4000-5000 TL sistem + 1500-2000 TL monitör Tavsiye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KMLS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Bir süredir farklı hazır sistemleri ve forumlarda tavsiye edilen sistem birleşenlerini inceliyorum. Aslında öne çıkan bazı komponentler var fakat işin ucu yok gibi. Kast ettiğim şu işlemci iyi ama bir üstü şuda kartın bir üstü bu olsun derken rakam uçtukça uçuyor.
Şimdiye kadar hep notebook kullandım işim gereği çok dolaştığım için. Sanırım bir süre evde olacağım ve evdeki ufaklık artık büyüdüğü için onunda ilerde kullanabilmesi için hem kullandığım bazı grafik uygulamaları hemde içimde uhte kalan oyun kaçamaklarını gerçekleştirebileceğim bir sistem toparlamak istiyorum.
Toplamda 6000-7000tl yi geçmeyecek amd işlemcili bir pc istiyorum. Benim için hız ve fps ile birlikte görsellikte önemli ve sanırım biraz büyük ekran özlemim var. O yüzden 27 inc bir monitör düşünüyorum. Curved hevesim var fakat henüz flat vs curved olayını kendi açımdan netleştiremedim. Hala curved monitörden yana ağırlık basıyor seçimim. Aoc monitörler görselliği ile beni cezbediyor.
Tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size bizim F Class 1.1 sistemizi özelleştirip öneri yapacağım. Bu sisteme yakın kaliteli bileşenlerden oluşan piyasada sistem yok diyebilirim. PCH etiketi var diye demiyorum bunu ben PCH etiketli çoğu sistemi özelleştirip öneririm marka ve kaliteden ödün vermeden sistem önerisi bulunurum bu durumlarda dikkat ederek net konuşabilirim PCH F Class 1.1 çok iyi fiyatlı özellikleride bir o kadar iyi bir sistem. Bu sistem üzerine isteğiniz üzerine Curved 1080p 27" ki ben 1080p 'de 27" önereceğim. Asla önermem 27" 1080p netlik sorunları ile karşılaşma ihtimaliniz %50 üzeri bir ihtimal her göz bu kadar ayırt edici olmadığından 27" 1080p bazılarına net gelebiliyor bazılarına net gelmiyor piksel sayıyorlar ki bende onlardan birisiyim. Neyse önerimi yapacağım.

PCH F Class 1.1 - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyin.

• Ekran Kartı : XFX RX 5600 XT THICC II Pro 6GB GDDR6
  • Kasa : MSI MAG Forge 100M
  • Monitör : GamePower GPR27C1MS144 27' 1ms 144Hz Curved

Toplam : 7.359,06 TL yapıyor.

Sistem Özellikleri : Ryzen 5 3500X İşlemci + B450 Anakart + RX 5600 XT 6GB Ekran Kartı + 16 GB 3000 MHz CL16 RAM + 480 GB SATA SSD + 500W 80+ Bronz PSU + Kasa + 27" 1ms 144 Hz Monitör

NOT 1 : Normalde monitör olarak GamePower, JamesDonkey, GameBooster, Ramapage gibi çin menşei bir firma önermem ama bu fiyata 27" 1080p bir monitör yok maalesef. 24" 144 Hz fiyatına 27" ürün veriliyor bizim sisteme özel bir fiyat ile. Monitör Samsung panel kullanıyor görüntüsü kötü değil hız vs. konusunda iyi sayılır. Sadece ürün malzeme olarak premium değil biraz orta sınıfın altında bir malzemeye sahip uzun ömürlü kullananlar varmış. Yorumları ve incelemeleri çoğunlukla olumlu bir ürün. Yani monitör olarak bu ürünü alabilirsiniz.

NOT 2 : Sistem geneline bakarsak RX 5600 XT kartı RTX 2060 performansı verir hatta çoğu oyunda bir tık önde bir performansı var ki bu fiyata bu ürünün alternatifini bulamazsınız zaten. XFX markası çok eski kaliteli bir AMD kartları yapan Amerikan firmasıdır. Ülkemizde incehesap ile yeniden geldi ki bu çok iyi bir şey. Marka kaliteli ürünler yapan nadir firmalardan birisidir. Ryzen 3500X işlemciside Ryzen 3600 performansını veriyor oyunlarda yani en ideal oyun işlemcisi Ryzen 2000 serisine düşmeden alınabilecek tek performanslı AMD oyun işlemcisi diyebilirim. 16 GB RAM ve 480 GB SSD zaten bu sisteme yeterli ileride disk yükseltmesi yapılabilir performansa odaklı bileşenlerden kısmaya gerek yok disk için. 500W 80+ Bronze FSP marka PSU çok iyidir güç olarak bu sisteme yeterli bir ürün ki bu sistem tam yükte 300W ile 320W arası tüketiyor PSU 456W güç veriyor yani fazlasıyla yeterli. Kasa siz görüntüye önem veriyorum dediğiniz için MSI markasının en iyi F/P ürün ailesinden 100M 3 RGB fan ve temperli cam ile geliyor ve 120mm - 240mm sıvı soğutma desteği var.

Bütçenizi bir tık aşıyor ama buna değer 360 TL fazlasını verin kesinlikle pişman etmez.

KS

KMLS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz cuma yayına giren videoyu izledim hatta gaming gecesinde sistem düşünmedim değil. incehesaptan aoc 27 inc monitor u alıyordum herseyi tamamladıktan sonra al dediğimde almadı ve sonrasında yeniledğimde ürün tükenmişti öylece kaldı. Yorumlarınızda 3500x ve 3600 arasında ki farkı basitçe anlatmışınız. Birbirine yakın işlemciler sanırım. 27 inç ve üzeri monitörleri araştırdım biraz bahsettiğiniz çözünürlük sorunu yaşayanda var veya tam tersi bahsettiğiniz detay yorumlamayla alakalı sanırım. O yüzden birçok kişi o boyutlar için 2k ve üstünü öneriyor 1080 tam sınırda deniyor.
Kasayı daha önce bir kaç arkadaşa daha önermişsizin görüp bakmıştım evet yakışıklı duruyor.
Sistemi ve videoyu tekrar inceleyip biraz daha araştırmaya devam edip yakın zamanda bir karar vericem. Teşekkür ederim tekrar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
27" ve 1080p oyumu kişiden kişiye değişiyor anlattım zaten sizde biraz araştırmışsınız çelişkiyi görmüşsünüz zaten. Bende 27" ile 1080p çözünürlükte sorun yaşayanlardan birisiyim ekran net değil ve piksel sayıyorum ben ama çoğu kişide bu olmuyor yani değişken bir durum. Gerekli her detayı anlattım zaten karar size kalmış artık. başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri