- Tepki
- 26
Xpg 3200mhz Cl 16 tam almıştım. Paket üstünde 16-20-20 yazıyordu alt değerler yüksek gelince bende oc yapmaya karar verdim. Acaba bı hata sorun varmı değerler normal mi
Alt değerler canımı sıktı yanında 2 adet hyperx furry cl16 3200mhz ramlerim vardı onlarla birlikte takınca cl16-22-22 oluyor o ramleri çıkarttım onları satıp yine bunlardan 2 adet almayı düşünüyorum. Oyun filan oynadım bı kapanma olmadı 1.4v verdim. Suanki değerler 3200den kötü mü ?Sistemde kapanma veya mavi ekran hatası almıyorsanız sorun yoktur. cl18 değerlerine çıkmış ram bu arada. uygun değerler olmadıysa hatalar baş ağrıtabilir ki ram oc. çok tavsiye etmiyorum şahsen, oradan gelecek 5-10 fps veya performansa sisteminizin ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.
memtest86 programı ile ramleri test yapabilirsiniz ayrıca.
Başka bi forumda ne değeri çok yüksek 60 65 olmalı dedi birisi sizce ideal ne değeri kaç olmalı3200den kötü değil sadece sorun olabilir dedim. kapanma vs. olmadıysa bu ayarlar daha iyidir.
64e dusurebildim okuma 6000kadar arttı.sorun olacağını düşünmüyorum, zaten sorun oluştursa sistem hatası alırdınız. 60-65 civarı varsayılan normal kullanım halindeki değerler. Siz oc. yaptığınız için değerlerin artması ve 70-75 civarı olması normal.