4000-5000 TL Masaüstü PC Toplama

Mereen1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba.

Laptopta yaşadığım performans sıkıntısından dolayı başlıkta belirttiğim gibi 4000-5000 TL arası bir sistem toplamak istiyorum. Bilgisayarı mühendislik programları ve PUBG tarzı işlemciyi fazlasıyla yoran oyunlar için kullanacağım. Elimde monitör var ancak 144'lük değil. Şu an için önceliğim sanırım maksimum performans amaçlı bilgisayar bileşenleri. Monitorü daha sonra halledeceğimi düşünüyorum.
HDD kullanmak yerine 500 gb Samsung 860 Evo SSD, 2x8 16GB'lık RAM üzerine bir sistem kurmayı planlıyorum. Hazır sponsorlu toplama PC'lere bakmıştım ama alışılagelmişin dışına çıkıp AMD işlemci kullanmak istemedim. (Açıkçası çokta AMD işlemciler üzerine bir bilgim yok.)
Fiyat aralığına uyacak şekilde bileşen ve hazır sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca bildiğiniz uygun temin etme yollarını da yazarsanız sevinirim.

İyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Temmuz ayını beklerseniz yeni AMD Ryzen 3000 serisi çıkış yapacak 5K bütçeye INTEL den çok daha performanslı bir sistem toplayabilirsiniz tabi dolar kurunu bilemem oda ayrı bir muamma. 2000 serisi AMD işlemcileri zaten iş odaklı çok iyilerdi ama 3000 serisi hem oyun hem iş için çok iyiler bekleyin derim ama dediğim gibi kur ne olur bilemiyorum.

Beklemezseniz aşağıdaki sistemi toparladım önerimdir bütün parçaları en iyi deneyim için seçtim.

Sistem linki bu bağlantıda.

Eğer 5.500 TL ye çıkarsanız 960 GB SSD koyabilirsiniz karar sizde.

Adata SU650 960 GB SSD
https://www.sinerji.gen.tr/adata-96...zma-450mb-sata-ssd-asu650ss-960gt-r-pmu417339

Adata firması yarı iletken piyasasında değerli bir yeri olan firmalardan birisidir pişman etmez.

Sisteme koyduğum SSD iyi bir SSD öyle dar bütçede marka bazlı değil F/P odaklı gitmek gerek Micron firmasının Crucial markasına ait bir SSD kalitelidir.

Kasa eğer özel ihtiyaç yoksa önemsiz bu yüzden F/P bir kasa seçtim. Özel ihtiyaçtan kastkm ise sıvı soğutma desteği ve toplam disk yuvaları. Benim koyduğum kasada sıvı soğutma desteği yok disk slot sayısı yeterli bunda sorun yok. Eğer sıvı soğutma takacaksanız sisteme aşağıdaki ürün ile değiştirin kasayı.

Aerocool Scar RGB kasa bu 360mm ye kadar tüm sıvı soğutmalara desteği var sağlam kaliteli geniş güzel bir kasa. Yanında 120mm bu fandan 2 adet alın kasada 1 fan var öne takılması gerek 1 yada önerim 2 fan. 480 GB SSD ile bu kasa + fan 5.466 TL yapıyor.

KS

Mereen1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Temmuz ayını beklerseniz yeni AMD Ryzen 3000 serisi çıkış yapacak 5K bütçeye INTEL den çok daha performanslı bir sistem toplayabilirsiniz tabi dolar kurunu bilemem oda ayrı bir muamma. 2000 serisi AMD işlemcileri zaten iş odaklı çok iyilerdi ama 3000 serisi hem oyun hem iş için çok iyiler bekleyin derim ama dediğim gibi kur ne olur bilemiyorum.

Beklemezseniz aşağıdaki sistemi toparladım önerimdir bütün parçaları en iyi deneyim için seçtim.

Sistem linki bu bağlantıda.

Eğer 5.500 TL ye çıkarsanız 960 GB SSD koyabilirsiniz karar sizde.

Adata SU650 960 GB SSD
https://www.sinerji.gen.tr/adata-96...zma-450mb-sata-ssd-asu650ss-960gt-r-pmu417339

Adata firması yarı iletken piyasasında değerli bir yeri olan firmalardan birisidir pişman etmez.

Sisteme koyduğum SSD iyi bir SSD öyle dar bütçede marka bazlı değil F/P odaklı gitmek gerek Micron firmasının Crucial markasına ait bir SSD kalitelidir.

Kasa eğer özel ihtiyaç yoksa önemsiz bu yüzden F/P bir kasa seçtim. Özel ihtiyaçtan kastkm ise sıvı soğutma desteği ve toplam disk yuvaları. Benim koyduğum kasada sıvı soğutma desteği yok disk slot sayısı yeterli bunda sorun yok. Eğer sıvı soğutma takacaksanız sisteme aşağıdaki ürün ile değiştirin kasayı.

Aerocool Scar RGB kasa bu 360mm ye kadar tüm sıvı soğutmalara desteği var sağlam kaliteli geniş güzel bir kasa. Yanında 120mm bu fandan 2 adet alın kasada 1 fan var öne takılması gerek 1 yada önerim 2 fan. 480 GB SSD ile bu kasa + fan 5.466 TL yapıyor.

Açıkçası acelem yok o yüzden bekleyebilirim. Kasanın görüntüsü,aydınlatması vs önemli değil önemli olan performansı.Tabi ki sıvı soğutma sistemler daha iyi ancak bütçe doğrultusunda sanırım elimde ona imkan kalmıyor. Sistem linkini açamadım yalnız.İlginiz için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Link çalışıyor ama google drive üzerinde olduğu için google girişi yapmanız gerek indir dersiniz PDF dosyası zaten.

KS

Mereen1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Link çalışıyor ama google drive üzerinde olduğu için google girişi yapmanız gerek indir dersiniz PDF dosyası zaten.

Ne indirerek ne de kendi drive ıma kaydederek ulaşabildim.Amazon.com ve amazon.com.tr den alışveriş yapmamızda fark olur mu acaba bilginiz var mı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri