Soru 5+1 Ses Sisteminin Kablosu Eksik. Hangi Kabloyu Almam Lazım

Asfalt 16

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Değerli hocalarım, cümleten iyi forumlar. 2+1 ses sistemi almayı düşünüyordum. Bir arkadaşım kayınpederinden dızladığı sistemi bana verdi :) Kullanamamış
Ancak pc ye girecek kabloyu yok. Bende bir 3,5 mm jack'a dönüştüren çıtır hasarlı bir çevirici vardı. pc ye bağlayıp denedim. Bütün hapörlerler çalışıyor ama sadece 2 portunu bağlayabiliyorum. Sistem pirana marka ses şuan için fena değil çünkü dönüştürücü hasarlı biraz. Hangi kabloyu almam lazım ve nasıl nereye bağlayacağım?
anakart gigabyte b450m s2h milli anakartımız. Pembe giriş yeri mikrofon. 2+0 hoparlörü zaten yeşil yere takıyordum. şimdi maviyi olanı da mı kullancaz. Tecrübeli hocalarıma şimdiden teşekkür ederim.

Normalde Dark marka 2+1 ses sistem i düşünüyordum almayı piyasasaı 500tl civarında şuanda.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-02-11 at 14.19.02.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-11 at 14.19.02.jpeg
    250.9 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2025-02-11 at 14.19.05.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-11 at 14.19.05.jpeg
    140 KB · Görüntüleme: 12

Drsağbırakmayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Değerli hocalarım, cümleten iyi forumlar. 2+1 ses sistemi almayı düşünüyordum. Bir arkadaşım kayınpederinden dızladığı sistemi bana verdi :) Kullanamamış
Ancak pc ye girecek kabloyu yok. Bende bir 3,5 mm jack'a dönüştüren çıtır hasarlı bir çevirici vardı. pc ye bağlayıp denedim. Bütün hapörlerler çalışıyor ama sadece 2 portunu bağlayabiliyorum. Sistem pirana marka ses şuan için fena değil çünkü dönüştürücü hasarlı biraz. Hangi kabloyu almam lazım ve nasıl nereye bağlayacağım?
anakart gigabyte b450m s2h milli anakartımız. Pembe giriş yeri mikrofon. 2+0 hoparlörü zaten yeşil yere takıyordum. şimdi maviyi olanı da mı kullancaz. Tecrübeli hocalarıma şimdiden teşekkür ederim.

Normalde Dark marka 2+1 ses sistem i düşünüyordum almayı piyasasaı 500tl civarında şuanda.

Şu kablodan 3 adet lazım
Kablo gelince bilgisayar ses uygulamasından ses çıkışını 5+1 ayarla jak ları taktığında ses ayarlarını deneyerek bulursun

KS

Asfalt 16

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Şu kablodan 3 adet lazım
Kablo gelince bilgisayar ses uygulamasından ses çıkışını 5+1 ayarla jak ları taktığında ses ayarlarını deneyerek bulursun
Birini pembeye diğerini yeşil diğerini de maviye mi takıcaz hocam? Pembe mikrofon değil mi?

KS

Asfalt 16

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Realtek veya hangi uygulama varsa orada 5+1 seçince PC ses çıkışları değişiyor bas ön sol sağ arka sol sağ oluyor
Hocam kablolar geldi. subwoofer ve orta hoparlör, pembe girişe taktım subwoofer ve orta hoparlör diye
ön sağ sol tek tek kablo yeşil girişe takıyorum.
surround sağ solu da maviye takıyorum ama hep hata veriyor. yan hoparlör olara girmeye izin veriyor.
yeşil giriş sadece ön hoparlöre izin veriyor.
hep bir girişde sıkıntı yaşadım. Driverı güncelledim falan bana mısın demedi.
kısaca 2 kablo girişi sıkıntı yok 3.cüde sorun oluyor.
Var mıdır bir çıkış yolu.

Ekli dosyalar

• ses .png
    ses .png
    63.8 KB · Görüntüleme: 4
  • ses 2.png
    ses 2.png
    63.6 KB · Görüntüleme: 4

Drsağbırakmayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam kablolar geldi. subwoofer ve orta hoparlör, pembe girişe taktım subwoofer ve orta hoparlör diye
ön sağ sol tek tek kablo yeşil girişe takıyorum.
surround sağ solu da maviye takıyorum ama hep hata veriyor. yan hoparlör olara girmeye izin veriyor.
yeşil giriş sadece ön hoparlöre izin veriyor.
hep bir girişde sıkıntı yaşadım. Driverı güncelledim falan bana mısın demedi.
kısaca 2 kablo girişi sıkıntı yok 3.cüde sorun oluyor.
Var mıdır bir çıkış yolu.
Tüm girişleri bağımsız olarak ayarlayın tikini seçip Denediniz mi
7.1 de o seçenek seçiliyor olabilir bu arada

Surround tik kaldırıp deneyin birde

Drsağbırakmayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bios ayarları ile alakası olabilir mi acaba güncel bios ile denediniz mi.

Birde kabloları tek tek deneyin belki kablo problemli olabilir aklıma başka bir şey gelmiyor Malesef

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri