4 farklı slota 4 tane aynı ram

wonzarin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
şuanda 2 adet ripjaws 4 gb 1600 mhz ddr3 rame sahibim ama 16gb a çıkartmak istiyorum aynı ramden 2 tanede buldum ikinci el olarak onları alıp toplam 16gb ram kullanmak istiyorum sorun yaşar mıyım verimli şekilde çalışır mı ?

işlemci: i5 4590

anakart: msi z97 pc mate

ekran kartı: rx570 8gb

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hepsi aynı Ram ise sorun yaşamamanız gerekir. Verim konusunda da sorun olacağını sanmıyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
şuanda 2 adet ripjaws 4 gb 1600 mhz ddr3 rame sahibim ama 16gb a çıkartmak istiyorum aynı ramden 2 tanede buldum ikinci el olarak onları alıp toplam 16gb ram kullanmak istiyorum sorun yaşar mıyım verimli şekilde çalışır mı ?

2.el ram bozuk çıkabilir eğer bütçeniz varsa 2x8 ram alın Sıfır.Eğer uyumlu bulabilirseniz tabii.

KS

wonzarin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
2.el ram bozuk çıkabilir eğer bütçeniz varsa 2x8 ram alın Sıfır.Eğer uyumlu bulabilirseniz tabii.
Hocam sistem biraz eksik kaldığı için en ucuzundan ram takviyesiyle belki biraz fps yükselir diye düşündüm sıfır ram alacak olsam işlemci ve anakartıda değiştiririm, peki ram eklemesi fpsime katkı sağlar mı acaba ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Hocam sistem biraz eksik kaldığı için en ucuzundan ram takviyesiyle belki biraz fps yükselir diye düşündüm sıfır ram alacak olsam işlemci ve anakartıda değiştiririm, peki ram eklemesi fpsime katkı sağlar mı acaba ?
Normalde 1x8'in yanına 1x8 daha eklersin fps artar ama 4 tanesi ile 16 yapınca ne olur anımsayamadım açıkçası.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

Verim konusunda sorun olmaz kullanabilirsin.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Bazen dual kitlerde bile sorun oluyor ya da aynı seri, kod, voltaj, mhz ve cl değerinde bile .
Sizin ramlarla aynı cl, mhz ve voltaj değerinde olduğuna bakın ve alacağınız kişiyle uyumsuz olursa geri iade alabilmesi yolunda bir anlaşmaya varın.
Elden alıyorsanız ürünler sağlam mı diye test edip öyle alın .
Kendi ramlarınızı söküp yeni aldıklarınızı sisteminizde deneyip çalıştığından emin olun videolu kayıt alarak yapın uygulama üstünden alıyorsanız elinizde çalışıp çalışmadığına dair videolu bir kanıtınız olsun .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri