45-46k arası herşey dahil sistem toplama

KS

isim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam monitör olarak attığım değil de başka bir monitör seçilebilir şuanda mesajımı düzelttim isterseniz tekrar bakabilirsiniz;
Tamam buna da bakarım

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Teşekkürler. Soğutucu ve kasa eksik, onları da ekleyince 38-39 olur yine.
Yukarıda Çağdaş hocanın önerdiği sistemden daha iyi diye düşünüyorum. Şöyle daha iyi; ram 4000mhz+32gb, ssd 1tb ve güzel marka. Ayrıca 3080 ve ti arasında yaklaşık 10fps var. Genelde 5-7 arası. Ben kendi topladığım sistemi alırdım. Psu daha iyidir kesinlikle ve alacağı kasada daha iyi olur. Kullanıcı bilir tabi.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hepinize teşekkürler bu sistemi sipariş ettim para biriktirince kulaklık içinde bir konu açarım iyi forumlar
Peki hayırlı olsun, keşke biraz daha bekleseydiniz bi 1dk falan. Neyse o sistsmde güzel kasa ve psu sunu bilemedim. İçime sinmeyen bileşenleri vardı.

KS

isim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Peki hayırlı olsun, keşke biraz daha bekleseydiniz bi 1dk falan. Neyse o sistsmde güzel kasa ve psu sunu bilemedim. İçime sinmeyen bileşenleri vardı.
Sistemin ekran kartını güncellemem benim için daha zor olacaktı çok geç olmadan psu yu değiştirme fırsatım olabilir diye o sistemi aldım

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sistemin ekran kartını güncellemem benim için daha zor olacaktı çok geç olmadan psu yu değiştirme fırsatım olabilir diye o sistemi aldım
3080 alsaydınız güncelleme gereği duymazdınız zaten.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Anladım eğer çok daha iyi derseniz siparişi iptal edip sizin topladığınız sistemin parçalarını sipariş edebilirim
Ya bence daha iyi hocam. Diğerlerininde önerisini alın ona göre bakalım.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Ya bence daha iyi hocam. Diğerlerininde önerisini alın ona göre bakalım.
Zaten o sisteme soğutucu alacaksınız ve 41.500₺ yi falan bulacak. Benim topladığıma kasa+sıvı soğutucu alsanız 40k yı bile görmezsiniz.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Psu konusunda sıkıntı yok PCH bile bu PSU ile sistem yaptı.
Ekran kartının 3080 ti olması benim için önemli ve hem oyun kısmında hem de yaptığım iş kısmında.
İşlemci olarak i7 12700 olması fevkalade.
Ram konusunda ise idare eder sorun yaratmaz zaten ilerde değiştirilir.Ekran kartı 3080 2 kat fiyatı artacaksa Ti daha da çok artacak.
M2 SSD kısmında evet 1TB güzel seçim yapılmış ama şunu unutmayın 1TB HDD alınabilir illa 1TB M2 SSD almaya gerek yok.

Ben toplama yerine Hazır tercih ederim açıkçası.Tabi herkesin seçimi kedine ona karışamam sonuçta para benim değil üyenin üye ne isterse onu alır ben karışamam sadece tercih belirttim.
Çok yardımcı oluyorsunuz hocam.​
Yazdım.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Psu konusunda sıkıntı yok PCH bile bu PSU ile sistem yaptı.
Ekran kartının 3080 ti olması benim için önemli ve hem oyun kısmında hem de yaptığım iş kısmında.
İşlemci olarak i7 12700 olması fevkalade.
Ram konusunda ise idare eder sorun yaratmaz zaten ilerde değiştirilir.Ekran kartı 3080 2 kat fiyatı artacaksa Ti daha da çok artacak.
M2 SSD kısmında evet 1TB güzel seçim yapılmış ama şunu unutmayın 1TB HDD alınabilir illa 1TB M2 SSD almaya gerek yok.

Ben toplama yerine Hazır tercih ederim açıkçası.Tabi herkesin seçimi kedine ona karışamam sonuçta para benim değil üyenin üye ne isterse onu alır ben karışamam sadece tercih belirttim.

Yazdım.
İlla Mod. diye benim dediğimi seçmek zorunda değilsiniz ben sadece forumun huzurunu sağlamaya vb. işler yapmam için yetki verildi.Onun dışında bende bir üyeyim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
İlla Mod. diye benim dediğimi seçmek zorunda değilsiniz ben sadece forumun huzurunu sağlamaya vb. işler yapmam için yetki verildi.Onun dışında bende bir üyeyim.
Modsunuz diye sizi etiketlemedim. Konuya yardımcı olanları etiketledim. Saolun öneriniz için. Ben toplamadan yanayım. Madem sipariş edilmiş geri almasın kullansın. Ama ben hazır sistemi alması için bir sebep bulamadım.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Modsunuz diye sizi etiketlemedim
Zaten ondan demedim bazı kullanıcılar Mod. dediyse kesin doğrudur diyip araştırmadan alıyor.
Ama ben hazır sistemi alması için bir sebep bulamadım.
Arkadaş araştırıp alması daha iyi olurdu tabi hocam ani karar verildi belki Youtube'da yada diğer üyelere sorup alınabilirdi ama Wardon'da bir sorun göremiyorum açıkçası.Toplama topladığında sorun yaşadığında bazen bir şikayet edecek kişi bulamıyorsunuz çok karşılaştım ve bu konu hakkında forumda konularda açıldı.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Toplamak bence de daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Tekrar saolun. Bencede toplama daha iyi, üye karar versin bence.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
241
Öncelikle o kadar bütçeye kesinli ddr5 sistem alın. Bende biraz oyun biraz render birazda logo grafik tasarım için kendime toplamayı düşünüyorum.
KASA:

ANAKART:

İŞLEMCİ:

EKRAN KARTI : NVİDİA

EKRAN KARTI : AMD RADEON

SSD :

RAM:

İŞLEMCİ SOĞUTUCU :

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Öncelikle o kadar bütçeye kesinli ddr5 sistem alın. Bende biraz oyun biraz render birazda logo grafik tasarım için kendime toplamayı düşünüyorum.
KASA:

ANAKART:

İŞLEMCİ:

EKRAN KARTI : NVİDİA

EKRAN KARTI : AMD RADEON

SSD :

RAM:

İŞLEMCİ SOĞUTUCU :
Ddr5 sistemler gereksiz pahalı neden öyle toplasın? Ayrıca bu bütçeye 3070ti çok saçma ve mantıksız olur. Ddr5 e gerek yok.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
241
Ddr5 sistemler gereksiz pahalı neden öyle toplasın? Ayrıca bu bütçeye 3070ti çok saçma ve mantıksız olur. Ddr5 e gerek yok.
Soru - Neden saçma olsun ?
konuyu açan üye - oyun oynayacağım,render alacağım, 3 boyutlu tasarımlar ve projeler yapıcağım,c++ kod yazacağım diyor.

Sistem yükseltilebilir. DDR4 sistem parasına DRR5 sistem önü açık. Sonuç olarak daha üst seviyeye geçmesine engel yok. İşlemcide 12900k alır drr5 sisteme takar Ekran kartı için diyorsan illaki 3070Tİ gereksiz diyebilirsin ama biraz daha bütçeyi zorlayıp 3080,3080Ti takabilir. Anakart için b660 drr5 anakartı ilerleyen zamanlarda da Z690 serisine geçebilir. RAM bana yetmez derse 4 slot girişi var B660G-GAMİNG anakartın 2 aynı ramlarden alıp 32 gb a yükseltebilir. Hem kod yazma hem render yapma hemde oyun oynamak için drr4 sistem yerine ddr5 sistem ileriyi düşünerek çok daha doğru adım olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri