40.000 tl ye sistem toplama çalışıyorum

BlackMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba. Oyun ağırlıklı bir PC istiyorum 2-3 gündür deli gibi videolar izleyip araştırıyorum ama bilgi konusunda çok eksiğim var. Kendimce bir sistem oluşturdum sizden ricam eğer uyuşmayan parçalar ya da darboğaz olacak bir parça varsa yardımcı olmanızdır. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci
_ AMD Ryzen 7 3700X
_ AMD Ryzen 7 5700X

Ekran Kartı
_ Sapphire AMD Radeon RX 6900XT 16 GB GDDR6 Toxic Gaming OC PCI-Express 4.0

Anakart
_ MSI MPG X570 Gaming Plus AM4 DDR4 4400 MHz

RAM
_ Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8)

SSD
_ Crucial P5 Plus 1TB 6600-5000 M/bs 4.0

Sıvı Soğutucu
_ Artics Liquid Freezer II 240mm Radyatörlü 2x12 cm P12 Fanlı

Güç Kaynağı
_ FPS Hydro MX1000W 80+ Bronze

Kasa
_ Game Power Warcry 6x120mm ARGB Fanlı

4K monitörde oynamak istiyorum.
İşlemcide genelde ikisi arasında gidip geliyorum. Ama ekran kartında kararlıyım diğerlerinde de herhangi bir tavsiyeye açığım arkadaşlar.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İşlemci olarak intel almak daha doğru olabilir. Ryzen üzerinden devam edilecekse 5700x alabilirsiniz. Onun dışında bir problem göremedim bütçeye uygunsa güzel sistem.

KS

BlackMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci olarak intel almak daha doğru olabilir. Ryzen üzerinden devam edilecekse 5700x alabilirsiniz. Onun dışında bir problem göremed
İşlemci olarak intel almak daha doğru olabilir. Ryzen üzerinden devam edilecekse 5700x alabilirsiniz. Onun dışında bir problem göremedim bütçeye uygunsa güzel sistem.
İntel istiyorum aslında da sistem amd diye bozmıyım dedim peki neden bu işlemciler yerine intel yada 5700x, bide 4 K monitör bakıyorum monitör için bütçem 8k eğer varsa önerebiliceğiniz kafamda bişeyler daha iyi oturur.

KS

BlackMan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bütçeyi arttırabilirim son ürün iyi benim için teşekkür ederim. Peki neden işlemciye intel dediniz fazla bilgi sahibi değilim. Parça parça izlediğim videolardan çıkardım sistemi

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bütçeyi arttırabilirim son ürün iyi benim için teşekkür ederim. Peki neden işlemciye intel dediniz fazla bilgi sahibi değilim. Parça parça izlediğim videolardan çıkardım sistemi
oyunlarda genelde intel işlemci performansı daha iyi 2k ve üstü ayarlarda fakat amd tarafında en iyi oyun işlemcisi 5800x3d eğer bu işlemciye bütçeniz yetiyorsa bunu alabilirsiniz

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Yeni nesil işlemcilerini daha başarılı görüyorum, geliştirmeye de müsait. 12600K muhtemelen bütçeyi aşıyor. Ancak o tarz bir ürün tercih edilebilir. 5700x kötü değil, sadece bütçe varsa intel seçmek daha iyi olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri