360mm Sıvı Soğutma Önerisi

Hangi 360mm sıvı soğutucu

• Cooler Master ML360R

Kullanılan: 0 0.0%
  • Silverstone PF360

• Arctic Liquid Freezer II 360

• Msı Mag CoreLiquid 360

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OuzMacto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba PcHocasi Forum ailesi;

Yakın zamanlarda Cooler Master TD500 mesh kasa alacağım ve bu kasanın içine üst kısmına 360mm sıvı soğutucu takmak istiyorum şu anki sistemim için 360mm sıvı soğutucu oldukça fazla lakin ilerleyen zamanlarda donanımları güncelleyeceğim için 360mm sıvı soğutucu almaya karar verdim. Önceliğim tabii ki de güvenilir olması sızdırma yapmayacak sessiz ve performanslı çalışacak bir sıvı soğutma istiyorum. Aklımda 4 marka ve 4 model bulunmakta lakin tavsiyelerinize açığım. 

1. Cooler Master masterliquit ML360R ARGB sıvı soğutucu.

2. SilverStone PF360 ARGB sıvı soğutu.

3. Arctic Liquid Freezer II 360mm sıvı soğutucu. 

4. Msı Mag CoreLiquid Argb 360mm sıvı soğutucu. 

Ek olarak Cooler Master ve Msı markasının sıvı sızdırmasına karşı zararı karşıladığı duydum lakin SilverStone ve Arctic markasında böyle bir duyum almadım bunu Cooler Master ve Msı artı olarak yazabiliriz ayrıca yine Cooler Master markasının pompa ve fanların fazla sesli çalıştığınıda duydum bu da Cooler Master'ın eksi tarafı sanırım konular hakkında bilgisi olanlar yazabilirler mi. Yardımlarınızı bekliyorum. 
Herkese iyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SilverStone ve Acrtic ürünleri bu diğer ürünlerden daha fazla performans verir. Ben olsam Arctic seçerdim ama SilverStone üründe ona en yakın performansı verir. Bu ürünleri listelersem en iyi performans ve kaliteye dengesine göre Arctic > SilverStone > Cooler Master > MSI diye bir liste oluşur. Zaten ürünlerin sonuna Review yazıp yabancı incelemelerine bakarsanız aynı sıralama listesini oluşturacaksınız.  

CM markasında fan sesi sorunundan bahseden yıllardır insanlar var. Bende CM marka soğutma sistemi kullandım 4-5 sene hiç fan sesi sorunum olmadı ama her insanın gürültü eşiği farklıdır yani ben fan sesi sorunu yaşamadım diye bu sorun var yada yok diyemem. 

Garanti politikalarını hiç bilmiyorum ama Cooler Master markasında sıvı sızdırması olursa bileşenlerinize zarar gelirse zararı karşıladıklarını bende okudum kendi sayfalarında. Ancak ben 20 yıldır bu PC dünyasının içindeyim hiçbir iyi marka üründe sıvı sızdırma sorunu yaşayan kullanıcı görmedim. Kullanıcı hatası hariç. Kullanıcı hatasından kastım boruları gereksiz yere fazla büken veya başka bir hata yapan örnek olarak bilmeden fark etmeden radyatörü delen vs. bu tarz kullanıcı hataları hariç bu kapalı devre sıvı soğutma sistemleri kendi kendilerine iyi markalarda bu listedekiler gibi hiç sorun yaşayan görmedim. Yani o sızdırmazlık garantisi zarar karşılama durumlarına takılmaya gerek yok bence.

KS

OuzMacto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
SilverStone ve Acrtic ürünleri bu diğer ürünlerden daha fazla performans verir. Ben olsam Arctic seçerdim ama SilverStone üründe ona en yakın performansı verir. Bu ürünleri listelersem en iyi performans ve kaliteye dengesine göre Arctic > SilverStone > Cooler Master > MSI diye bir liste oluşur. Zaten ürünlerin sonuna Review yazıp yabancı incelemelerine bakarsanız aynı sıralama listesini oluşturacaksınız.  

CM markasında fan sesi sorunundan bahseden yıllardır insanlar var. Bende CM marka soğutma sistemi kullandım 4-5 sene hiç fan sesi sorunum olmadı ama her insanın gürültü eşiği farklıdır yani ben fan sesi sorunu yaşamadım diye bu sorun var yada yok diyemem. 

Garanti politikalarını hiç bilmiyorum ama Cooler Master markasında sıvı sızdırması olursa bileşenlerinize zarar gelirse zararı karşıladıklarını bende okudum kendi sayfalarında. Ancak ben 20 yıldır bu PC dünyasının içindeyim hiçbir iyi marka üründe sıvı sızdırma sorunu yaşayan kullanıcı görmedim. Kullanıcı hatası hariç. Kullanıcı hatasından kastım boruları gereksiz yere fazla büken veya başka bir hata yapan örnek olarak bilmeden fark etmeden radyatörü delen vs. bu tarz kullanıcı hataları hariç bu kapalı devre sıvı soğutma sistemleri kendi kendilerine iyi markalarda bu listedekiler gibi hiç sorun yaşayan görmedim. Yani o sızdırmazlık garantisi zarar karşılama durumlarına takılmaya gerek yok bence.

Değeri yorumunuz için teşekkür ederim  Arctic ile Silverstone arasında 240mm incelemelerinde 5 derece fark vardı Arctic daha iyi soğutuyordu 360mm sanırım bu kadar fark olur diye düşünüyorum Argb olduğu için pf360 düşünüyorum çünkü umarım üzmez beni yeterli soğutmayı sağlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Üzmez merak etmeyin. Uzun zamandır tavsiye ettiğim ürünlerdir iki markada. Tek şikayet almadım ki zaten performansları bariz ortada.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri