45.000-60.000 TL 40-50 K Arası Sıfır Veya Ikinci El Sistem Tavsiyesi

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
.
Ekran Kartı
.
Merhabalar, malum ram ve ssd fiyatları uçmuş. Sıfır veya ikinci el 40-50k bandında bilgisayar alacağım yardımcı olabilir misiniz? İkinci el olursa daha ucuza kapatabilirim diye düşünüyorum ama ilanlara baktığımda hemen hemen sıfır fiyatlarına yakın ilanlar görüyorum. Yine de kocaeliden alabileceğim ikinci el hazır sistem veya bu bileşenleri kullan ikinci el topla ya da direkt bu bilgisayarı sıfır al dediğiniz öneriler var mı? Genelde rust oynuyorum ama csgo valorant tarzı oyunlarda oynuyorum. Ayrıca işim gereği bazen adobe programlarını da kullanmam gerekebiliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Günlerdir ikinci el ilanlara da baktım fiyatlar çok uçuk. Kocaeli civarında gözünüze çarpan uygun veya değer dediğiniz ikinci el ilanlar var ise çok daha iyi olur. Şimdiden tavsiyeleriniz ve emekleriniz için teşekkür ederim.

pipiler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kral youtube de pchocası nın son attığı vidyoyu inceleyebilirsin eğer herhangi bir sorun olursa sora bilirsin mümkün olduğunca dönerim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764

Fiyat özelleştirmeler sonra 62.709 TL oldu.

Sistem özelleştirmeleri:
-Asus Prime B650M-R
-Gigabyte 5060 Ti Gaming OC
-Patriot Viper 5 Elite 16 GB 6000 MHz CL30 (1x RAM, ileride ikincisini alabilirsiniz)
-Kingston Renegade 1 TB Gen4 M2 SSD
-Segotep Axe 5 750W 80+
-İşlemci soğutucu: Cougar Forza 85 Essential hava soğutma 6 bakır borusu var

KS

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Fiyat özelleştirmeler sonra 62.709 TL oldu.

Sistem özelleştirmeleri:
-Asus Prime B650M-R
-Gigabyte 5060 Ti Gaming OC
-Patriot Viper 5 Elite 16 GB 6000 MHz CL30 (1x RAM, ileride ikincisini alabilirsiniz)
-Kingston Renegade 1 TB Gen4 M2 SSD
-Segotep Axe 5 750W 80+
-İşlemci soğutucu: Cougar Forza 85 Essential hava soğutma 6 bakır borusu var

Benzer sistemi ikinci el daha uyguna bulabilir miyim? Veya bulursam kaça almalıyım sizce

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Benzer sistemi ikinci el daha uyguna bulabilir miyim? Veya bulursam kaça almalıyım sizce
Garantisi en az 1 yıl olan hazır sistem bulursan bir sorunu olmadığına emin olacak kadar test yapman ve bilgisayardan anlıyor olman gerek.

Bir de şu var. Geçmişte 16 GB 1 adet RAM değil, 2 adet RAM toplanmış olur. Çünkü çok çok daha ucuzdu RAM fiyatları. Günümüzde ise herkes RAM fiyatlarının farkında. 2. elde dahi bu fiyat artışını hesap ediyor insanlar. Yani 60K fiyata 2 adet RAM takılmış benzer bir sistem bulursanız bence kaçırmayın.

Kendi kullandığım RAM ile örnek vereyim. Bu alttaki adresten 5800 TL fiyata aldığım RAM en son 30 bin TL olmuş ve sonra stoğu bitmiş.

Şu an CL 36 olanı var piyasada ve 25 bin TL.

Diğer ilanlarda 5060 ti ile ya 14400F ya da DDR4 Ryzen sistemler kullanılmış. Bu ilan 14700F + 5060 ti ve 72 bin TL. Yani RAM fiyat artışlarını da sisteme ekleyip neredeyse sıfır fiyatını yazmış:
Kısaca bu alınmamalı. Bu fiyatlara benzer veya bir tık daha iyi sistemi kendiniz hazır sistem olarak alırsınız. Yukarıda topladığım sistemin RAM'lerini 32 GB yaparsanız bu sistemden daha iyi oluyor. Fiyatı da denk oluyor. Adınıza faturalı full garantili ve sıfır oluyor.

KS

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kral youtube de pchocası nın son attığı vidyoyu inceleyebilirsin eğer herhangi bir sorun olursa sora bilirsin mümkün olduğunca dönerim
Gigabyte 4060ti 16gb-
Ryzen 5 7600x-
16gb Ddr5 5200mhz ram-
1tb ssd-
Kule tipi hava soğutma

40 45 civarına ikinci el mantıklı olur mu? İsterseniz detaylı parçaları yazabilirim

@KOCAEFE @pipiler

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Gigabyte 4060ti 16gb-
Ryzen 5 7600x-
16gb Ddr5 5200mhz ram-
1tb ssd-
Kule tipi hava soğutma

40 45 civarına ikinci el mantıklı olur mu? İsterseniz detaylı parçaları yazabilirim

@KOCAEFE @pipiler
Detaylı yazın lütfen. Çünkü her parça fiyatı etkileyebilir. sıfırıyla fiyat kıyası da yapın. Unutmayın sıfırından daha ucuz olmasını beklersiniz. İkinci el piyasasında fırsatçılar çok. Sıfırından daha pahalı yazıyorlar.

KS

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Detaylı yazın lütfen. Çünkü her parça fiyatı etkileyebilir. sıfırıyla fiyat kıyası da yapın. Unutmayın sıfırından daha ucuz olmasını beklersiniz. İkinci el piyasasında fırsatçılar çok. Sıfırından daha pahalı yazıyorlar.
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
GIGABYTE B650M S2H 6400MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP D-Sub mATX Anakart
CORSAIR 16GB Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 Siyah Kutusuz Ram
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı
CORSAIR 3000D AIRFLOW 650W 80+ Bronze RGB Tempered Glass USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower Kasa
KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 NVMe M.2 2280 Kutusuz SSD (5000MB Okuma / 3900MB Yazma)

45 diyor fakat 40 a kadar indirmeyi deneyebilirim. Ama açıkçası şunu net olarak ekleyeceğim. Ciddi anlamda ikinci el ve sıfır fiyatlarından rahatsızım. Özellikle ikinci el fiyatları ciddi anlamda saçmalık. Sıfır ayrı ayrı bile toplasam maksimum 2k 5k tl fazla vereceğim şekilde ikinci el piyasası oluşmuş durumda. Alıp almamak arasında ciddi kararsız kaldım. Sıfır almak yerine ikinci el daha iyi bir sistem alayım veya ekstra olarak monitöre ekipmana para ayırayım diye düşünürken, insanlar ikinci el ürünlere neredeyse bin iki bin tl farkla fiyat yazmışlar. Ayrıca hamal gibi gidip ayaklarından alacağız cidden saçmalık. 6 aydır yurtdışındaydım yani bu kadar saçmalık olamaz cidden sıfır fiyatlar da öyle 3 bine aldığım 32gb ramler şuan 25k fiyatı var. Acaba beklesem mi almasam mı diye düşünüyorum. Belki gerçekten satmak isteyen birisi denk gelir de düzgün hallettiği fiyata alırım diyorum. Tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Uzun uzun yazdım hakkınızı helal edin iyi forumlar.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bugün vaktim sınırlı. çok ayrıntılı incelemeye girişemedim. sıfır olacaksa istediğiniz fiyatlara 2 f/p gpu ile ulaşabilirsiniz. biri arc b580 12gb (intel orjinal sürüm), diğeri rx 9060 xt 16gb.

iki tane konfigirasyon bırakıyorum. bunlar çok iyi diye iddam yok. biri bütçeniz dahilinde özelleştirme yapılarak iyileştirmeye uygun.

KS

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Amd ryzen 5 7500f işlemci
Msi pro a620m-e am5 ddr5 6000mhz anakart
Gainward 5060 ti 16gb ekran kartı
Patriot viper venom 16gb ddr5 6000 mhz ram
Patriot p410 1tb m2 ssd
James donkey stark s800 4xargb fanlı 750w 80+ bronze psu dahil beyaz kasa
Segotep becool 120s sıvı soğutucu

Ekstra
Philips evnia 23.8 inc 180hz 0.5 ms ips monitör
Steelseries apex 3 tkl klavye mavi
Steelseries Aerox 3 wireless mouse beyaz
Logitech g733 kulakık mavi

Tüm hepsi 1.5 2 ay arasında sıfır alınmış kutulu garantili faturalı totalde 48 bin tlye anlaştık. Sanırım bu ikinci el sistemi alacağım. Sizce de mantıklı mı? Diğer türlü zaten hiç ekipmanım yoktu ve masraf yapacaktım ayrıca ürünler de yeni alınmış ve güncel piyasaya göre uygun olduğunu düşündüm. Son bir fikriniz tavsiyeniz var ise harika olur teşekkür ederim.

@KOCAEFE @GNU @pipiler

Ayrıca herkese yardımları ve desteği adına teşekkür ediyorum. Elinize sağlık iyi forumlar <33

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Amd ryzen 5 7500f işlemci
Msi pro a620m-e am5 ddr5 6000mhz anakart
Gainward 5060 ti 16gb ekran kartı
Patriot viper venom 16gb ddr5 6000 mhz ram
Patriot p410 1tb m2 ssd
James donkey stark s800 4xargb fanlı 750w 80+ bronze psu dahil beyaz kasa
Segotep becool 120s sıvı soğutucu

Ekstra
Philips evnia 23.8 inc 180hz 0.5 ms ips monitör
Steelseries apex 3 tkl klavye mavi
Steelseries Aerox 3 wireless mouse beyaz
Logitech g733 kulakık mavi

Tüm hepsi 1.5 2 ay arasında sıfır alınmış kutulu garantili faturalı totalde 48 bin tlye anlaştık. Sanırım bu ikinci el sistemi alacağım. Sizce de mantıklı mı? Diğer türlü zaten hiç ekipmanım yoktu ve masraf yapacaktım ayrıca ürünler de yeni alınmış ve güncel piyasaya göre uygun olduğunu düşündüm. Son bir fikriniz tavsiyeniz var ise harika olur teşekkür ederim.

@KOCAEFE @GNU @pipiler

Ayrıca herkese yardımları ve desteği adına teşekkür ediyorum. Elinize sağlık iyi forumlar <33
Kulaklık ve monitör harici tamamını kullanırdım. Sistemi komple alıp, sonra da monitörü 2. elden satardım. Hatta siz kulaklığı da satabilirsiniz.

Sonra gider 2K 240 Hz veya 2K 300+ Hz bir monitör bakardım.
Kulaklık konusunda kişisel sağlık konusunda sıfır ürünleri tercih ediyorum ve bu yüzden sıfırını alırdım. Aslında ben kulaklıkları asla satmam. Siz satabilirsiniz bu kişisel tercihiniz olur. Ben kulaklıkları kullanım dışı bıraktığımda genelde çöpe gider, sağlamsa kutusunda öylece durur.

KS

bestrockn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kulaklık ve monitör harici tamamını kullanırdım. Sistemi komple alıp, sonra da monitörü 2. elden satardım. Hatta siz kulaklığı da satabilirsiniz.

Sonra gider 2K 240 Hz veya 2K 300+ Hz bir monitör bakardım.
Kulaklık konusunda kişisel sağlık konusunda sıfır ürünleri tercih ediyorum ve bu yüzden sıfırını alırdım. Aslında ben kulaklıkları asla satmam. Siz satabilirsiniz bu kişisel tercihiniz olur. Ben kulaklıkları kullanım dışı bıraktığımda genelde çöpe gider, sağlamsa kutusunda öylece durur.
Birazdan yola çıkıp alacağım. Teşekkür ederim hocam her şey için elinize sağlık. Her konuda destek oldunuz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri