- Tepki
- 3
7800X3D için sıvı soğutma arıyorum çok fazla marka gördüm hangisi iyi kötü bilmiyorum 360mm veya 240mm ne tercih etmeliyim
ryzen 7 9800x3d işlemcimde corsair nautılus 3660 ml kullanıyorrum gayet başarılı x3d işlemciler bence çok ısınıyor yük altında bence sağlam birşeyler almalısın sıvı soğutmada7800X3D için sıvı soğutma arıyorum çok fazla marka gördüm hangisi iyi kötü bilmiyorum 360mm veya 240mm ne tercih etmeliyim
Kasam FazeOn F17 modeli 360mm radyatör desteklediği yazıyor Arctic 360mm almayı düşünüyorum sence mantıklı mı 6-7K arası bir fiyatı var şuanryzen 7 9800x3d işlemcimde corsair nautılus 3660 ml kullanıyorrum gayet başarılı x3d işlemciler bence çok ısınıyor yük altında bence sağlam birşeyler almalısın sıvı soğutmada
Gamepower yerine daha garanti bir tercih arctic 360mm olabilir mi sence?Gamepower Skadi 360mm işini görür.
7800X3D için sıvı soğutma arıyorum çok fazla marka gördüm hangisi iyi kötü bilmiyorum 360mm veya 240mm ne tercih etmeliyim
Core Performance Boost da açık mı ?7800X3D işlemcimi uzun süredir önceden elimde bulunan Corsair Elite Capellix 240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. 360mm modeline göre belki bazı işlemci yoğunluklu oyunlarda 3-4 derece daha az serinletebiliyor, yani ufak farkla işlemci daha yüksek sıcaklık değeri veriyor. Muhtemelen pompa kalitesinin 240mm/360mm aynı olmasından kaynaklı olabilir ve radyatörün daha büyük olması büyük farklar oluşturmuyor gibi. İşlemci sıcaklığından şikayetçi değilim, yazın dahi oyunlarda yeterince serin çalışıyor. 240mm sıvı soğutucuları hafife almamalıyız gibi. Bir ara 360mm Corsair Elite Capellix alsam mı diye düşündüm, sonra 240mm ile yazın üzmeyen sonuçlar alınca vazgeçtim. Çünkü 360mm geçmek için bir de kasa yenilemem gerekiyor. Açıkçası parasından değil, üşenmekten değiştirmedim.
Kısa özeti: 360mm kaliteli bir sıvı soğutma almanızı öneririm. Sıfırdan alacak olsam ben 360mm alırdım.
240mm sıvı soğutma ile 7800X3D'ye hiç UV yapmadan EXPO açık kullandığımı not olarak buraya düşeyim.
Oyuna yönelik BIOS ayarlarını bir video rehbere göre yapmıştım, şu an tam hatırlamıyorum. Oyunlarda işlemci 5 GHz civarını görüyor, sanırım 5,05 GHz idi. Core p. boost bunu etkiliyorsa açıktır.Core Performance Boost da açık mı ?
Capellix çok iyi ben de memnunum. Corsair'den vazgeçmem sanırım kasa ve soğutucuda.
Kesinlikle açıktır.Oyuna yönelik BIOS ayarlarını bir video rehbere göre yapmıştım, şu an tam hatırlamıyorum. Oyunlarda işlemci 5 GHz civarını görüyor, sanırım 5,05 GHz idi. Core p. boost bunu etkiliyorsa açıktır.