Soru 50.000 TL Sistem Nasıldır?

chrisvector

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun ve kurgu için topladığım bu sistem de eksik, fazla veyahut uyumsuz gördüğünüz bir şey var mı?

NZXT H710i ATX Mid Tower Case
Deep Cool LE500
AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8-Core Processor
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL40
Corsair RM850 White CP-9020232-EU 850 W Power Supply
Adata LEGEND 960 MAX 1 TB ALEG-960M-1TCS M.2 PCI-Express 4.0 SSD
Zotac RTX 4070 Ti Trinity OC
Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX

İleriye dönük yükseltme yapacağımdan E serisi bir anakart almayı düşünüyorum. Kasa tercihim H710i olacka. RM850 Power Supply tercih ettim nedeni ise full modüler ve 850W olması bu sistem için 750W hayli yetiyor gibiydi emin olamadım. Geri kalan parçalar hakkında değişikliğe gidebilirim önerilerinizi bekliyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Oyun ve kurgu için topladığım bu sistem de eksik, fazla veyahut uyumsuz gördüğünüz bir şey var mı?

NZXT H710i ATX Mid Tower Case
Deep Cool LE500
AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8-Core Processor
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL40
Corsair RM850 White CP-9020232-EU 850 W Power Supply
Adata LEGEND 960 MAX 1 TB ALEG-960M-1TCS M.2 PCI-Express 4.0 SSD
Zotac RTX 4070 Ti Trinity OC
Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX

İleriye dönük yükseltme yapacağımdan E serisi bir anakart almayı düşünüyorum. Kasa tercihim H710i olacka. RM850 Power Supply tercih ettim nedeni ise full modüler ve 850W olması bu sistem için 750W hayli yetiyor gibiydi emin olamadım. Geri kalan parçalar hakkında değişikliğe gidebilirim önerilerinizi bekliyorum.
Sıvı soğutma değişmeli

Kartta bununla değişmeli

KS

chrisvector

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıvı soğutma değişmeli

Kartta bununla değişmeli
Hocam belirtmeyi unutmuşum, kart zaten değişecek fiyat tutsun diye bu şekilde koymuştum. Sıvı soğutma konusunda çok kararsız kaldım normalde Master Liquid Freezer II düşünüyordum fakat fiyat olarak son 1 haftada çok fazla arttı önerebileceğiniz bir sıvı soğutma veyahut hava soğutma var mıdır?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Hocam belirtmeyi unutmuşum, kart zaten değişecek fiyat tutsun diye bu şekilde koymuştum. Sıvı soğutma konusunda çok kararsız kaldım normalde Master Liquid Freezer II düşünüyordum fakat fiyat olarak son 1 haftada çok fazla arttı önerebileceğiniz bir sıvı soğutma veyahut hava soğutma var mıdır?
Var da bu işlemciye 360mm yakışır tamam dersen bunu al derim

KS

chrisvector

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Var da bu işlemciye 360mm yakışır tamam dersen bunu al derim
Açıkçası bu soğutucuyu almayı düşündüm fakat beyaz bir sistem kurmak istediğimden soğutucuda fiyat kırdım, ileride NZXT X73 yükseltirim diye düşünüyordum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Açıkçası bu soğutucuyu almayı düşündüm fakat beyaz bir sistem kurmak istediğimden soğutucuda fiyat kırdım, ileride NZXT X73 yükseltirim diye düşünüyordum.
Oyunlar da sağlam bir 240MM iş görebilir ama işlemci tamamen yüke bindiğinde 240mm yetersiz kalır

En azından bu alınabilir

KS

chrisvector

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunlar da sağlam bir 240MM iş görebilir ama işlemci tamamen yüke bindiğinde 240mm yetersiz kalır

En azından bu alınabilir
Bu iki soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam sizi bulmuşken son bir sorum daha olacak kusura bakmayın :D Neden Gigabyte'ın bu ekran kartını tercih etmeliyim?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Bu iki soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam sizi bulmuşken son bir sorum daha olacak kusura bakmayın :D Neden Gigabyte'ın bu ekran kartını tercih etmeliyim?
T force sıvı soğutma işine yeni girdi ne kadar iyiler bilgim yok. ID COOLİNG marka olarak iyi ama sıvı soğutmaları çok performanslı değil.
O kartı seçtiğin kart ile yakın fiyat olduğu için önerdim bütçene daha fazla ise daha üst modeller var

KS

chrisvector

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
T force sıvı soğutma işine yeni girdi ne kadar iyiler bilgim yok. ID COOLİNG marka olarak iyi ama sıvı soğutmaları çok performanslı değil.
O kartı seçtiğin kart ile yakın fiyat olduğu için önerdim bütçene daha fazla ise daha üst modeller var
Bütçeyi elimden geldiğince 50K da tutmaya çalışıyorum çünkü alacağım çevre birimleri var. İnno3d, Palit, Zotac gibi markaların ekran kartları piyasada ki çoğu karttan daha ucuz oluyor nedense. Techpowerup'dan karşılaştırdığım kadarıyla aralarında uçurum yok kartların. Ben ise İnno3d ichill x3 düşünüyordum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Bütçeyi elimden geldiğince 50K da tutmaya çalışıyorum çünkü alacağım çevre birimleri var. İnno3d, Palit, Zotac gibi markaların ekran kartları piyasada ki çoğu karttan daha ucuz oluyor nedense. Techpowerup'dan karşılaştırdığım kadarıyla aralarında uçurum yok kartların. Ben ise İnno3d ichill x3 düşünüyordum.
Düşündüğün modeli gayet iyi üst düzey bir model

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri