5500 TL 2K Monitör Önerisi

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Merhaba hocalarım. Forumda yeniyim o yüzden yanlış bir yazımda bulunursam kusura bakmayın. Bütçem maksimum 5500 TL üstüne çıkamam maalesef. Bu fiyatta kaliteli bir şeyler aramak zor fakat IPS panel olması , 1 ms olması ve en az 144hz olması yeterlidir. Bu fiyata pivot özelliği falan olan monitör bulmak zaten çok zor o yüzden pek gerekli değil. Oyun için kullanacağım. Araştırmalarım sonucunda alttakileri bulabildim. Her ne kadar IPS istesemde fiyat farkı çok olduğu için VA panelde alabilirim. Önerilerinize ve yorumlarınıza açığım şimdiden teşekkürler.

IPS

VA

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Merhaba hocalarım. Forumda yeniyim o yüzden yanlış bir yazımda bulunursam kusura bakmayın. Bütçem maksimum 5500 TL üstüne çıkamam maalesef. Bu fiyatta kaliteli bir şeyler aramak zor fakat IPS panel olması , 1 ms olması ve en az 144hz olması yeterlidir. Bu fiyata pivot özelliği falan olan monitör bulmak zaten çok zor o yüzden pek gerekli değil. Oyun için kullanacağım. Araştırmalarım sonucunda alttakileri bulabildim. Her ne kadar IPS istesemde fiyat farkı çok olduğu için VA panelde alabilirim. Önerilerinize ve yorumlarınıza açığım şimdiden teşekkürler.

IPS

VA

Açıkçası sadece oyun için alacaksanız Önerdiğiniz Gigabyte alınır aradaki farkı tasarımcı değilseniz anlamayacaksınız zaten oyunlar.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Açıkçası sadece oyun için alacaksanız Önerdiğiniz Gigabyte alınır aradaki farkı tasarımcı değilseniz anlamayacaksınız zaten oyunlar.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ağırlıklı olarak oyun ve video izlemek amacıyla kullanmayı düşünüyorum. Gözümde tek eksisi hem VA panel olması hemde parlaklık değerinin düşük olması. Bu bütçeye uygun önerebileceğiniz başka bir monitör var mıdır? Amazon üzerinden bulabilirseniz atabilirsiniz 11-12 Ekim tarihlerinde Prime Day indirimlerini beklemeyi düşünüyorum. Güzel bir monitör indirime girmezse diye alternatif olarak bakınıyorum şuanlık.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Ağırlıklı olarak oyun ve video izlemek amacıyla kullanmayı düşünüyorum. Gözümde tek eksisi hem VA panel olması hemde parlaklık değerinin düşük olması. Bu bütçeye uygun önerebileceğiniz başka bir monitör var mıdır? Amazon üzerinden bulabilirseniz atabilirsiniz 11-12 Ekim tarihlerinde Prime Day indirimlerini beklemeyi düşünüyorum. Güzel bir monitör indirime girmezse diye alternatif olarak bakınıyorum şuanlık.

@White Ravens KB. etiketledim ama Amazon İndirimleri denince aklıma siz geliyorsunuz hocam.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
@White Ravens KB. etiketledim ama Amazon İndirimleri denince aklıma siz geliyorsunuz hocam.
Ben de herkese aynı şeyi söylüyorum.
Hangi ürünlerin indirime gireceği belli değil, ama Amazon neredeyse 1 aydır bu kampanyayı boostluyor.
Sitedeki banner bile sürekli olarak güncelleniyor vs. Bu yüzden gerçekten iyi indirimler olacağını düşünüyorum.
Benim tavsiyem;
İster Monitör olsun, ister kedi kumu.
Almayı planladığınız ürün için tüm seçenekleri sepete ekleyin.
Sonrasında sepete gidip bu ürünleri "Daha sonrası için kaydet" olarak işaretleyin.
Amazon'da bu ürünlerin fiyatı değiştiği zaman size sepet kısmında bildirimi geliyor.
1665321933258.png

Hangi ürün kaç TL'den kaç TL'ye düşmüş takip edebilirsiniz.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Ben de herkese aynı şeyi söylüyorum.
Hangi ürünlerin indirime gireceği belli değil, ama Amazon neredeyse 1 aydır bu kampanyayı boostluyor.
Sitedeki banner bile sürekli olarak güncelleniyor vs. Bu yüzden gerçekten iyi indirimler olacağını düşünüyorum.
Benim tavsiyem;
İster Monitör olsun, ister kedi kumu.
Almayı planladığınız ürün için tüm seçenekleri sepete ekleyin.
Sonrasında sepete gidip bu ürünleri "Daha sonrası için kaydet" olarak işaretleyin.
Amazon'da bu ürünlerin fiyatı değiştiği zaman size sepet kısmında bildirimi geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 8951
Hangi ürün kaç TL'den kaç TL'ye düşmüş takip edebilirsiniz.

Hocam yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Aklımda tam da böyle bir şey vardı o yüzden amazon üzerinden monitör önerisi alabilirim demiştim. Bir kaç tane modele bakıp bu konuya ekleyeceğim güzel indirime girerlerse sizlerin yardımları doğrultusunda almayı planlıyorum. Tekrardan teşekkür ederim.

Ekleme olarak ,

Hocam Amazon'da 2K kategorisinde fazla monitör kalmamış ne yazık ki. Prime Day indirimleri sırasında stokları yenilerlerse bir kaç opsiyon çıkartılabilir. Şu halindeyken sadece 2 monitör buldum bunlarda ne kadar indirime girer kestirmesi zor. Ayrıca VA panel çıkmazıyla karşılaştım yine. Bir de 2K görüntü için 32 inç bir monitör fazla büyük olmaz mı? Piksel de bozulmalar yaşanırsa hiç bulaşmayayım hocam.

Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Aklımda tam da böyle bir şey vardı o yüzden amazon üzerinden monitör önerisi alabilirim demiştim. Bir kaç tane modele bakıp bu konuya ekleyeceğim güzel indirime girerlerse sizlerin yardımları doğrultusunda almayı planlıyorum. Tekrardan teşekkür ederim.
Elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Siz bütçenizi ortalama olarak alıp esneme payı vererek istediğiniz kriterlerdeki tüm monitörleri ekleyin.
Yani bütçe 5.500 TL ise ve "27" 2K IPS 144-165 Hz" olsun istiyorsanız,
4.500 ~ 6.500 TL arasında bulunan bu özellikteki tüm monitörleri listeye ekleyin.
İndirim günü geldiği zaman sizin alabileceğiniz indirimli tüm ürünleri değerlendirmiş oluruz.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Siz bütçenizi ortalama olarak alıp esneme payı vererek istediğiniz kriterlerdeki tüm monitörleri ekleyin.
Yani bütçe 5.500 TL ise ve "27" 2K IPS 144-165 Hz" olsun istiyorsanız,
4.500 ~ 6.500 TL arasında bulunan bu özellikteki tüm monitörleri listeye ekleyin.
İndirim günü geldiği zaman sizin alabileceğiniz indirimli tüm ürünleri değerlendirmiş oluruz.
Ekleme olarak ,

Hocam Amazon'da 2K kategorisinde fazla monitör kalmamış ne yazık ki. Prime Day indirimleri sırasında stokları yenilerlerse bir kaç opsiyon çıkartılabilir. Şu halindeyken sadece 2 monitör buldum bunlarda ne kadar indirime girer kestirmesi zor. Ayrıca VA panel çıkmazıyla karşılaştım yine. Bir de 2K görüntü için 32 inç bir monitör fazla büyük olmaz mı? Piksel de bozulmalar yaşanırsa hiç bulaşmayayım hocam.

Hocam stok sıkıntılarından dolayı sadece bunları bulabildim yukarıda yazdığım gibi. Son linkteki monitörü adrese yapıştırınca açılıyor fakat buradan düz üstüne tıklayınca açılmıyor nedense.

Şimdi bir daha detaylı baktım da LG monitörü 5ms değerlerine sahipmiş , diğer ViewSonic marka monitör içinde yorumlarda ghosting sıkıntısından sıkça bahsedilmiş. Sanırım Amazondan 2K monitör alma alternatifi suya düştü.

Son düzenleme:
KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Arkadaşlar zaten IPS'te kararlıydım fakat fiyat farkından dolayı VA almaya razıydım fakat iyice yine araştırdıktan ve özellikle şu videodan sonra fikrimi değiştirdim. Piyasada IPS olarak uygun 2 monitör buldum sadece. Hangisi tercih edilmeli ve neden? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ASUS bana göre gözümde çok daha iyi gibi duruyor. Fakat başka forumlarda okuduklarıma göre ASUS TUF monitör serisi aşırı iyi değil denmesi , kullananların pek memnun olmadıklarını dile getirmesinden dolayı arada kaldım. Baya bir haterı var hatta nedenini anlayabilmiş değilim. Kullanan var mıdır hocam? Varsa her hangi bir kronik sıkıntısı ya da başka bir sorunu var mıdır?

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Hocam bu nedir ya. Şu ASUS TUF serisi 2K monitörler ( VA ve IPS ) 2 hafta içinde 5200 bandından 6300 bandına fırladı. Hemen almak yerine başka monitör araştırayım diye ucuz halinden de mahrum kaldık. 1 ay önce 18 bine imzamdaki sistemi aldım , 4000 serisi duyurulduktan sonra fiyatları daha iyi sistemler daha ucuza toplanmaya başlandı. Bu piyasanın dengesizliği mi yoksa benim şanssızlığım mı anlayabilmiş değilim. 5 dakika sonra amazon indirimleri başlıyor umarım stoklar yenilenir ve uyguna bir şeyler bulabilirim.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Merhaba,

tavsiye edebileceğim ürünler.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Merhaba,

tavsiye edebileceğim ürünler.

Merhaba hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim. 31.5 inç 2K için fazla diyen çok kullanıcı var. Görüntü kalitesinin çamur gibi olmasından korktuğum için 27 inç yeterli diye düşünüyorum. Dolayısıyla LG ile ViewSonic arasında kaldım. ViewSonicte HDR desteği yok fakat sRGB kapsamında %31'lik bir fark koyuyor. Bu fark HDR olmaması dezavantajını kapatmaya yarar mı sizce?

NOT : Ağırlıklı olarak oyun oynuyorum ve video izliyorum. sRGB sadece tasarım yönünde bir artıysa LG yönelebilirim.

Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Merhaba hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim. 31.5 inç 2K için fazla diyen çok kullanıcı var. Görüntü kalitesinin çamur gibi olmasından korktuğum için 27 inç yeterli diye düşünüyorum. Dolayısıyla LG ile ViewSonic arasında kaldım. ViewSonicte HDR desteği yok fakat sRGB kapsamında %31'lik bir fark koyuyor. Bu fark HDR olmaması dezavantajını kapatmaya yarar mı sizce?

NOT : Ağırlıklı olarak oyun ve video izliyorum. sRGB tasarım yönünde bir artıysa LG yönelebilirim.

Buna baktınız mı? Kullanıcılar bayağı pozitif yorum yazmış.
- - URUN LINK - -

1665447405765.png

1665447477832.png
1665447511989.png
1665447538720.png

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537

NOT : Ağırlıklı olarak oyun oynuyorum ve video izliyorum. sRGB sadece tasarım yönünde bir artıysa LG yönelebilirim.

Renk konusu çok başka bir şey hocam, bir ara forumda bununla alakalı detaylı bir yazı paylaşmayı planlıyorum. Ülkede monitördeki renk ile alakalı çok yanlış bilgi var. Srgb konusuna takılmadan, devam edin. %99 da %130 kadar iyidir. Bunlar renk doğruluğu ile alakalı değildir. Bir tasarımcı için de srgb %100 konusu monitörün doğru renk kalibrasyonuna sahip olduğunu göstermez.

LG, diğerine göre daha iyi bir seçim olacaktır, oyun için. HDR olması ve Gsync uyumu da sunarak bir adım öne geçmekte.

4k monitöre dibinden bakıyorsanız, kötüdür. 1080p monitöre doğru mesafede bakıyorsanız, iyidir. Mesafeye göre monitör daha sağlıklı bir seçimdir.

Ben 24" üstü monitör tercih etmiyorum genellikle. Sebebi şu, benim monitörüme olan maksimum mesafem 75cm. Bunda bile bazen 50 cm kadar düşüp kafam bir sağa bir sola dönüyor. 27 ve üstü olduğunu düşünsenize bir de...

Beni dinlemeyip uygun mesafesi olmadan 27 ve üstü alan net pişman olacaktır. Tabii kocaman ekran içinde kaybolmak istiyorum diyen yoksa. :)

Eğer 70-100cm civarında mesafeniz varsa 27 ideal olabilir. Ama 70cm altı ise mesafeniz 24" daha doğru bir seçim olacaktır.

KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48

@mutlu hocam önerdikleri pc arasında bu da vardı. Fakat dediğim gibi 31.5 inç benim için fazla büyük olacaktır. Yoksa tercih edebileceğim türden bir monitör olurdu. Yine de teşekkür ederim hocam.

Renk konusu çok başka bir şey hocam, bir ara forumda bununla alakalı detaylı bir yazı paylaşmayı planlıyorum. Ülkede monitördeki renk ile alakalı çok yanlış bilgi var. Srgb konusuna takılmadan, devam edin. %99 da %130 kadar iyidir. Bunlar renk doğruluğu ile alakalı değildir. Bir tasarımcı için de srgb %100 konusu monitörün doğru renk kalibrasyonuna sahip olduğunu göstermez.

LG, diğerine göre daha iyi bir seçim olacaktır, oyun için. HDR olması ve Gsync uyumu da sunarak bir adım öne geçmekte.

4k monitöre dibinden bakıyorsanız, kötüdür. 1080p monitöre doğru mesafede bakıyorsanız, iyidir. Mesafeye göre monitör daha sağlıklı bir seçimdir.

Ben 24" üstü monitör tercih etmiyorum genellikle. Sebebi şu, benim monitörüme olan maksimum mesafem 75cm. Bunda bile bazen 50 cm kadar düşüp kafam bir sağa bir sola dönüyor. 27 ve üstü olduğunu düşünsenize bir de...

Beni dinlemeyip uygun mesafesi olmadan 27 ve üstü alan net pişman olacaktır. Tabii kocaman ekran içinde kaybolmak istiyorum diyen yoksa. :)

Eğer 70-100cm civarında mesafeniz varsa 27 ideal olabilir. Ama 70cm altı ise mesafeniz 24" daha doğru bir seçim olacaktır.

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Tercihimi 27 inçten yana kullanıcam. 2-3 gün daha araştırmayı planlıyorum. Ondan sonra karar vereceğim.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
KS

Leuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
48
Aslında o kadar büyük fark olmuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 9120

32" vs 27" böyle görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 9121

Hocam Acer monitörün ppi ( piksel başına kare ) değeri 93. Normal monitörlerde bu değer 109 olur. Mevcut görüntü kalitesinin altına indiğin zaman ( 2K monitörde 1080p kullanmak gibi ) görüntünün en azami şekilde bozulmasına yarar. 32 inç bir boyutta 93 ppi bir değerle 1080p her hangi bir şey izlerken piksel saymak mümkündür. Ayrıca mutlu hocamın dediği gibi monitöre ne çok yakınım ne de çok uzağım 27 en mantıklı seçenek gibi geliyor. Bundan dolayı tercih etmeyi düşünmüyorum.

Ayriyetten , şuanda 21.5 60hz 5ms TN panel kullanmaktayım. 27 bile büyük gelecekken direkt 32 inç geçersem sanırım oyunun içinde kaybolurum hocam :LOL:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri