Rehber 5 7500F Idle Temp Hakkındaki Yanılgım

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Bu zamana kadar hep 5 7500f işlemcisinin idle temp'inin en az 50 olduğunu düşünürdüm ve herkese de öyle söyleyip tabiri caizse kızardım ( Yalnızca 50ye yüksek diyenlere kızdım ama olsun :D ) ama az önce bilgisayarı açtığımda işlemcinin 46'yı bile gördüğünü gördüm. Tükürdüğümü yalıyorum çünkü insan kati suretle doğru sandığı şeyler yanlış çıktığında o noktadan geriye dönüp bakabilmeli.

Ekli dosyalar

• x.png
    x.png
    87.1 KB · Görüntüleme: 23

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
9800x3d'nin ne kadar?
360mm sıvı soğutucu ve soğutucu fanlarıyla birlikte toplam 10 fan bulunan bir kasam var, 9800x3d boşta 48C görüyor minimum. Sıcak havalarda bu 50C oluyor. Evde klima var, açtığım zaman sıcak havalarda da 48C görebiliyorum. Oyunlarda ise oyunun işlemciyle olan ilişkisine göre 60-65C oluyor en fazla.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
360mm sıvı soğutucu ve soğutucu fanlarıyla birlikte toplam 10 fan bulunan bir kasam var, 9800x3d boşta 48C görüyor minimum. Sıcak havalarda bu 50C oluyor. Evde klima var, açtığım zaman sıcak havalarda da 48C görebiliyorum. Oyunlarda ise oyunun işlemciyle olan ilişkisine göre 60-65C oluyor en fazla.
Minimum sıcaklık neden bu kadar fazla?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Minimum sıcaklık neden bu kadar fazla?
Öncelikle x3d işlemci olduğundan sıradan işlemcilere göre bir tık daha sıcak çalışıyor. Normalde benim sistemime benzer sistemlere sahip kullanıcılar 40-50c arasında demiş hep. Silikon kalitesinden ve muhtemelen macunu biraz düzensiz ve ince sürdüğümden böyle olduğunu düşünüyorum. Ayrıca fan profili sessizde, sessiz kullanım sevdiğimden öyle bıraktım, zira full hıza bile alsam 2C oynuyor. Problem oluşturmadığından soğutucuyu söküp macunu yenilemek istemedim, soğutucu montajı bir tık zor. O yüzden bakım zamanı geldiğinde (7-8 ay sonra) kaliteli bir macun alıp yenileyeceğim. O zaman sıcaklıklarda 3-4C düşüş bekliyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri