4070Ti̇ İçin Hangi AMD Am5 Soket Işlemci Kullanılmalı ?

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Merhaba,

4070ti için hangi amd am5 soket işlemci kullanılmalıdır ?

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
bütçe nedir hemen hemen hepsi kullanılabilir

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
7600 veya 7600 x olabilir ancak bu işlemcilerde sıvı soğutma tavsiye edilmektedir. Eğer bütçeniz daha yüksekse R7 işlemcileri de düşünebilirsiniz tabi.

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
7800X3D - 7900X3D YE Gerek var mı?

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
7700x işlemcim var şuan sistemimde ama darboğaz yaşıyorum gibi hissediyorum.

Nvidia ile oyunları optimize ediyorum o ayarlarda drop yiyorum. Bütün ayarları ekstra ayarlara getirdiğimde drop düzeliyor. Bundan dolayı işlemciden kaynaklı darboğaz yaşadığımı düşünüyorum.

o yüzden araştırma yapıyorum açıkcası. İşlemciyi satıp 3d işlemciye geçme durumum var.

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
7700x işlemcim var şuan sistemimde ama darboğaz yaşıyorum gibi hissediyorum.

Nvidia ile oyunları optimize ediyorum o ayarlarda drop yiyorum. Bütün ayarları ekstra ayarlara getirdiğimde drop düzeliyor. Bundan dolayı işlemciden kaynaklı darboğaz yaşadığımı düşünüyorum.

o yüzden araştırma yapıyorum açıkcası. İşlemciyi satıp 3d işlemciye geçme durumum var.
Afterburner kullanarak darboğaz olup olmadığını anlayabilirsiniz işlemci ve ekran kartı kullanımını inceleyerek.

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Durum şu şekilde. İşlemciyi yüzde 10-15 aralığında kullanıyor. Grafik kartı oyunlarda yer yer 60-70 lere düşüyor. Tekrar 99 lara çıkıyor. İşlemciyi hiç yüzde 40 üzerine çıktığını görmedim.

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Durum şu şekilde. İşlemciyi yüzde 10-15 aralığında kullanıyor. Grafik kartı oyunlarda yer yer 60-70 lere düşüyor. Tekrar 99 lara çıkıyor. İşlemciyi hiç yüzde 40 üzerine çıktığını görmedim.
Tüm oyunlarda mı böyle yoksa FPS tarzı oyunlarda mı?

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Forza Horizon 5 - Euro Truck Simulatör 2 - Crysis 3 - Son of the Forest - Cs GO - Asetto Corsa( Yüzde 70 GPU üzerini görmedim ) - Valorant

Bu oyunları oynuyorum.

Euro Truck Sim de ölçeklemeyi %300 den %400 e çekince sorun düzeliyor. %300 e çekince gpu kullanımı düşüyor ama işlemci kullanımı hala aynı %10-15 arası.

Forza da dün drop sıkıntısı vardı mesela DLSS dengeli durumdaydı yer yer drop yiyordu. Kalite moduna çektim drop sıkıntısı çözüldü.

Diğer oyunlarıda ultra performansta kullanmaya çalışıyorum ama youtubedaki incelemelere bakıyorum adamlar sabit 99-97 de civarında gpu kullanımı alıyor benim çok sabit kalmıyor.

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Forza Horizon 5 - Euro Truck Simulatör 2 - Crysis 3 - Son of the Forest - Cs GO - Asetto Corsa( Yüzde 70 GPU üzerini görmedim ) - Valorant

Bu oyunları oynuyorum.

Euro Truck Sim de ölçeklemeyi %300 den %400 e çekince sorun düzeliyor. %300 e çekince gpu kullanımı düşüyor ama işlemci kullanımı hala aynı %10-15 arası.

Forza da dün drop sıkıntısı vardı mesela DLSS dengeli durumdaydı yer yer drop yiyordu. Kalite moduna çektim drop sıkıntısı çözüldü.

Diğer oyunlarıda ultra performansta kullanmaya çalışıyorum ama youtubedaki incelemelere bakıyorum adamlar sabit 99-97 de civarında gpu kullanımı alıyor benim çok sabit kalmıyor.
İşlemci sıcaklığınız nedir ortalama olarak?

KS

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
İşlemcinin tdp ayarlarını güncellemiştim çekirdekleri negatif 30 ayarı yaptım. Testlerde daha iyi render ve fps performansı veriyordu ki gerçektende öyle.

stock halde cinebench 23 testinde 19.300 civarında puan alırken tdp ayarlı şekilde 20.200 civarlarına dayanıyordu puanlar.

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
İşlemcinin tdp ayarlarını güncellemiştim çekirdekleri negatif 30 ayarı yaptım. Testlerde daha iyi render ve fps performansı veriyordu ki gerçektende öyle.

stock halde cinebench 23 testinde 19.300 civarında puan alırken tdp ayarlı şekilde 20.200 civarlarına dayanıyordu puanlar.
Onları varsayılan ayarlara alıp öyle deneyebilirsiniz eğer öyle yaptıktan sonra sorun giderse sorunun kaynağını anlamış oluruz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri