- İşlemci
- Ryzen 5 7500F
- Ekran Kartı
- RTX 5060
genel anlamda ağır oyunlar oynamıyorum, hem ders calısmak hem de oyun oynamak icin hazır sistem arıyorum. Aklımda sadece işlemcinin ryzen5 7500f olması ve ekran kartının RTX 5060 olması var.
ekran kartı nvdia kullanmak istiyorum, bunun dısında önerebileceğiniz hazır sistem var mı?Ekran kartında 9060xt 16gb olan versiyonuna bakarsanız daha iyi olur anakart olarak b650m-r alsanız yeterli 120mm kule tipi 7500f için yeterlidir ram olarakda cl36 ve 6000mhz bakabilirsiniz bütçe olarak biraz aşabilir sizi
NVDİA istemenizin özel sebebi var mıekran kartı nvdia kullanmak istiyorum, bunun dısında önerebileceğiniz hazır sistem var mı?
şu tarz sistemlerde 5060 yerine 9060xt 16 gb alarak vram avantajından yararlanırımArkadaşlarımın çoğu amd tarafının sorunlu olduğunu söylüyor, nvidia tercih etmemin sebebi daha önceki sistemlerimde nvidia tercih etmem ve memnun kalmam bunun haricinde biraz klasik bir cevap olacak ama dlss, frame generation, ray tracing gibi özelliklerin olması (şu anki sistemimde 1660 Super var)
anladım, birde monitörü yenilemem gerekiyor en fazla 6500 TL ye ne önerebilirsiniz, baktığım kadarıyla Asus TUF Gaming VG259QL5A monitör f/p gibi duruyor sizin düşünceniz ve öneriniz nedir?şu tarz sistemlerde 5060 yerine 9060xt 16 gb alarak vram avantajından yararlanırım
saf güçte de daha iyi
tamam dlss avantajı var nvdia nın
amd hadi diyelim dlss kadar başarılı değil ama onlarda da yine performansını artırabileceğin güncellemeler mevcut
bu yüzden tercihim 9060xt 16 gb olur ama
güncel 7500f işlemcili 9060xt 16 gb sistem 60k ya bulmak zorlaştı gibi
sorunlu mevzusuna gelirsek
bu günden itibaren 2100 yılına kadar 978546546461654646541 tane nvdia hatalı serisi çıksa
nvdia fanboyları geçmişteki amd sorunlarını milletin gözünün önüne sokacak ama nvdiadan hiç bahsetmeyecektir
amd kartlar sorunsuzmuydu
elbette hayır
kronik seviyede saç baş yolduran hatalar vardı
ama şu an kronik sorunları yok
bütçeyi bir tık daha yükseltirseniz
7500f işlemci
çift m2 slotlu b650 anakart (bütçe kaynaklı ssd 512 de kalabilir diye ilerde rahat yükseltmek için çift m2 slotlu )
16 gb ram
9060xt 16 gb gpu
bütçe durumuna göre 500gb - 1 tb ssd
sistem bakabilirsin
Şu anki monitörünüz neanladım, birde monitörü yenilemem gerekiyor en fazla 6500 TL ye ne önerebilirsiniz, baktığım kadarıyla Asus TUF Gaming VG259QL5A monitör f/p gibi duruyor sizin düşünceniz ve öneriniz nedir?
şuan LG ultraGear 24GN600-B kullanıyorum ve baya fiyatını hak etmişti, hem fps hemde hikayeli oyunlar yani karışık oynuyorum, söylediğim model 200 hz ve bana yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Şu anki monitörünüz ne
ağırlıklı olarak fps oyunları mı hikaye ağırlıklı oyunlar mı düşünüyorsunuz
ben olsam şöyle giderimşuan LG ultraGear 24GN600-B kullanıyorum ve baya fiyatını hak etmişti, hem fps hemde hikayeli oyunlar yani karışık oynuyorum, söylediğim model 200 hz ve bana yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Şu anki monitörünüz ne
ağırlıklı olarak fps oyunları mı hikaye ağırlıklı
monitörüm bozuk bu yüzden yeni monitör alıyorum, bunu eklemeyi unuttum üzgünüm...ben olsam şöyle giderim
144 hz 1080p monitörünüz var
yani kötü diyemem asla
ama günümüzde 180 hz ve üstü daha fazla talep görmeye başlıyor
ama misal biraz önce bir şey demiştim
bahsettiğiniz bütçelere 7500f 9060xt 16 gb sistem bulma ihtimali zorlaştı
6500 tl filan bütçe ayırmışsınız monitöre
ben olsam şu an monitör almam
o bütçeyi de sistem bütçesine eklerim
sisteme yatırım yaparım ilerleyen zamanda bir bütçe oluşturursun
hatta biraz daha yüksek bir bütçe oluşturursun
200-240 hz aralığında 27'' 2k monitör alırsın
hem 1080p fps oyunları için
hem 2k hikayeli oyunlar için
gayet yerinde tercih olur
peki kredi kartına taksit imkanları filan olsamonitörüm bozuk bu yüzden yeni monitör alıyorum, bunu eklemeyi unuttum üzgünüm...
maalesef, monitörü ayrı satın alacağım sistemi ayrı taksitlendirmeyi planlıyorumpeki kredi kartına taksit imkanları filan olsa
minimum 6 taksit mesela
bütçeyi yükseltebilir misini 67k üstüne çıkarabilir misiniz (sistem + monitör)
çıkarabilirseniz hangi kredi kartına sahipsiniz
amazonda bazı kartlara peşin fiyatına 9 taksit imkanı varmaalesef, monitörü ayrı satın alacağım sistemi ayrı taksitlendirmeyi planlıyorum
garanti ve akbank kullanıyorum, tüm parçaları tek tek mi toplamayı kast ettinizamazonda bazı kartlara peşin fiyatına 9 taksit imkanı var
eğer kampanyaya uygun kartınız varsa ürünleri tek tek ekleyerek 9 taksit alabilirdiniz
uymayanları da büyük ihtimal 6 taksit alabilirdiniz diye demiştim
evet tek tek toplamaktan bahsettimgaranti ve akbank kullanıyorum, tüm parçaları tek tek mi toplamayı kast ettiniz
o zaman oluyorsa dediğiniz gibi denerim, yardımınız ve ilginiz için teşekkürler.evet tek tek toplamaktan bahsettim
bir hata yoksa benim baktığımda bahsettiğiniz iki karta da 9 taksit vardı bir çok üründe