5070 Ti Vanguard Soc Yerine Öneri.

DedikoduluRuhlar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,
5070 ti Vanguard SOC ekran kartını almak kısmet olmadı. Özellikle ses ve ısı olarak benzer hangi modeli önerirsiniz?
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146

burdan alıntıyı çeviriyle aktarıyorum:

"Aorus Master 5070 Ti ekran kartına sahibim ve gerçekten muhteşem bir kart. Çok üst düzey yapı kalitesi, sessiz çalışma ve bobin sesi olmadan harika sıcaklıklar sunuyor. Elbette daha pahalı, ancak harika fanlar, soğutucular, buhar odaları vb. sayesinde en yüksek fabrika hız aşırtma değerlerinden birine sahip. Ayrıca çift BIOS özelliği de güzel bir avantaj.

Bunun için olumsuz oy alacağımı biliyorum çünkü genel düşünce tarzı "en ucuzunu al" şeklinde, bunu anlıyorum ama bu ekran kartını yıllar içinde kullanmayı planladığım için gerçekten en iyi yapı kalitesine sahip olmasını istedim ve RGB aydınlatma ve sıcaklıkları, VRAM kullanımını vb. gösterebilen dahili LCD ekran gibi birçok estetik özelliği var, bunlar kasamda harika görünüyor ve güzel ek özellikler. Bu benim ilk Gigabyte kartım, daha önce genellikle ASUS veya Nvidia kartları kullanıyordum ama çok memnunum."

"Aorus, kendi türünden çok farklı. Kesinlikle o. Ben de aldım ve yoğun oyun oynarken bile nadiren 50°C'ye ulaşıyor."

"Aorus Master. Vanguard'ın sadece havalı bir ismi var, başka bir şey değil."

"Ne kadar ucuzsa o kadar iyi, ama aynı fiyattaysa Aorus Master bambaşka bir canavar."

"İkisi de harika olurdu, Aorus bambaşka bir seviye."

"Aorus Master. Daha iyi yapı kalitesi, neredeyse Asus ROG Strix ile aynı seviyede"

Bunlara ek olarak gigabyte ürünleri ayrı bir kalitedir gigabyte aorus ürünleri ayrı kalite. Heleki master serilerinde anakart olsun gpu olsun firma sonuna kadar kaliteye abanıyor.

KS

DedikoduluRuhlar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Teşekkür ederim. Zaman ayırıp cevapladığın için, kusura bakma yeni gördüm.
Bende buna bakıyordum. Bunun stoklarıda bitmiş.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224

normal şartlarda
tepe modeldir
daha serindir
daha sessizdir

diyerekten bir üst segment kart fiyatına bir alt segmentin kartını alma taraftarı olmayan biriyim
çoğu zaman kişisel tercih olarak bunu savunurum

sonuçta bu fiyata 5080 var
kronik sorunları var mı yok

belki rakiplerine göre biraz sıcak belki rakiplerine göre biraz seslidir
ama sonuçta 5070 ti tepe model yerine 5080

ama bazen illaki tepe model ürün arayışında olanlar oluyor
(bu arada vangard tabikide en tepe model değil de sonuçta giriş seviyesi değil)

ama tekrar ana fikrimi söylüyorum

5080 fiyatına 5070 ti almak pek mantıklı gelmiyor

1771850917910.png

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764

Bu fiyatlara çıkılıyorsa 5080 almak daha mantıklı olur. 5070 Ti kartına OC yapsanız bile 5080 performansını vermez.
Ki 5080 karta da OC yapılabiliyor. Az miktarda UV yapılınca da serin ve sessiz çalışması sağlanabiliyor, youtube üzerinden Nebi Akgün'ün bu konuda rehber videosu da var. 5070 Ti alsanız dahi OC + UV yapabilirsiniz. Neyse konu fiyat performans ise aynı fiyata 5080 alırsınız. Görünüm, marka, soğutma takıntıları varsa ona göre tercih yaparsınız.

Açık söyleyim benim takıntım pek yok, sırf 3 yıl garantisi için 5080 alırken MSI Gaming Trio OC modelini seçtim ve 83 bin TL fiyata aldım. +1 yıl garanti için biraz fahiş fiyat gibi kalsa da sessiz ve OC potansiyeli yüksek ve ayrıca MSI anakartla yazılımı ortak olacağından böyle bir tercihte bulunmuştum. Yoksa Galax 5080 almaya çok yakındım ve 68.500 TL bana hala çok mantıklı bir fiyat olarak görünüyor. Hani bu konuda ikiyüzlü davranacak değilim, daha çok ödeyip MSI tercih etmiş biri olarak. Ancak konu 5070 Ti vs 5080 olunca açıkçası ben oyumu 5080'den yana kullanırım.

Neyse günün sonunda kararı kendiniz vereceksiniz. Fikir sordunuz ama kendi tercihiniz yine ön planda olacaktır.

KS

DedikoduluRuhlar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
5070 Tİ da bu seviyelere çıkmamın sebebi 4K çok hedefimde değil, 2K oyunculukta ses ve olası bobin sesi sonrasında ısı tabikide performans önemli.

malpts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Son düzenleme:
KS

DedikoduluRuhlar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Duruma göre Asus TUF 5080 alabilirim. Tabi bu durumda sanırım PSU değiştirmem gerek. Benzer ses özelliklerinde ve ikinci el temiz buldum. Bilenler bu ekran kartı konusunda ne derler.

malpts

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Duruma göre Asus TUF 5080 alabilirim. Tabi bu durumda sanırım PSU değiştirmem gerek. Benzer ses özelliklerinde ve ikinci el temiz buldum. Bilenler bu ekran kartı konusunda ne derler.

Daha ucuza sıvı soğutmalı model var.Ağır balon fiyatta TUF.
Suprim Liquid SOC'la aynı hemen hemen çok iyi bi kart en iyi 3 sıvı soğutmalı model arasına rahat girer:

Şunu al yeterli bir kart ekstradan psu da alırsın yanına tamamdır:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri