+5 Bin Pc Dahil Sistem

wiFi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle Merhabalar, iyi forumlar

Benim bütçem tam olaram 5 binde bana oyunlarda keyif alabileceğim beni idare edecek monitörde dahil sistem arıyorum ekran kartları konusunda çok araştırma yaptım ama bir sonuca varamadım o yüzden çok kararsız kaldım sistemler hakkında neyi kullanmalıyım diye yakın zamanda toplamış bir arkadaşımız varsa bana yardımcı olabilir mi acaba limiti 5,500e zorlayabilirim

Şu Bilgisayarı inceliyorumda ekran kartı ve sistem beni tatmin edebilir mi uzun bir süre

https://www.incehesap.com/pch-gold-x-pc-hocasi-r5-2600x-fiyati-42962/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Linkteki sistemi Ryzen 3600 işlemci ve Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W kasası ile değiştirirseniz, 1080p çözünürlük Ultra ayarlarda sorunsuz uzun yıllar oyun deneyiminiz olur. 4.584,96 TL yapıyor bu haliyle ve ister aşağıdaki LG monitörlerden birisi seçin isterseniz 900 TL 'ye kadar bir monitör seçin 5K ile 5.5K 'ya böyle bir sistemi toparlayabilirsiniz.

KS

wiFi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Linkteki sistemi Ryzen 3600 işlemci ve Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W kasası ile değiştirirseniz, 1080p çözünürlük Ultra ayarlarda sorunsuz uzun yıllar oyun deneyiminiz olur. 4.584,96 TL yapıyor bu haliyle ve ister aşağıdaki LG monitörlerden birisi seçin isterseniz 900 TL 'ye kadar bir monitör seçin 5K ile 5.5K 'ya böyle bir sistemi toparlayabilirsiniz.

Hocam 
[img=500x500]https://i.hizliresim.com/2O499v.png[/img]

Şöyle birşey yaptım buna monitör de eklerim ekran kartı performans testini izledim de shappireden daha iyi gibi 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
8 GB RAM böyle bir ekran kartı olan sistemde size yetmeyecek ve FPS Drop sorunu yaşayacaksınız. Ayrıca GTX 1660 kartı RX 590 karti 'le birebir aynı FPS 'leri veren bir kart yani fazladan para vermenizin bir olumlu faydası olmayacak. Ryzen 3600 işlemcisi önermiştim size bir üst sistemde ki bu işlemci ile Ryzen 2600X işlemcisi arasında FPS konusunda en az %25 fark var yani bir önceki sistemi alın derim.

KS

wiFi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
8 GB RAM böyle bir ekran kartı olan sistemde size yetmeyecek ve FPS Drop sorunu yaşayacaksınız. Ayrıca GTX 1660 kartı RX 590 karti 'le birebir aynı FPS 'leri veren bir kart yani fazladan para vermenizin bir olumlu faydası olmayacak. Ryzen 3600 işlemcisi önermiştim size bir üst sistemde ki bu işlemci ile Ryzen 2600X işlemcisi arasında FPS konusunda en az %25 fark var yani bir önceki sistemi alın derim.

Rami çift ram kullanıacağım hocam 2x8GB ısınma ve performans konusunda bir tık daha iyi bahsettiğimin videoyu inceleyebilirmisiniz  ama işlemci konusunda evet 2600x yerine 3600 almak daha mantıklı peki bu ekran kartı üstüne 3600 alsam olur mu fiyat 5.200 filan olur herhalde totalda monitörsüz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Attığınız video kanalı özel ki bu forumda bu başka kanalların veya forumların linklerini paylaşmak yasak. Dediğim gibi RX 590 ile GTX 1660 kartları benzer kartlar fiyat farkına değmez kısıtlı bütçeniz var bence RX 590 kartından yana kullanın tercihinizi. 3600 işlemcisi her ekran kartı ile ciddi FPS avantajı oluşturur kesinlikle 3600 tercihi mantıklı olacaktır.

Aşağıda size hazırladığım sistemi alabilirsiniz.

Ryzen 5 3600 İşlemci + B450M S2H Anakart + XPG 16GB(2x8) Spectrix D41 RGB 3200mhz CL16  RAM + Sapphire Radeon RX590 Nitro+ Special Edition 8GB E.Kartı + Adata SU650 480 GB SATA SSD + Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB Kasa-PSU + Acer 21.5" Nitro QG221Qbii 1ms 75Hz Monitör - 5.570,19 TL

BrN7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ben yine muhalefet etmiş gibi olacağım ama, RX 590 ile GTX 1660 arasında kalsam, 1660'ı tercih ederdim. TDP değeri daha düşük Nvidia'nın ve daha az ısınan kartlar. Ayrıca AMD Radeon kartlarda Watmann sorunu vs... çeşitli sıkıntılarda zaman zaman yaşanıyor. Nvidia bana şahsen daha çok güven veriyor.

Örneğin Sapphire'in internet sitesinde RX 590 Nitro+ Special için güç tüketimi;
Power Consumption; < 235W

GTX 1660 için ise TDP; 130W

Hele ülkemizdeki elektrik fiyatlarını da malümünüz düşünürsek...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Teknik bilgiye sahip değil gibi mi bir izlenim bıraktım sizde bilmiyorum ama verdiğiniz bilgilerin hepsine sahibin zaten. Birincisi güç tüketim değerleri konusunda doğru bir bilgi vermişsiniz bu konuyu biliyorum ama burada size 5.5K için en performanslı sistemi sunmaktı amaç yani bu konuda GTX yerine aynı FPS değerlerini alabileceğiniz 500 TL daha ucuza satılan başka bir kart önerdim size.

Isıl değerlere gelirsek NVIDIA ile benzer sıcaklıklarda seyreden RX 590 modelleri var ki Shapphire firmasının PULSE ve Nitro+ modelleri bunlardan bazıları.

Son olarak Watmann sorununu AMD sürücüler ile RX 500 serisi kartlar için çözmüş durumda bazen istisna durumlar olabiliyor donanımsal kaynaklı ama bu tarz sorunlar NVIDIA kartlarda yok değil.

Yani bir seçim yapacak olsam bende AMD RX serisi değil GTX alırdım ama bu AMD kartların kötü olduğu anlamına gelmiyor buradaki olay tamamen bütçe olarak düşünmekten geçiyor.

5.6K 'ya aşağıdaki sistemi alabilirsiniz GTX 1660 bir sistem.

Ryzen 5 2600X + B450M S2H + 16GB(2x8) 3000 MHz CL15 RAM + GTX 1660 Ventus XS OC + Adata 480GB SU650 SATA SSD + 550W 80+ PSU + Kasa + Acer 21.5" Nitro QG221Qbii 1ms 75Hz - 5.606,96 TL

İşlemciyi 2600X 'e düşürdüm ama 200 TL daha çıkarsanız 3600 modele çıkabilirsiniz.

BrN7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Estağfirullah hocam, teknik bilginize bir laf etmedim. Ki zaten diğer konuda bende sizin tavsiyenize uydum biliyorsunuz :)

Tabii ki de iki kartta iyi kartlar.

Aslında burada 2x2=4 gibi kesin bir yargı verilemez. Bu iş birazda tercih meselesi.

Sonuçta GTX 1660, doğrudan RX 590'a rakip olarak piyasaya sürülen bir kart. FPS değerleri açısından zaten pek fazla bir kart yok. Yani sırf 3-4 FPS fazla verebilir diye 1660 seçmezdim bende.

Aradaki 500 TL fark konusundaki görüşünüzde haklısınız. Ama ben şuna dikkat çekmek istemiştim:

Malümünüz ülkemizde maalesef elektrik fiyatları çok yüksek seyrediyor. Nvidia'nın, neredeyse rakibinin yarısı kadar güç tükettiğini düşünürsek, uzun vadede 1660 seçimi daha tasarruflu olabilir diye düşünüyorum. Yani vurgulamak istediğim buydu.

Ancak her kullanıcı için bu pek önemli bir kıstas olmayabilir. Günün sonunda RX 590'ın özellikle Nitro+ Special Edition kartı da başarılı bir kart. Yani performans açısından bir sıkıntı yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gayet net aynı fikirdeyiz sayılır tamam bunu çözdüğümüze göre neye karar verdiniz.

Son attığım sistem GTX 1660 bir sistem Ryzen 2600X ile sorunsuz kullanılabilir. 3600 işlemcisi ile biraz daha fazla FPS alabilirsiniz ancak 200 TL çıkamazsanız dert değil kesinlikle.

BrN7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Konu sahibi @wiFi arkadaşımız artık tercihini yapar. Bence yeterince alternatif öneri verdiniz kendisine. ;)

Ben ise muhtemelen diğer konuda bana verdiğiniz öneriyi izleyerek, P1 sistemi Adata Gammix S11 PRO seçerek, Palit GTX 1660Ti'lı modeli alacağım gibi görünüyor...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullanıcı adına bakmadım ki :D siz diğer konudan gelensiniz. Ben hala konu sahibi ile konuşuyorum sanıyorum. :D :D :D Biraz dinlenmem gerek sanırım...

BrN7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kullanıcı adına bakmadım ki :D siz diğer konudan gelensiniz. Ben hala konu sahibi ile konuşuyorum sanıyorum. :D :D :D Biraz dinlenmem gerek sanırım...

Hepimize koşmaktan yoruldunuz hocam. :) Dinlenin biraz da :)

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
ugur.gozaydin' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Kullanıcı adına bakmadım ki :D siz diğer konudan gelensiniz. Ben hala konu sahibi ile konuşuyorum sanıyorum. :D :D :D Biraz dinlenmem gerek sanırım...[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
[/font]

Hocam bu haliyle alsam herhangi bir işlemci vs şuanlık yükseltmesem ileride yükseltsem olur mu acaba sistem buydu

https://www.incehesap.com/battle-bronze-webtekno-r5-2600-fiyati-43356/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece işlemciyi 2600X yapın frekansı biraz daha yüksek bir işlemci bu sayede RTX 2060 için biraz daha iyi performans olacaktır. Bu şekilde 5.2K yapıyor. Sonra ileride Ryzen 3000 serisi bir işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz sorun değil.

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadece işlemciyi 2600X yapın frekansı biraz daha yüksek bir işlemci bu sayede RTX 2060 için biraz daha iyi performans olacaktır. Bu şekilde 5.2K yapıyor. Sonra ileride Ryzen 3000 serisi bir işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz sorun değil.

Teşekkür ederim bu hafta içi satın alıcağım, birisi şöyle bir yorum atmış sisteme 

Frisby venom kasa almanızı tavsiye ederim kasada 4 fan olmasına rağmen soğutma yetersiz kalıyor 83-86 dereceleri görüyorum. Ekran kartı fanından bir sürtme sesi geliyordu. Fan kablosunun fana temas ettiğini fark ettim düzelttim ama arasıra hala yapıyor. Lg 22mk400h b monitörü ile beraber aldım. Kesinlikle tavsiye etmem. 1ms tepkime süresi diyor fakat 1ms alınca aşırı görüntü bozuluyor. Anakart aura rgb led kontrol programını desteklemiyor. Monitör için bütçe arttırabilenler tabiki daha iyisini alsın ancak bütçenizi zorlayıp lg yada aog almayın derim. 75 hz olması güzel ama pek fark edilir düzeyde olmuyor onun yerine 60 hz \"tn panel olmayan(çok kötü bir panel türü pişmanım aldığıma)\" çözünürlüğü daha yüksek veya boyutu daha büyük bir monitör alın derim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi kasa konusunda sistemde zaten Corsair Carbide Spec Delta modeli var yani söylediklerini takmayın ki söylediği Frisby Venom kasası için söyledikleri kısmen doğru ön taraftaki fanlar için yeterli boşluklar yok yan taraflarda.

İkincisi anakart Gıgabyte marka tabi ki ASUS Aura Sync 'yi desteklemeyecek. GIGABYTE RGB Fusion ile RGB kontrolü yapılıyor. Ancak eğer Frisby Venom kasası açıklamasında yazan Aura Sync kısmından bahsediyorsa ona bir şey diyemem zaten siz Corsair Carbide Spec Delta model kasa ile alacaksınız önemsiz bu yorum.

Monitör olarak bu monitörü bizim kendi sistemlerimizde de kullanılıyor test edildi ve oyun vs. oynandı kanaldaki sistemlerimizin videolarına bakabilirsiniz. Sorun olsaydı karşılaşınca belirtilirdi yani bunu es geçebilirsiniz ancak daha iyi bir monitör isterseniz 100 TL daha çıkın aşağıdaki model ile değiştirin.

Acer 21.5" Nitro QG221Qbii 1ms 75Hz - 658,85 TL
https://www.sinerji.gen.tr/acer-215-nitro-qg221qbii-1ms-75hz-hdmivga-gaming-monitor-pmu418257

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi kasa konusunda sistemde zaten Corsair Carbide Spec Delta modeli var yani söylediklerini takmayın ki söylediği Frisby Venom kasası için söyledikleri kısmen doğru ön taraftaki fanlar için yeterli boşluklar yok yan taraflarda.

İkincisi anakart Gıgabyte marka tabi ki ASUS Aura Sync 'yi desteklemeyecek. GIGABYTE RGB Fusion ile RGB kontrolü yapılıyor. Ancak eğer Frisby Venom kasası açıklamasında yazan Aura Sync kısmından bahsediyorsa ona bir şey diyemem zaten siz Corsair Carbide Spec Delta model kasa ile alacaksınız önemsiz bu yorum.

Monitör olarak bu monitörü bizim kendi sistemlerimizde de kullanılıyor test edildi ve oyun vs. oynandı kanaldaki sistemlerimizin videolarına bakabilirsiniz. Sorun olsaydı karşılaşınca belirtilirdi yani bunu es geçebilirsiniz ancak daha iyi bir monitör isterseniz 100 TL daha çıkın aşağıdaki model ile değiştirin.

Acer 21.5" Nitro QG221Qbii 1ms 75Hz - 658,85 TL
https://www.sinerji.gen.tr/acer-215-nitro-qg221qbii-1ms-75hz-hdmivga-gaming-monitor-pmu418257

Corsair de mi yan tarafta boşluklar yok yoksa venom kasası için mi yazmış monitör için evet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Corsair kasası zaten seçili linkteki sistemde yani sizde Corsair Carbide Spec Delta modelini alın ki çok kaliteli bir kasadır. Sıvı soğutma desteği ve hava akışı + malzeme yapısı ve içindeki 550W PSU fiyatına göre çok çok iyi bir kasa. Yorum yapan kişi Frisby Venom kasasından bahsetmiş.

Önerdiğim monitör kalitelidir tercih edebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri