Soru 4070S Ve 7500F'li Sistem Için Yardıma Ihtiyacım Var

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
7500F
Ekran Kartı
4070S
Arkadaşlar merhaba, 40-50k arasında 4070super ve 7500F li bir sistem toplamayı düşünüyorum. 2k çözünürlükte oyun bilgisayarı olarak planlıyorum.
Ek de gönderdiğim seçeneklerde bir kasa toplayacağım ancak ram ve SSD konusunda fikir almak istiyorum.
1-Ram alırken mhzyi ve Cl yi nasıl seçmeliyim
2-Xpg marka ram hakkında bilgisi olan var mıdır?
3- Seçili ram ve SSD benchmark testlerini bulamadım bu sistem ile uyumlu çalışırlar mı?
4- Bu fiyat aralığında ve bu ürünleri içeren daha güzel avantajlı fikirleriniz var ise onları da değerlendirebilirim.
5- Hazır sistem olmasa da kendim toplayabilirim ancak gelecek olan ürünler konusunda şüpheliyim (kullanılmış veya başka bir sorunlu sistem parçaları ile karşılaşmak istemiyorum).
6- Yakın zamanda indirim gelecek olan bir fırsat var ise biraz bekleyebilirim
Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-30-10-37-11-345_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-30-10-37-11-345_com.android.chrome.jpg
    376.9 KB · Görüntüleme: 51

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
anakart üzer
sıvı soğutman (antalya gibi bir yerde isen ısı) üzer
ekran kartında palit stabil deniyor (2 fanlı modeli ise antalya gibi bir yerde ısı ) üzer
anakart değişmeden herşey üzebilir bütçe ciddi o zaman bütçe ile orantılı olması gerek sistemin

KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı 3 fanlı modeli
sıvı soğutma yükseltebilirim öneriniz var mıdır bu sistem için
Anakarttaki eksiklik nedir veya hangi anakartı önerirsiniz
anakart üzer
sıvı soğutman (antalya gibi bir yerde isen ısı) üzer
ekran kartında palit stabil deniyor (2 fanlı modeli ise antalya gibi bir yerde ısı ) üzer
anakart değişmeden herşey üzebilir bütçe ciddi o zaman bütçe ile orantılı olması gerek sistemin

anonim08

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartı 3 fanlı modeli
sıvı soğutma yükseltebilirim öneriniz var mıdır bu sistem için
Anakarttaki eksiklik nedir veya hangi anakartı önerirsiniz
Anakart felan üzmez hocam , sıvı soğutucuyu arkadaş nasıl yorumlamış anlamadım, sıvı soğutucunun modeli gözükmüyor bile ki coolermaster masterliqud serisinden minimum 240mm lik bi sıvı soğutucuysa hiç üzmez hocam. Adamlar sizi üzecek sistem niye ortaya çıkarsınlar :D , Ram konusunda pek bi bilgim yok ama minimum 5200Mhz olmasını tavsiye ederim hocam. Ram ile ssd uyumlu çalışır merak etmeyin sıkıntı olmaz

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
masterliqoit düne kadar kullandım en çok üzen donanımım o oldu 5800x i masaüstünde soğutmada zorlandı fanlarını artic fanlarla değiştim 2 ay kullanabildim 7500f 5800 kadar ısınmasada 240mm ye bulaşma sağlam hava soğutma al 240 alma
x3d işlemci olmadığına göre eninde sonunda overclock denenecek a serisi anakartta mümkün değil
birde ram eklemeye karar verilirse slot olmayacak gen4 veya gen5 ten faydalanmak isterse ki buda olacak ilk zaman olmasada olur olsada olsa iyi olurduya gelecek sıfır sistemde eski sistem olmaması için çareler şimdiden düşünülmeli hergün alınabilecek şeyler değil bunlar

Son düzenleme:
KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart felan üzmez hocam , sıvı soğutucuyu arkadaş nasıl yorumlamış anlamadım, sıvı soğutucunun modeli gözükmüyor bile ki coolermaster masterliqud serisinden minimum 240mm lik bi sıvı soğutucuysa hiç üzmez hocam. Adamlar sizi üzecek sistem niye ortaya çıkarsınlar :D , Ram konusunda pek bi bilgim yok ama minimum 5200Mhz olmasını tavsiye ederim hocam. Ram ile ssd uyumlu çalışır merak etmeyin sıkıntı olmaz
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm RGB Sıvı Soğutma
XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) 6000MHz CL48 AX5U6000C4816G-SLABBK
Ram ve SSD bu şekildedir CL değerinin 48 olması sorun yaratır mı bilmiyorum.
Bu sistem özelleştirilmiş bi sistem olduğu için uyumluluklarını bilemiyorum.

KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
masterliqoit düne kadar kullandım en çok üzen donanımım o oldu 5800x i masaüstünde soğutmada zorlandı fanlarını artic fanlarla değiştim 2 ay kullanabildim 7500f 5800 kadar ısınmasada 240mm ye bulaşma sağlam hava soğutma al 240 alma
x3d işlemci olmadığına göre eninde sonunda overclock denenecek a serisi anakartta mümkün değil
birde ram eklemeye karar verilirse slot olmayacak gen4 veya gen5 ten faydalanmak isterse ki buda olacak ilk zaman olmasada olur olsada olsa iyi olurduya gelecek sıfır sistemde eski sistem olmaması için çareler şimdiden düşünülmeli hergün alınabilecek şeyler değil bunlar
Anakart B serisi 650m
https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/prime/prime-b650m-k/

KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
A serisi tavsiye eden olmadı arkadaşım. Benim ilk attığım fotoğrafta da B serisi var zaten neden üzer dedin

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
anakartı yanlış görmüşüm özür düz ve x serisi işlemcilerde overclock imkanını ortadan kaldırıyor a serisi kartlar
x3d işlemcilerde overclock yapılamaması veya ihtiyaç olmaması a serisi anakart ı ihtiyacı karşılıyor çoğu sistemde x3d işlemci olmamasına rağmen a serisi anakart tavsiye ediliyor ondan dolayı üzer dedim ama yanlış görmüşüm özür dilerim

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Sistemin linkini atarsanız oradaki özelleştirme seçeneklerine göre daha sağlıklı yorum yapılabilir.
Ayrıca o sıvı soğutucunun düz halini kullanıyorum. Pek memnun değilim. V2 nasıldır onu bilemem.
Aynı şekilde kasayı da kullanıyorum. O kasaya 360mm sıvı soğutucu takılmıyor. Bu aldığınız kasayı yükselterek gidecekseniz bir süre sonra sıvı soğutmayı da yükseltmek durumunda kalacaksınız. O yüzden farklı 360 mm destekleyen bir kasa tercih etmeniz daha iyi olur.

KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakartı yanlış görmüşüm özür düz ve x serisi işlemcilerde overclock imkanını ortadan kaldırıyor a serisi kartlar
x3d işlemcilerde overclock yapılamaması veya ihtiyaç olmaması a serisi anakart ı ihtiyacı karşılıyor çoğu sistemde x3d işlemci olmamasına rağmen a serisi anakart tavsiye ediliyor ondan dolayı üzer dedim ama yanlış görmüşüm özür dilerim
Özür dilemelik bir durum yok yorumların için ben teşekkür ederim

Sistemin linkini atarsanız oradaki özelleştirme seçeneklerine göre daha sağlıklı yorum yapılabilir.
Ayrıca o sıvı soğutucunun düz halini kullanıyorum. Pek memnun değilim. V2 nasıldır onu bilemem.
Aynı şekilde kasayı da kullanıyorum. O kasaya 360mm sıvı soğutucu takılmıyor. Bu aldığınız kasayı yükselterek gidecekseniz bir süre sonra sıvı soğutmayı da yükseltmek durumunda kalacaksınız. O yüzden farklı 360 mm destekleyen bir kasa tercih etmeniz daha iyi olur.
Ürün linki burada
Soğutucuyu değiştireceğim
Sistemi yükseltmeyi çok düşünmüyorum çünkü aldığım tüm parçalar aynı performansta denklikte sayılır yani şöyle düşünüyorum bir çerçeve düşünelim tüm parçalar o çerçeveyi tamamen doldursun değişiklik yapacağımı düşünmüyorum

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Ramler lexar cl32 olanlardan biri, kasa fsp cmt591m, bütçe varsa anakartı b650 s yaparsanız daha güzel olur.

KS

Leuss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kasa stokta kalmamış, sınırları zorladım zaten daha arttıramıyorum bütçeyi o yüzden anakart ekran kartı ve işlemci sabit bir sistem dizmeye çalışıyorum sıvı soğutucu da alınacak ondan dolayı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri