4700 TL Bütçeye Tavsiyeler

YÜCEL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar, konu ile alakadar olan herkese teşekkürlerimi sunarım. Daha fazla uzatmadan asıl meseleye geleyim.
En son 2008 yılında bir bilgisayarcı abimiz vasıtası ile çocuk yaşlarımda ne idüğü belirsiz bir kasayı bilinçsizce toplamıştık. Emektar bu yıla kadar dayandı ve sonunda pes dedi. Ben de bu sistem toplama olaylarından anlamadığım için PC Hocası YouTube kanalından toplama ile ilgili bir video izledim ve etrafımda bu konuya vakıf insanlar olmadığı için sizlere danışmaya karar verdim.
Elimde daha önceden aldığım bir adet Ryzen 5 1600 işlemci ve bir adet beni idare edebilecek SSD var. Bu parçaların haricinde 4700 TL diğer parçalara verebilecek bir bütçe ayırabildim. Kasada hava akışı, işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ve güç kaynağından endişe etmek istemediğim bir sistem toplamak istedim fakat yukarıda bahsettiğim gibi beceremedim ve kendime güvenemedim. Toplamak istediğim sistemde performans öncelikli bir durumda bulunuyor. Önereceğiniz sistemlerin içinde 1 TB HDD olursa çok makbule geçer. Bütçe sınırı içinde açıklamalarımla örtüşecek sistem toplama yardımlarınızı dört gözle bekliyorum.

NOT: İşlemci soğutucusuna sahip değilim. Topladığınız sistemlere monitör dahil etmeyin monitörüm var. Bütçenin en fazla 200 TL dışına çıkabilirim.
Teşekkürler. :)

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam merhaba, size çok kısa bir süre beklemeniz konusunda tavsiyede bulunmak istiyorum. Yakın zamanda B550 anakartlar tanıtılacak ve satışa çıkacak. Hem eski nesil hemde yeni 4000 seri Ryzen işlemcileri destekleyen bir anakart olacağı için bütçe ve sistemin genel yapısı için beklemeniz en mantıklı seçenek. 

Yok bekleyemem derseniz de öneride bulunabilirim...

KS

YÜCEL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam merhaba, size çok kısa bir süre beklemeniz konusunda tavsiyede bulunmak istiyorum. Yakın zamanda B550 anakartlar tanıtılacak ve satışa çıkacak. Hem eski nesil hemde yeni 4000 seri Ryzen işlemcileri destekleyen bir anakart olacağı için bütçe ve sistemin genel yapısı için beklemeniz en mantıklı seçenek. 

Yok bekleyemem derseniz de öneride bulunabilirim...
Evet dediğiniz mantıklı ancak şuan elimde bir bilgisayar yok, internet kafeye de gidebilme gibi bir durum olmadığı için makale ve sınavlarım için bilgisayarı mümkün olduğu kadar çabuk almam gerekiyor. Bu arada bahsetmeyi unutmuşum bilgisayarı daha çok rekabetçi oyunculuk için kullanacağım. Yıllarca 40 FPS ile Mount and Blade Warband milli takım maceramdan sonra yüksek FPS ile oynamayı merak etmiyor değilim. :)
Size zahmet toplayacağınız sistemleri ve önerileri heyecanla bekliyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri