400 Tl bütçe ile sistem yükseltme

classbro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem: İntel® Core™2 CPU 2.01 GHz
1 Gb DDR2 Ram
Atı Radeon HD 3400 Series
Gıgabayte GA-965GM-S2

Sistemim bu arkadaşlar
Ben işlemci olarak Q9400 düşündüm ve Ram'ı de 5 Gb yapmayı düşündüm.
Sizin önerileriniz nedir?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: 400 Tl bütçe ile sistem yükseltme

Para biriktirip komple yeni pc alman senin için daha iyi olacaktır. Harcadığın paranın karşılığını alamayabilirsin dostum.

KS

classbro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: 400 Tl bütçe ile sistem yükseltme

BatuhanKLC' Alıntı:
Para biriktirip komple yeni pc alman senin için daha iyi olacaktır. Harcadığın paranın karşılığını alamayabilirsin dostum.
Dostum peki bu sistemin anakartına Q9400 uyar mı?
Ben pek emin değilim.

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7

Quad serisiyle uyumlu gözüküyor anakartın bende senin gibi yaptım. Önce İşlemci aldım Q9400 ondan sonra SSD aldım ve bu iki parça aşırı farkettiriyor bilgisayara en azından bir süreliğine nefes aldırabiliyor diyebilirim. Sonrasında ram slotlarında da 2x2 GB dual channel destekli ram kullanırsan yine bir miktar performans artışı görebilirsin bu saydıklarımın maliyeti piyasasını tam bilmiyorum ama ortalama senin bütçenle eşdeğer bir sayıya gelir. Ben yerinde olsam İşlemci + SSD eğer bulabilirsem 2. el ddr2 2x2 ram alırım.

KS

classbro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
GA-965GM-S2 (rev. 1.0) veya GA-965GM-S2 (rev. 2.0) revizyon 2 olarak kartınızdan emin olduğunuzda bu bağlantılardan işlemci desteğini görebiliriniz anakartınızın.

Hocam rev.1.0 rev 2.0 olduğuna nereden bakabilirim?

KTXNOOB' Alıntı:
Quad serisiyle uyumlu gözüküyor anakartın bende senin gibi yaptım. Önce İşlemci aldım Q9400 ondan sonra SSD aldım ve bu iki parça aşırı farkettiriyor bilgisayara en azından bir süreliğine nefes aldırabiliyor diyebilirim. Sonrasında ram slotlarında da 2x2 GB dual channel destekli ram kullanırsan yine bir miktar performans artışı görebilirsin bu saydıklarımın maliyeti piyasasını tam bilmiyorum ama ortalama senin bütçenle eşdeğer bir sayıya gelir. Ben yerinde olsam İşlemci + SSD eğer bulabilirsem 2. el ddr2 2x2 ram alırım.
Hocam ilk başta ben SSD almıştım baya bi fark yarattı.
Hocam şuan sistemde 1 gb ram var bu ram'e takviye olarak 2 tane 2 gblık ram alsam nasıl olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bellek sayısını çift rakamda bırakın ki performans olarak DUAL Channel özelliği size fayda sağlasın. Minimum 4GB belleğin altına inmezseniz sorun yok diyebilirim.

Windows üzerinden başlata msinfo32 yazıp uygulamayı çalıştırın. Açılan pencerede Sistem özeti seçiliyken bilgilerden anakart marka modelinizi görebilirsiniz. Eğer revizyon sürümü görünmüyorsa CPUz veya Aida64 yazılımları ile kontrol edebilirsiniz.

KS

classbro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bellek sayısını çift rakamda bırakın ki performans olarak DUAL Channel özelliği size fayda sağlasın. Minimum 4GB belleğin altına inmezseniz sorun yok diyebilirim.

Windows üzerinden başlata msinfo32 yazıp uygulamayı çalıştırın. Açılan pencerede Sistem özeti seçiliyken bilgilerden anakart marka modelinizi görebilirsiniz. Eğer revizyon sürümü görünmüyorsa CPUz veya Aida64 yazılımları ile kontrol edebilirsiniz.

Teşekkürler hocam.

ugur.gozaydin' Alıntı:
abfdp6c

https://www.hizliresim.com/abfdp6c 
Hocam benimki rev 2.0 değil mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri