450-600 TL Kasa Öneri

Alice03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta da belirttiğim bütçe aralığında hava akışı iyi, en az 3 fanlı (mümkünse RGB olmayan), ATX boyutlu anakartları destekleyen, kablo yönetiminde kolaylık sağlayan, midTower bir kasa arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RGB olmayan kasa bulman çok zor en basit modelde bile var artık. RGB bağlantılarını yapmazsın yada sonuçta ışık bu kapatırsın olur biter dert edilecek bir durum değil yani.

Size 600 TL 'ye kadar ve biraz üzerine piyasadaki en iyi F/P dengesi göz önünde ürünleri aşağı listeliyorum belli başlı özelliklerini yazıyorum karar size kalmış.

1. Dark Guardian - 466,45 TL - 4 adet RGB Fan + Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön MESH buda tamamen sorunsuz bir hava akışı demek oluyor.
  2. Dark Prestige - 487,34 TL - 2 adet 200mm Ön ve 1 adet 120mm Arka Adreslenebilir RGB Fan + Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ama 2 tarafta çok geniş ızgaralara sahip buda 2 adet 200mm fanın baya önü MESH kasalar gibi hava almasını sağlıyor.
  3. Aerocool Quartz REVO - 488,31 TL - 4 adet 120mm Adreslenebilir RGB Fan + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ancak ön çerçeve boydan boya 1cm kadar açıklığı sahip buda yukarıdaki 2 model kadar iyi değil ama yeterli bir hava akışı olmasını sağlıyor.
  4. Sharkoon TG5 - 534,72 TL - 4 adet 120mm RGB Fan +  Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ancak ön kısımda 2 yan çerçevede çok geniş ızgaralar var buda 2 numaralı DARK Prestige kasası gibi iyi bir hava akışı olmasını sağlıyor.
  5. Deep Cool Matrexx 70 ADD - 781,30 TL - 3 adet 120mm Adreslenebilir RGB Fan +  Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteği ve pek çok farklı özelliği mevcut. Ön cam ancak ön kısımda 2 yan çerçevede çok geniş ızgaralar var buda MESH ızgara kasalar kadar iyi bir hava akışı olmasını sağlıyor. Yeni bir ürün Deep Cool kalitesi bu kadar çıkar mısınız bilmiyorum ama çıkarsanız bu kasayı öneririm.
Benim önerim 2 numara olur ama çok CAM sevmiyorsanız 1 numarayı alabilirsiniz.

KS

Alice03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RGB olmayan kasa bulman çok zor en basit modelde bile var artık. RGB bağlantılarını yapmazsın yada sonuçta ışık bu kapatırsın olur biter dert edilecek bir durum değil yani.

Size 600 TL 'ye kadar ve biraz üzerine piyasadaki en iyi F/P dengesi göz önünde ürünleri aşağı listeliyorum belli başlı özelliklerini yazıyorum karar size kalmış.

1. Dark Guardian - 466,45 TL - 4 adet RGB Fan + Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön MESH buda tamamen sorunsuz bir hava akışı demek oluyor.
  2. Dark Prestige - 487,34 TL - 2 adet 200mm Ön ve 1 adet 120mm Arka Adreslenebilir RGB Fan + Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ama 2 tarafta çok geniş ızgaralara sahip buda 2 adet 200mm fanın baya önü MESH kasalar gibi hava almasını sağlıyor.
  3. Aerocool Quartz REVO - 488,31 TL - 4 adet 120mm Adreslenebilir RGB Fan + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ancak ön çerçeve boydan boya 1cm kadar açıklığı sahip buda yukarıdaki 2 model kadar iyi değil ama yeterli bir hava akışı olmasını sağlıyor.
  4. Sharkoon TG5 - 534,72 TL - 4 adet 120mm RGB Fan +  Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteğine sahip. Ön cam ancak ön kısımda 2 yan çerçevede çok geniş ızgaralar var buda 2 numaralı DARK Prestige kasası gibi iyi bir hava akışı olmasını sağlıyor.
  5. Deep Cool Matrexx 70 ADD - 781,30 TL - 3 adet 120mm Adreslenebilir RGB Fan +  Fan Kontrolcü + Temperli Cam + 360mm boyutlarına kadar Sıvı Soğutma desteği ve pek çok farklı özelliği mevcut. Ön cam ancak ön kısımda 2 yan çerçevede çok geniş ızgaralar var buda MESH ızgara kasalar kadar iyi bir hava akışı olmasını sağlıyor. Yeni bir ürün Deep Cool kalitesi bu kadar çıkar mısınız bilmiyorum ama çıkarsanız bu kasayı öneririm.
Benim önerim 2 numara olur ama çok CAM sevmiyorsanız 1 numarayı alabilirsiniz.
Dark kasaları istediklerimi büyük oranda karşılıyor. Özellikle ilk kasa mesh panelle tam istediğim gibi. Her ne kadar görünüşü pek şık durmasa da F/P ürün için gayet iyi duruyor. Ek olarak sürekli önerildiğini gördüğüm COOLER MASTER MASTERBOX MB511 ve yakın zamanda dikkatimi çeken Phanteks Eclipse P400A kasaları hakkında ne düşünürsünüz? Ön panelin mesh olmasından yanayım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MasterBox MB511 ürünü iyi ama Cooler Master markası bir ürün için çok kısılmış malzeme ve özellik var önermem.

Phanteks P400A modeli iyi ancak 1 kötü tarafı birde belirsizlği var. Kötü tarafı sadece ön tarafta Sıvı Soğutma desteği var belirsiz tarafı ise Phanteks kasalarda genelde dahili fan olmaz olsa bile en fazla 1-2 adet ki bu modelde 2 adet FAN var. Phanteks Eclipse P400A - 649,00 TL bu modelde 4 adet ama fiyat artıyor gördüğünüz gibi.

Corsair Carbide Spec-Delta - 549 TL - Bu modele de bakabilirsiniz. 4 Adet fan ile geliyor 360mm Sıvı Soğutma desteği yine var ön taraf alt ve üst kısımlardan hava alacak şekilde dizayn edilmiş alternatif olarak güzel bir model.

Yada Deep Cool Matrexx 55 ADD - 543 TL - Bu modele de bakabilirsiniz. 3 Adet fan ile geliyor 360mm Sıvı Soğutma desteği var ve ön taraf yan bölümlerden hava alacak şekilde tasarlanmış iyi bir alternatif model.

Bu 2 ürünü de düşünebilirsiniz.

KS

Alice03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi hocam tekrardan inceledim ve şu seçenekler arasında kaldım.

1-Dark Guardian - İstediklerime tam uyuyor, fakat görünüşünü çok beğenmedim.
2-Corsair Carbide Spec-Delta - Ön taraf full mesh değil ama yeterli miktarda mesh var gibi duruyor. Dark'a oranla şık duruyor.
3- Phanteks Eclipse P400A pahalı versiyonu - 3 adet fan araştırmama göre bu kasa için yeterli ek bir masraf olmayacak. Aynı zamanda şık duruyor. Şimdilik sıvı soğutma kullanmayacağım ama eğer kullanmaya karar verirsem öne takmak zorunda olmam sıkıntı çıkarır mı?

Sizin tavsiyeniz nedir? Farklı yeni bir tavsiyeniz var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Phanteks P400A ürünü en iyi tercih bu 3 kasadan. Ön tarafa sıvı soğutma takmak sorun değil tabi ki diğerlerinde üst ve arka bölüme de destek varken bu kasada sadece ön kısım sunulmuş ondan dolayı bir eksik olduğundan dolayı bunu dile getirdim.

Dediğim gibi P400A ürününü tercih edebilirsiniz. Ama 649 TL fiyatı var 3 fanlı modelin. Bu fiyata yakın daha iyi alternatif olacak başka bir kasa isterseniz aşağıdaki 2 ürüne de bakabilirsiniz. Özellikle MSI ürün çok daha iyi bir tercih oluyor P400A modeline karşılık.

Aerocool Scar RGB - 428,12 TL - Bu kasada ön tarafa 360mm , üst bölüme 240mm ve arka bölüme 120mm sıvı soğutma takılabiliyor. Temperli Cam vs. her şeyi yine mevcut. Üzerinde sadece 1 adet arka fan ile geliyor onuda Aerocool P7-F12 RGB 120 mm Fan - 69,51 TL bu FAN 'dan 2 adet alıp takarsınız yeterli bir hava akışı olur kasada. Eğer anakartınızda RGB soketi yoksa ki artık her anakartta var ama yoksa RGB kontrolü için Aerocool P7-F12 Pro RGB 3 x 12cm Fan + RGB Kontrolcü Fan Hub - 270,31 TL bu 3 fan + RGB kontrolcü olan paketi alabilirsiniz. 2 adet fan ile 567,14‬ TL yapıyor. 3 Fan ile 636,65‬ TL yapıyor.

Alternatif olarak MSI MPG Gungnir 100P - 590,31 TL bu kasayı alabilirsiniz. Bu kasada ön tarafa 420mm boyutlara kadar sıvı soğutma desteği ki bu boyutta hazır sıvı soğutma desteği yok bu özel sıvı soğutma kurmak isterseniz en düşünülmüş bir detay, üst bölüme 360mm boyutlara kadar destek ve arka kısıma 140mm sıvı soğutma desteği var. En büyük boyutlarda E-ATX anakartlarıda destekliyor. Bu kasa ie Deep Cool RF120W 120mm Beyaz Kasa Fanı - 41,18 TL bu fanda en az 2 adet alırsanız sorunsuz hava akışı sağlanır kasada 1 adet arkada geliyor. 2 adet fan ile 631,49 TL yapıyor.

Ben olsam MSI MPG Gungnir 100P + 3 FAN alırdım toplam 672,67‬ TL yapıyor.

KS

Alice03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sağolun hocam. Muhtemelen bu MSI veya Phanteksten birini tercih edeceğim. Bütçeyi arttırabilirsem en başta önerdiğiniz DeepCool Matrexx 70 ADD kasası da çok şık duruyor. Ona da yönelebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI ürününün artıları çok iyi sade ve şık bir kasa ben Phanteks P400A yerine onu tercih ederim. Bu arada incehesap sitesi her CUMA Saat 8 'de indirimler yapıyor CUMA Saat 8 'i bekleyin belki bu MSI kasası yada daha iyi bir kasa indirime girebilir.

Bütçe artarsa Deep Cool Matrexx 70 ADD - 781,30 TL ürünü çok iyi bende bu kasayı tercih ederdim.

Bununla birlikte XIGMATEK OVARTAKE - 829,78 TL bu XIGMATEK firmasının en tepe yeni modeline de göz gezdirebilirsiniz. Bu kasada arka ve üst bölüme 280mm boyutlarına kadar sıvı soğutma desteği ki arka kısımda bunu sunan kasa çok az sayıda ve ön tarafta 480mm boyutlarına kadar destek sunuluyor. 6 adet RGB fan ile geliyor sağlam hava akışı var ve PSU bölümü üst bölüme alınıp tamamen ayrılmış durumda.

Ayrıca daha önce önerdiğim tekli fanlar yerine XIGMATEK CY120+CYB1 - 179,48 TL bu 3 adet 120mm Adreslenebilir RGB fan + fan kontrolcü + kumanda setini alabilirsiniz. Daha uygun fiyata yine kaliteli F/P bir set almış olursunuz.

KS

Alice03

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam MSI MPG GUNGNIR 100P kasası dediğiniz gibi İncehesap Gaming Gecesi'nde 459 TL'ye düşmüştü. Ben de fırsat bu fırsat hemen aldım bir tane. Hatta MSI'ın sitesinde bu kasayı alanlara 20 dolar steam kodu kampanyası varmış, bu da üstüne tuzu biberi oldu. Şimdi ben yeni konu açmaktansa burdan devam edeyim dedim ve bu kasaya önereceğiniz fanlar nelerdir? Malum kasa tek fanla gelmekte.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önemli olan performans bu yüzden https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9735 bu ürünü alın gitsin. 10 fan bağlayabileceğiniz fan kontrolcü ve kontrol kumandası ile geliyor fiyatına göre gayet uzun ömürlü 1200rpm 49CFM hava akışı ve 20 dbi ses seviyesi ki bu ses çok düşük bayağı iyi bir set Adreslenebilir RGB artısı kullanırsınız yada kullanmazsını güzel bir ürün seti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri