+/- 500TL civarı oyuncu mouse önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AiR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
iyi günler dilerim emektar 3 senelik logitech g300s ımın mıladı doldu sol tus artık sızlere omur gıbı bırsey oldu bende paraya kıyıp ıyı bır mouse almak ıstıyorum. Ellerim büyük sayılır +/-18 cm uzunlugunda fps,rts,moba,mmo olarak karısık oyun oynuyorm ama agırlıklı olarak fps. Mouse ustunde sadece mmo oyunlarda macro atıyorum , tutuş tarzım palm şeklinde elim buyuk oldugundan buyuk bır mouse arıyourm g300s de bıraz zorluk yasadım elıme hem uzunluk hem genıslık olarak kuck gelıyordu. Aklımda Razer Deathadder Elite , ss rival 710 veya 600 var, logıtech pek dusunmuyorum 2 kere oldu dılım yanıyor cunkı bu markadan fare konusunda ama derseniz ki logitechın su modelı baya ıyı kullananlar cok memnun malzeme ve tus kalıtesı cok ıyı sorun cıkartmıyor gene goz onunde bulundurabilirim. SS 600 daha ıyı sensore sahıp olmsına ragmen 710 dan daha ucuz nasıl iştir anlamadım. ss 600 e karar kılacaktım fakat cogu kısı bana yandakı fıber/plastık yapının zamanla +/- 6 ay yada 1 yıl ıcınde erıdıgını veya deforme oldguunu soyledı bazı kısılerde sol tusunda zaman ıcınde sallanma, tıklama sorunu olusturdugunu ve cok ses cıkartıgını bu yuzden ıade ettıklerını soyledıler.Razerin modelinden herkes çok memnun tek tük ufak tefek sorunu olanlar var sanırsam. Ben oyuncu farelerı konusunda uzman tecrubeli forum sakınlerının fıkrını almak ıstıyorum perşembeye kadar sipariş geçeçeğim bu fıyat aralıgında baska marka model önerilerinizi de göz önünde bulundurabilirim . İyi forumlar dilerim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle SS 600 ve 710 arasındaki fiyat farkını birkaç sebebi var. Örneğin710 'da OLED bir ekran var yan tarafta bu kısıma belli başlı bilgiler ve isteğe bağlı GİF vs. atayabiliyorsunuz. OLED pahalı bir ekrandır ve fiyatı bir miktar fazla yapan en büyük sebep bu.

Ayrıca ben olsam SS 600 alırdım OLED vs. önemli değil sonuçta bir Mouse sensörün kalitesinden ve özelliklerinden ayrılır en başta. İki sensörde kaliteli ama SS 600 biraz daha iyi bir sensöre sahip.

Ayrıca alternatif isterseniz, Razer Lancehead Tournament Edition ve Razer Deathadder Elite ürünleri aynı yapıda sensörler kullanıyorlar ve rakiplerine göre yani SS 600/710 'a göre bazı artıları var.

Mesela;
1. IPS yani Mouse 'a uyguladığın zemindeki kaydırma hareketinin tepkiselliği, Razer ürünlerinde 450 IP değerine kadar olan hızları algılayabiliyor. Bu değer SS 600 ve 710 için 350 IPS olarak belirtilmiş buda sensörden kaynaklı bir azalma.

2. SS 600 ve 710 12.000 CPI iken bu değer yukarıdaki Razer ürünlerinde 16.000 değerinde buda daha hızlı bir Mouse var demek oluyor elinizde.

3. Sadece SS serisinde tuş tıklama ömrü 60 milyon olarak belirtilmiş bu değer yukarıdaki Razer ürünlerde 50 milyon ki bu değerleri görecek kadar uzun kullananı pek görmedim ben uzun yıllar her türlü kullnılıyor bu Mouse 'lar ve 2 yıl içinde değiştiriliyor genelde. 10K için diğer özelliklerden vaz geçmezdim ben.

Sonuç olarak Razer alırdım ben ve 2 Razer arasından nasıl seçim yaparım dersen, Razer Deathadder Elite - 360,05 TL daha çok turnuva oyuncuları için bir tutuş biçimine sahip. Razer Lancehead Tournament Edition ise daha genel kullanıma ve çift el kullanımına uygun bir Mouse ben olsam Razer Lancehead Tournament Edition - 445.11 TL alırdım.

Ayrıca Wireless yani kablosuz bir oyuncu Mouse 'u isterseniz, yukarıdaki diğer Razer ürünler ile benzer özelliklere sahip olan bu Razer Mamba Kablosuz - 556.39 TL alabilirsiniz. Fiyatı gayet uygun.

KS

AiR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim. Her mouse her ele tam olarak oturmuyorum deathadder ı denmıstım adaha once bır yerde elıme tam oturmustu hatta bıraz buyuk bıle geldı sızın onerdıgınız tournement ed.t ını da denemek gerekıyor izmir deki tekno marketlerde bulabılırsem denıcem sonucta mouse u rsadece resımlere bakarak almamak gerek daha once 2 kere dılım yandı bundan ilginiz için tekrar tşkler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AiR' Alıntı:
yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim. Her mouse her ele tam olarak oturmuyorum deathadder ı denmıstım adaha once bır yerde elıme tam oturmustu hatta bıraz buyuk bıle geldı sızın onerdıgınız tournement ed.t ını da denemek gerekıyor izmir deki tekno marketlerde bulabılırsem denıcem sonucta mouse u rsadece resımlere bakarak almamak gerek daha once 2 kere dılım yandı bundan ilginiz için tekrar tşkler :)

Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Yukarıdaki ürünlerin hepsi iyi hepsinde belli bir deneyimin üstünde kalırsınız. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri