4070 Ekran Kartları Mağazalarda Satışa Çıkmış

bmod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şu anda en düşük 17500 tl den satışa sunulmuş, hayırlı olsun. yok 15k yok 750 dolar hikaye anlatmayın artık millete. Var olan karlarının üstüne güzel kar koyuyorlar distribütörler. 799 $ dan çıkan 4070ti bile 18999 dan satışa çıktığı modeller vardı. MSRP içerinden bayi karları da dahildir bu arada çok bilmiş arkadaşlara söyleyeyim şu anda TR de olan karın üstüne 2 kalem daha kar koyuyorlar tabi bunu markaların belirlediği fiyatlara göre söylüyorum direk nvidia msrp ye göre değil.

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
15K ya geldiğinde alan aldı artık 15 e geri düşmez.

H0CA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
İlk parti (msrp deniyor sanırım emin değilim) "çıkış fiyatından satılmak zorundaymış nvidia tarafından bildirilmiş."
Gibi bir şey okudum. 15k ya alanlar aldı. Ki muhtemelen onu da stokçular stokta olduğu kadar aldılar. Fiyatlar yükselince 1-2-3k kar ile satışa çıkarırlar.
22.500TL'ye bile şu anda satışı gözüküyor şaka gibi.

4070Tİ'yi yukarı itelemese bari tek korkum bu :(

KS

bmod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İlk parti (msrp deniyor sanırım emin değilim) "çıkış fiyatından satılmak zorundaymış nvidia tarafından bildirilmiş."
Gibi bir şey okudum. 15k ya alanlar aldı. Ki muhtemelen onu da stokçular stokta olduğu kadar aldılar. Fiyatlar yükselince 1-2-3k kar ile satışa çıkarırlar.
22.500TL'ye bile şu anda satışı gözüküyor şaka gibi.

4070Tİ'yi yukarı itelemese bari tek korkum bu :(
Benim şu anda izlenimlerim itelemeye başlamışlar bile, fiyatların bu şekilde yukarıda seyretmesinin diğer bir nedeni emin olmamakla birlikte 15 16 17 fiyat bandında satışta olan 3060ti, 3070 lerin hala mağazalarda olması olabilir. Tabi döviz kuru da sabit kalırsa 4070 için beklentim ilerleyen süreçte biraz insafa gelip fiyatları 16 bandında TR de tutmaları yönünde. Msrp denen birşey olmasa bizimkiler millete 30 dan açardı perdeyi.

KS

bmod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ne kadar güvenilir bir sitedir bilmiyorum Almanya da bulunanlar bilir belki, sadece global fiyat araştırması yaparken karşılaştığım bir site. Ben paylaşım yaptığım an itibari ile 553 Euro dan satışta bu da yine anlık kur ile kıyaslayınca 11.767 TL ye denk geliyor. https://www.computeruniverse.net/de/p/90925281

Ayrıca buradan genel fiyatları kontrol edebilirsiniz ancak veriler anlık güncellenmediği için tıklandığında ve detaya gidildiğinde yazan rakamlardan daha düşük rakamlar ile karşılaşılıyor. Özetle 550 600 euro arasında yani msrp altında satış yapılan yerler yurtdışında denk gelebiliyor.
https://www.gputracker.eu/en/search/category/1/graphics-cards/facet/2/graphics-chip/nvidia-rtx-4070

Bunları neden paylaşıyorum TR de 14999 TL lik bir değer ki usd kuru ile msrp üzerinde belirlenmesine rağmen maşallah fiyatlar 20 000 TL lere dayandı.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Ne kadar güvenilir bir sitedir bilmiyorum Almanya da bulunanlar bilir belki, sadece global fiyat araştırması yaparken karşılaştığım bir site. Ben paylaşım yaptığım an itibari ile 553 Euro dan satışta bu da yine anlık kur ile kıyaslayınca 11.767 TL ye denk geliyor. https://www.computeruniverse.net/de/p/90925281

Ayrıca buradan genel fiyatları kontrol edebilirsiniz ancak veriler anlık güncellenmediği için tıklandığında ve detaya gidildiğinde yazan rakamlardan daha düşük rakamlar ile karşılaşılıyor. Özetle 550 600 euro arasında yani msrp altında satış yapılan yerler yurtdışında denk gelebiliyor.
https://www.gputracker.eu/en/search/category/1/graphics-cards/facet/2/graphics-chip/nvidia-rtx-4070

Bunları neden paylaşıyorum TR de 14999 TL lik bir değer ki usd kuru ile msrp üzerinde belirlenmesine rağmen maşallah fiyatlar 20 000 TL lere dayandı.
Gümrük vergisi %20
150 euro üstü ürünlerde gümrük müşaviri gerekmesi
Ve daha bir sürü vergi
Daha pahalı

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Şu anda en düşük 17500 tl den satışa sunulmuş, hayırlı olsun. yok 15k yok 750 dolar hikaye anlatmayın artık millete. Var olan karlarının üstüne güzel kar koyuyorlar distribütörler. 799 $ dan çıkan 4070ti bile 18999 dan satışa çıktığı modeller vardı. MSRP içerinden bayi karları da dahildir bu arada çok bilmiş arkadaşlara söyleyeyim şu anda TR de olan karın üstüne 2 kalem daha kar koyuyorlar tabi bunu markaların belirlediği fiyatlara göre söylüyorum direk nvidia msrp ye göre değil.

Suanda Ekran Kartı Almamak Lazım Suanda Daha Türkiye Stok gelmedi YETERİ kadar stok geldikten sonra fiyatları düzelicektir suanda almak gereksiz

KS

bmod

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Gümrük vergisi %20
150 euro üstü ürünlerde gümrük müşaviri gerekmesi
Ve daha bir sürü vergi
Daha pahalı
Ben paylaşımımda buralardan alın gibisinden bir şey söylediğimi sanmıyorum, ben var olan fiyatlandırma saçmalığına dikkat çekmek istiyorum. Hadi almak istedin varsayalım daha pahalıya gelmez en fazla aynı fiyat alırsın burası ile, bunun böyle olmaması lazım sorun orada. @TibetBey dediği gibi olur umarım ama ben zannetmiyorum palit, inno3d gibi markalar dışında göz önündeki markaların bundan sonra 17 18 bandının altına TR satışta olacağını düşünmüyorum

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Ben paylaşımımda buralardan alın gibisinden bir şey söylediğimi sanmıyorum, ben var olan fiyatlandırma saçmalığına dikkat çekmek istiyorum.
malesef fiyatlar böyle el atsalar ama atmıyorlar....

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Ben paylaşımımda buralardan alın gibisinden bir şey söylediğimi sanmıyorum, ben var olan fiyatlandırma saçmalığına dikkat çekmek istiyorum.
Ben zaten dediniz demedim, getirtmek saçma dedim. Fiyatlandırma şu an saçma ama 15-16k normal fiyatlar
150 euro üstü çoğu elektronik ürüne 7-8k vergi bindiği oluyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri