5000TL pc onerisi

karastr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaslar merhaba, istedigim sistem  cift monitor , pc  istegidir.

cift monitor yapma sebebim borsa takip ediyor olmam. kasa icin ise hem çizim programlarımı [ autocad , solidworks , matlab gibi programlar ]
hem de oyun oynamak için [ csgo , lol ] istiyorum.

fiyat olarak biraz çıkabilirim önerilerinizi bekliyorum 

teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçe bunlar için biraz fazla kısır. Bu yüzden biraz daha çıkmanızı ve aşağıdaki önerimi almanızı isteyeceğim.

Monitör 1 : Lenovo ThinkVision T22i-10 61A9MAT1TK 21.5" 4ms 60Hz IPS Panel - 988 TL - İş için kullanacağınız ürün. Pivot yani dikey kullanım özelliği de mevcut. Yazı vs. okurken işinize yarar.
Monitör 2 : Dell S2422HG 23.6" 165Hz 1ms VA Panel - 1.480 TL - Oyun için kullanacağınız ürün.

Monitörler toplamda 2.468 TL yapıyor. Sistem için geriye 2500 TL kalıyor ama bu yetmez istediğiniz tarzda bir sistem için. +1000 TL kadar daha ekliyorum buna bütçenizi 6K olarak düşünüyorum ve ona göre sistem önerisi yapıyorum. 2 monitör ile ancak bu bütçeye bu bahsettiğiniz yazılımlar ve oyun için iyi iş görür bir şey alabilirsiniz.

Sistem : DK-PC-4350G-1 - 3.527 TL - Bu sistemin SSD diskini Samsung PM991 256GB M.2 ve Güç Kaynağını Aerocool 500W 80+ BRONZE ürün ile değiştirip yazan fiyata alabilirsiniz.

• Sistem APU 4350G işlemcisine sahip ki bu işlemci 4 çekirdek 8 izlek yani Render yazılımlarında sorun yaratmaz.
  • Sistemdeki SATA SSD diski M.2 ile değiştirin dedim sebebi hem daha hızlı hem fiyat farkı sadece +82 TL yani değer.
  • Güç Kaynağını değiştirin sebebi 80+ sertifikalı bir ürün ve daha kaliteli bileşenlerden oluşuyor. Ayrıca ileride iyi bir ekran kartı takılabilsin diye yüksek tutmakta fayda var.
  • 8GB RAM çoğu şey için yeterlidir. Zaten en kolay yükseltilebilir bileşendir.
  • 4350G işlemcisi ile LOW ayarlarda istisna bazı çok güçlü oyunlar hariç her oyunu oynayabilirsiniz. CSGO için LOW ayarlarda 1080p de bu işlemci içindeki GPU birimi 100-150 FPS arası sonuç verebiliyor örnek olarak vermek istedim. Ancak bu FPS değeri APU sistem olduğu için ve sistemde 1 adet yani tek kanal bellek olduğu için ortalama 30 FPS düşük olacaktır. Yani 2. bir RAM takviyesi performansınızı doğrudan artı yönde etkiler. Bütçe olduğunda ilk yapacağınız şey bir RAM daha eklemek olsun sisteme.
Monitörler dahil toplamda burası 5.995 TL yapıyor. Önerebileceğim çift monitör bahsettiğiniz yazılımlarda sorun yaratmayacak ve oyun oynatabilecek en iyi sistem bu.

Farway

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
29
Uğur hocam çok haklı fiyat çok kısır ve bilgisayar emin olun sizi çok kısacaktır.Bence iş içinde kullanacaksanız uğur hocamın tavsiyesininde üstüne çıkmanızı tavsiye ederim ama minimum öneride çok başarılı yukarıdaki yazı.Monitörleri 2. el alabilirsiniz https://www.itopya.com/lg-22-22mk400h-b-1ms-75hz-vga-hdmi-freesync-1920x1080-full-hd-gaming-monitor/ oyun içinde bunu kullanabilirsiniz tabi o kadar iyi bir monitör değil ama 1 ms ve 75 hz olması güzel benim kullandığım monitördür bütçeden kısmak amaçlı

KS

karastr1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cok tesekkur ederim yorum ve onerileriniz icin. 

Hocam soyle 20k lik bi butcem var yalniz bunun bir kismina pc bir kismini ise borsaya ayirdim. Ekran kartlari sknti oldugundan ve ucuk fiyatlara pc almak istemiyorum. 

Onermis oldugunuz sistem bana siknti yaratir diyorsaniz biraz daha cikabiliriz fiyat olarak. 
Tesekkurler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
20K bütçeye size hazır sistem önerebilirim. Ekran kartı fiyatları tek satılırken pahalılar sistem içinde her firmada olması gereken fiyattan satılıyorlar. Karar sizin tabi ne düşünüyorsunuz belirtin ona göre öneri yapayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri