35.000-45.000 TL 45.000Tl Max Bütçe(Abartı Olmayacak Şekilde Bütçe Aşılabilir) Gaming Laptop Önerisi Lazım

Scaler05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Intel Core i7 13700H
Ekran Kartı
NVIDIA RTX4060
Herkese selamlar, merhaba.

Ben bu foruma yeni üye oldum, yeni bir laptop almayı düşünüyorum, gaming laptop. Hem kişisel kullanımım için, hem de üniversitede derslerim için kullanmaya bir laptop alacağım. Kişisel kullanımım genellikle oyun oynamak üzerine olacak. Bütçe olarak max 40.000-45.000TL civarı olarak kararlaştırdım. Bilgisayar için marka olarak çok kararsızım ASUS, MSI falan dışında her marka için önermiyorum deniyor en azından çoğunluk olarak. ASUS’ta bütçe olarak karşılayabileceğim güzel bilgisayarlar var fakat sanki ASUS’ta bütçemin yeteceği max bilgisayar başka bir markada bütçemin maxında alacağım bir bilgisayardan daha sistemsel olarak düşük olacak gibi geliyor. Örneğin Monster’da 40.000’e alacağım bilgisayar ile ASUS’un 40.000’e bilgisayarı arasında dikkate değer bir fark var gibi geliyor.

Game Garaj diye bir yer buldum oturduğum yere yakın ilk önce mağazalarına gittim ilgiyle karşıladılar anlattılar falan siteleride varmış. Araştırdım hatta bu forumda orası ile ilgili pozitif değerlendirmeler gördüm, güvenilir, kaliteli bir yere benziyor ve bilgisayarları güzel gözüküyor. MSI ile aynı olduğunu sadece kendi markaları için özel üretim logo, BIOS olduğunu onun dışında hiçbir farkının olmadıklarını söyledi. Bunlara rağmen bilgisayarlarının fiyatı piyasaya göre oldukça ucuz gözüküyor. Bana mağazalarında gösterdikleri ve sitelerinde de aynısını bulduğum bir bilgisayar ilgimi çekti. Kafamda soru işareti oluşturan şey ise neredeyse birebir aynı özelliklere sahip bir bilgisayarı Monster’ın sitesinde buldum, o laptopun ekranı Game Garaj’da bulduğum laptoptan daha büyük ve aynı zamanda 2.000TL daha ucuz. Ama Monster’a karşı gördüğüm onca eleştiriden sonra daha büyük ekran boyutu ve fiyat farkı Monster’a karşı şüphelenmeme yinede engel olamıyor.

Bilgisayar sistemleri hakkında bilgim çok basit seviyede, o yüzden size ben bilgisayarların linklerini ve belli bir iki sistem özelliklerini yazayım:

Game Garaj’da bana önerilen laptop:

Monster’ın sitesinde bulduğum laptop(sadece RAM’ini 32x1’e yükselticem böylece fiyatı 45.599TL’ye çıkıyor):

Oyunlara olan ilgimden dolayı çok az bilgim var fakat daha önceden hiç bilgisayar almadım ve şu anki piyasada çok dikkatlice seçim yapmak gerektiğinden yardıma ihtiyacım var. Bu iki bilgisayar ilgimi çekmiş olsada başka önerilere açığım hala araştırma aşamasındayım daha seçim aşamasına geçmedim. Bu bilgisayarlar fiyat olarak benim bütçeme uygun olduğu için ve aynı zamanda bildiğim kadarıyla en son nesil işlemci ve ekran kartlarına sahip bilgisayarlar olduklarından bu bilgisayarlara ilgim yoğun oldu fakat bu tarz bilgisayarlar almaktansa daha düşük sistemde daha farklı bir bilgisayar almam gerekirse o yönde de bir seçim yapabilirim fakat alacağım bilgisayarın uzun süre beni götürecek bir şey olması da gerekiyor o yüzden uygun fiyatta olabildiğince güncel bir sistem olması benim için daha iyi olur. Bilgisayar ısınması olaylarına da çok hakim değilim teknik açıdan hangi bilgisayar ısınması konusunda daha iyi daha kötü, ısınmanın etkileri falan nasıl tam bilmiyorum ama Monster hakkında bu konu için genel olarak olumsuz yorum gördüm. Monster tamamen uzak durmam gerek bir firma mı yoksa bütçe kısıtlaması olduğunda tolere edilebilir mi?

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Baya uzun yazmışsın valla okumaya üşendim ama attığın laptoplar fiyatına göre mantıklı değil
Buna bakabilirsin 4070
Bütçe çıkarsa bunu al hem panelin 2K olur hemde 32gb

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri