3d programlar için sistem ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nakamura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

3d modelleme, blender, cinema4d, z brush + unreal engine gibi programlarla ilgiliyim. Grafiker olarak photoshop ve illüstratör kullanıyorum. Bir sistem toplamak istiyorum, 3d de beni yarı yolda bırakmayacak. Dolarla mücadele ettiğimiz şu vakitlerde, bütçe olarak maksimum 20 bin tl ayırabiliyorum (monitör hariç). 

Bilgi ve tecrübelerinizle, bir sistem öneriniz olursa sevinirim.

İlginiz için şimdiden teşekkürler…

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Render alınacak mı sistemde? Yani eğer alınacaksa hangi odakta render alacaksınız?

Şöyle anlatsam daha iyi olur.

• Unreal Engine ağırlığı GPU odağında tutan bir program. Benzer şekilde Adobe için bahsettiğiniz 2 yazılımda GPU odağında yazılımlar. Benzer şekilde zBrush ve Cinema 4D yazılımı da GPU odağında yazılımlar. Sadece blender bu yazılım GPU odaklı değil yani daha çok karma kullanıma sahip ancak render alacaksanız bu yazılımda o zaman CPU odağında bir yazılım. Özetle render ile işiniz varsa bu yazılımların çoğu GPU odaklı. Sadece Blender daha çok CPU odaklı ve render alınacaksa CPU gücüne bağlı bir yazılım. Ancak render işinizi blender üzerinde değil de Unreal veya Lumion gibi yazılımlara aktarırsanız o zaman size GPU gücü yüksek CPU gücü siz üzmeyecek bir sistem önerisi yapabilirim. Zaten RTX Quadro ailesinden bir kart önereceğim size eğer oyun odaklı bir işiniz yoksa.
Bu yukarıdaki anlatımıma göre ne yöne ağırlıklı bir sistem sizin için yeterli olacak?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size 3D işler için GPU odağında ama CPU odağı ortalamanın üzerinde bir öneri yapıyorum karar sizin.

CPU + MB : INTEL Core i9-10850K 10/20 Çekirdek - 5.002 TL + MSI MAG B560 TOMAHAWK WiFi - 1.839 TL = 6.841 TL (MSI Kampanya yapıyor bu bağlantıdan bakabilirsiniz. Bu 2 ürünü alırsanız 860 TL paranızı geri ödüyor. Geri ödeme alınınca bu ikili toplamda 5.981 TL fiyata geliyor bu bu ayarda bir işlemci + anakart bu fiyata piyasada yok şuan.) - NOT : Kampanya sadece belli sitelerde geçerli ve kombin parçalarda yani 2 bileşen alınca geçerli geri ödemelerde 2 ürünün de aynı siteden alınması gerek. Bende buna dikkat ederek ürün önerdim. Yani başka siteden almaya kalkarsanız bilginiz olsun. Ben zaten en ucuz linkleri verdim.

GPU : NVIDIA Quadro RTX 4000 8GB - 9.599 TL

RAM : Crucial 32GB (2x16GB) Ballistix Siyah 3200MHz CL16 1.35V - 1.510 TL

SSD :
  1. KIOXIA Exceria 1TB NVMe Gen3 M.2 - 969 TL
  2. SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 - 545 TL + Patrıot 960GB Burst SATA - 825 TL = 1.370 TL
  3. SANDISK Ultra 3D 500GB NVMe M.2 - 545 TL + SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 256MB ST2000DM008 SATA HDD - 628 TL = 1.173 TL
Soğutucu : Corsair H150 RGB 360mm Sıvı Soğutucu - 1.377 TL

Kasa : XPG Invader - 586 TL

PSU :
  1. CORSAIR CX650F 650W 80+ BRONZE RGB Modüler - 659 TL
  2. SilverStone Strider 750W 80+ BRONZE - 891 TL
  3. XPG Core Reactor 650W 80+ GOLD Modüler - 919 TL
Toplamda minimum geri ödeme alınınca 20.681 TL yapıyor. Geri ödemeyi sonradan alacağınız için +860 TL fazla ödeyeceksiniz başta. Bütçenizi az biraz aşıyor ama buna değecek bir sistem alıyorsunuz.

Eğer daha da düşürmek isterseniz sistemi o zaman aşağıdaki iki bileşen ile alabilirsiniz aynı sistemi.

CPU + MB : INTEL Core i7 11700F 8/16 Çekirdek - 3.757 TL + MSI MAG B560 TOMAHAWK WiFi - 1.957 TL = 5.714 TL (MSI Kampanya yapıyor bu bağlantıdan bakabilirsiniz. Bu 2 ürünü alırsanız 555 TL paranızı geri ödüyor. Geri ödeme alınınca bu ikili toplamda 5.159 TL fiyata geliyor bu bu ayarda bir işlemci + anakart bu fiyata piyasada yok şuan.) - NOT : Kampanya sadece belli sitelerde geçerli ve kombin parçalarda yani 2 bileşen alınca geçerli geri ödemelerde 2 ürünün de aynı siteden alınması gerek. Bende buna dikkat ederek ürün önerdim. Yani başka siteden almaya kalkarsanız bilginiz olsun. Ben zaten en ucuz linkleri verdim.

Bu ikili ile alırsanız toplamda minimum geri ödeme alınınca 19.859 TL yapıyor. Geri ödemeyi sonradan alacağınız için +555 TL fazla ödeyeceksiniz başta. Bütçenizi az biraz aşıyor ama buna değecek bir sistem alıyorsunuz. ***Aradaki fiyat farkı geri ödeme alınca 822 TL.

10850K işlemcisinin çekirdek sayısı ve performansı 11700 serisine göre çok daha iyi özellikle 3D odaklı render işlerinde. Yani aradaki performans farkına bütçeniz varsa değer.

KS

Nakamura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle teşekkür ederim, hızlı ve açıklayıcı yazınız için.

Dediğiniz gibi  (3D işler için GPU odağında ama CPU odağı ortalamanın üzerinde). Benim için uygundur.

Ben ileride duruma göre aynı ramden bir set daha alırsam 64 gb olunca, sisteme büyük bir katkıda bulunur mu sizce.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3D işlerde RAM sahne yoğunluğuna göre yani polygon sasına göre kullanılır. 32GB RAM çoğu iş için size yetecektir. Bu önerdiğim sistem sizin ihtiyaçlarınızı bu bütçede sorunsuz karşılar. Bu işlerde giriş seviyesinde 6/12 çekirdekli bir işlemci kullanılabilir. Orta seviyede 8/16 çekirdek ki önerdiğim 11700 işlemcideki gibi. Son olarak 10/20 çekirdek ile 12/24 çekirdek arası orta/üst seviyede kullanılabilir ki 10850 işlemcisi gibi. Size önerdiğim RTX 4000 kartı zaten 3D ve Adobe uygulamarında sertifikalı bir kart ve çok performanslıdır bu işlerde. Oda sizi üzmez orta/üst seviyede bir karttır bu işler için. Sistem ihtiyaçlarınızı sorunsuz karşılar. Fiyatların çoğu uygun ve MSI geri ödeme kampanyasını kaçırmayın derim. Yani alacaksanız önerdiğim sistemi bütçenizde sorun yoksa 10850 ile beraber alın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
27" ile 32" arası ürün önerisi yaparım. Ancak ne tarz bir şey istiyorsunuz belirtmeniz gerek. IPS bence şart orası kesin gibi. Çözünürlük önemli bence 2K veya 4K ne istiyorsunuz? Birde monitör orantısı 16:9, 16:10, 21:9 veya 21:10 ne tarz bir ürün istiyorsunuz? Ayrıca birde bütçenizi vermeniz gerekiyor.

KS

Nakamura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet ips ekran şart,  bütçe olarak 3-4 bin tl. 

Ben genellikle 27-28 inch vb 16:9 kullandım, bayadırda uzak kaldım yeni monitörlerden. Çalıştığım yerde mac 27 inch 5k retina ekran kullanıyorum, ondan memnunum. Ama yeni monitörlerden hiç haberim yok.

Sizin önerilerinize açığım.

Ayrıca bu sistemde, oyun oranı çok mu düşük olur. Misal Forza 4 filan oynatır mı.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Quadro RTX 4000 ile oyun oynanır oynanmaz değil. Sadece Geforce yani oyun odaklı seri kartlar kadar başarılı değil. Sebebi bu Quadro serisi kartların sürücüleri ayrı. Geforce kartlar oyunlar için optimize sürücülere sahipken bu Quadro serisi 2D/3D ve grafiksel işler için kullanılan yazılımlara optimize sürücülere sahip. Özetle performanslı bir şekilde oyun oynanır oynamaz değil. Sadece kıyaslamak adına söyledim. Örnek bir oyun videosu atıyorum aşağıya. Fikir edinebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=-GntQQYX6rI

Monitör önerinizi yapacağım ancak çalıştığınız yerdeki 5K retina ekran kadar bir deneyim bekleyim bu bütçeye. Ancak pişman etmeyecek deneyim sunan bir monitör önerebilirim. Ama oyun için bir soru sordunuz. Size sırf profesyonel bir monitör önerecektim ama oyun oynayacaksanız profesyonel iş odaklı deneyim sunacak ama oyun içinde performanslı bir öneri yapayım mı?

KS

Nakamura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki seçeneğide merak ettim açıkcası, profesyonel iş ve hem iş hem oyun performansı sunabileni.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyun + İş : Dell S2721DGFA 27" 165Hz 1ms 1440p QHD NanoIPS Panel - 4.199 TL - Performanslı ve kaliteli bir üründür. Genelde önerdiğim bir ürün pişman etmez. Sadece ürünün Delta E değeri yani renk sapması değeri 2 - 2.1 civarı. Genelde profesyonel kullanımlar için 2 altında önerilir genelde ki buda sınırda gayet başarılı bu tarz bir karma ürün için.

İş : Asus ProArt Display PA278QV 27" 5ms 75Hz 1440p QHD IPS Panel - 4.362,74 TL - Buda tam anlamıyla profesyonel amaçlar için üretilmiş bir üründür.

KS

Nakamura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dell mantıklı, 6 sene evvel Dell monitörüm vardı, satış sonrası çok ilgiliydiler. Ölü pixel şikayetimde anında gelip almışlardı, yenisi ile değiştirmişlerdi.

Destekleriniz için teşekkür ederim Uğur bey, dediğiniz şekilde kuracağım sistemi. Montajıda halledebilirim sanırım.

İyi akşamlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu monitörde de benzer bir servis ağı var. 

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri