

2. sorum da, dediğiniz gibi 32gb ram olsa daha iyi. 2. attığınız HP modeli 32gb ram'e yükselebiliyor mu?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Alttaki modeli daha çok beğendim, rtx4050'de işimi görür sanıyorum. Yalnız iki sorum var.
Bu modelde böyleyken
İşlemci Hızı: 3.70 GHz
İşlemci Çekirdek Sayısı: 14

MSI, 4.7 GHz ve 10 çekirdek gösteriyor. Burada çok hız farkı var mı?

2. sorum da, dediğiniz gibi 32gb ram olsa daha iyi. 2. attığınız HP modeli 32gb ram'e yükselebiliyor mu?
13700H 5.0GHz turbo frekansa sahip , sadece paylaştığım linkte yazılmamış o kadar. Hem çekirdek hem de frekans olarak daha önde.

Mediamarkt cihaz açıklamasında yanlış anlamadıysam maksimum 16GB Ram desteği olduğunu belirtmiş.

1681205504090.png

KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
13700H 5.0GHz turbo frekansa sahip , sadece paylaştığım linkte yazılmamış o kadar. Hem çekirdek hem de frekans olarak daha önde.

Mediamarkt cihaz açıklamasında yanlış anlamadıysam maksimum 16GB Ram desteği olduğunu belirtmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 19302
Evet işlemcisi de ram desteği de dediğiniz gibi. Böyle bir işlemci ve 32GB RAM olan bir cihaz öneriniz var mıdır? Ekran kartını daha da düşürebilirsiniz sistemi bozmuyorsa, çok yoğun oyun oynayan biri değilim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
O işlemciye sahip daha düşük bir cihaz buldum ama yine 16 GB Ram var. 32GB Ram olan modeli var ama fiyatını hiç hak etmiyor , çok pahalı. Bence ilk attığım Excalibur cihazdaki işlemcide yapacağınız iş için yeterli gelecektir.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,439
KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O işlemciye sahip daha düşük bir cihaz buldum ama yine 16 GB Ram var. 32GB Ram olan modeli var ama fiyatını hiç hak etmiyor , çok pahalı. Bence ilk attığım Excalibur cihazdaki işlemcide yapacağınız iş için yeterli gelecektir.
Ben de böyle bir şey buldum

İlk attığınız excalibur'u da RTX4050 yaptım

Benim gördüğüm sadece işlemci farklı ve 10bin tl fark çıkıyor. Gerçekten de sadece işlemci farkı mı var, bu fark 10bin tl vermeye değer mi?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ben de böyle bir şey buldum

İlk attığınız excalibur'u da RTX4050 yaptım

Benim gördüğüm sadece işlemci farklı ve 10bin tl fark çıkıyor. Gerçekten de sadece işlemci farkı mı var, bu fark 10bin tl vermeye değer mi?
O farka değmez. Dediğim gibi 12450H işlemciside yeterli , tabii ki 13700H daha güçlü ama 10K etmez.

KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O farka değmez. Dediğim gibi 12450H işlemciside yeterli , tabii ki 13700H daha güçlü ama 10K etmez.
Tekrar yazıyorum kusura bakmayın. Şöyle bir cihaz daha buldum i7 11800H olması sebebiyle tam video editler için deniyor. Ekran kartı sanırım bir tık daha düşük. Siz ne dersiniz, daha iyi mi?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tekrar yazıyorum kusura bakmayın. Şöyle bir cihaz daha buldum i7 11800H olması sebebiyle tam video editler için deniyor. Ekran kartı sanırım bir tık daha düşük. Siz ne dersiniz, daha iyi mi?

12450H İle kıyasla bu işlemci biraz daha iyi sayılır. Ekran kartı bir tık düşük ama siz zaten pek oyun oynamadığınız belirttiniz , işlemci daha önemli. Bence bu cihaz da alınabilir.

Bu arada cihazı kendi üreticisinin sitesinden isterseniz özelleştirerek de alabilirsiniz. Ram ve SSD gibi donanımları özelleştirme seçenekleri sunmuşlar.

KS

benyeniyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
12450H İle kıyasla bu işlemci biraz daha iyi sayılır. Ekran kartı bir tık düşük ama siz zaten pek oyun oynamadığınız belirttiniz , işlemci daha önemli. Bence bu cihaz da alınabilir.

Bu arada cihazı kendi üreticisinin sitesinden isterseniz özelleştirerek de alabilirsiniz. Ram ve SSD gibi donanımları özelleştirme seçenekleri sunmuşlar.

32GB RAM ve 1TB SSD olsun diye, Crucial 16GB 3200MHZ (x2) ve Crucial P3 1TB 3500/3000MBs seçtim. Tavsiyeniz var mı, değiştirebilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri