Hazır sistem olarak satın almıştım 550w vardı hocam yeterli olur diye düşündüm onlar test yapıp gönderiyorlar ama yinede bi sorayım dedimyetersiz kalabilir 650w daha sağlıklı olur
bu durumlarda zaten bildiğiniz üzere diğer bileşenlerden kısılıyor f/p olması için ama az farkla 650w geçebiliyorsanız öneririmHazır sistem olarak satın almıştım 550w vardı hocam yeterli olur diye düşündüm onlar test yapıp gönderiyorlar ama yinede bi sorayım dedim
550 W test yapmışlardır yeterlidir ama muhtemelen sınırdadır. Daha rahat ve ilerisi için daha yükseğe geçmek daha iyi olur.Hazır sistem olarak satın almıştım 550w vardı hocam yeterli olur diye düşündüm onlar test yapıp gönderiyorlar ama yinede bi sorayım dedim
Teşekkür ederim hocam yükseltme olarak tek anakartı düşünüyorum o sırada da psuda değiştiririmŞuan için yeterlidir. Fakat ilerleyen zamanlarda yükseltme yaparsan veya PSU kullanımından dolayı yıpranma payı gibi etmenler söz konusu olduğunda sıkıntı yaşatabilir. İlerleyen dönemlerde 650watt ve üstü bir model ile değişim yaparsınız gerekirse
Tamamdır birde anakart hakkında ne düşünüyorsunuz giriş seviyesi ama kaç yıl idare eder beni?bu durumlarda zaten bildiğiniz üzere diğer bileşenlerden kısılıyor f/p olması için ama az farkla 650w geçebiliyorsanız öneririm
Saolun hocamHocam hayırlı olsun. Bı süre sonra upgrade her türlü faydanıza olur. Bu arada Ana de Armas kalmalıydı![]()
Overclock gibi uğraşmayacaksanız sizi ddr5 sisteme geçene kadar götürür. İşlemci ve ekran kart zaten kısa sürede sizi üzecek ürünler değil. Sadece o işlemciye soğutucu gerekiyor.Tamamdır birde anakart hakkında ne düşünüyorsunuz giriş seviyesi ama kaç yıl idare eder beni?
yeterli olur ama siz yinede en kısa zamanda 650 750 w psu alamya bakın
Tamamdır , arkadaşımda 5600x var soğutucu olmadan kullanıyor en fazla 55-60 gördüğünü söyledi eğer ben sorun yaşarsam yılbaşı indirimlerinden vs bir soğutucu alırım diye düşünüyorumOverclock gibi uğraşmayacaksanız sizi ddr5 sisteme geçene kadar götürür. İşlemci ve ekran kart zaten kısa sürede sizi üzecek ürünler değil. Sadece o işlemciye soğutucu gerekiyor.
Hayırlı olsun o zaman. Siz kullanırken yine de sıcaklık değerlerinize dikkat edersiniz.Tamamdır , arkadaşımda 5600x var soğutucu olmadan kullanıyor en fazla 55-60 gördüğünü söyledi eğer ben sorun yaşarsam yılbaşı indirimlerinden vs bir soğutucu alırım diye düşünüyorum
Teşekkür ederim , umarım anakart kısmında sorun yaşamam zaten oc ile alakam olmayacak ama bi tık pişman oldum geliştirmeden aldığıma ..Hayırlı olsun o zaman. Siz kullanırken yine de sıcaklık değerlerinize dikkat edersiniz.
Tanıdığım 2 kişi de fiyat uygun diye a520 anakartlı sistem aldı. Sorun yaşadığını ya da kötülediğine denk gelmedim. Sadece drr5 otursun o zaman rtx 5000 serisi çıkar sistemi yenilerim diyorlar.Teşekkür ederim , umarım anakart kısmında sorun yaşamam zaten oc ile alakam olmayacak ama bi tık pişman oldum geliştirmeden aldığıma ..
bende de a520 var sorunsuz fakat benim gönlümden geçen PCI 4.0 olmasıydı onuda ileride değiştirmeyi düşünüyorum onun dışında anakart oldukça iyiTanıdığım 2 kişi de fiyat uygun diye a520 anakartlı sistem aldı. Sorun yaşadığını ya da kötülediğine denk gelmedim. Sadece drr5 otursun o zaman rtx 5000 serisi çıkar sistemi yenilerim diyorlar.
İşin kötü yani paramda vardı ama 1200 tl verip yükseltmedim çok fark yoktur yeterli olur diyebende de a520 var sorunsuz fakat benim gönlümden geçen PCI 4.0 olmasıydı onuda ileride değiştirmeyi düşünüyorum onun dışında anakart oldukça iyi
dostum o öyle hesaplanmıyor xd 320 Watt çeken 4080 sisteme min 1000-1250 takılıyor e hadi işlemciyi anakartı felan koy 600 yap arada 2 katı fark var değil mi? sen düz hesap yapmışsınEkran kartı tam yükte 210-220W çeker, işlemci tam yükte 65W. Diğer bileşenlerle birlikte oyunlarda tüketim 280-350W arasında oluyor (toplam tüketim değerlerine İnform Online-UPS üzerinden bakıyorum). Yani PSU 550W yeterli aslında. Aradaki pay da az değil. İlerleyen zamanlarda bile arızalanmadığı sürece sıkıntı çıkaracağını hiç sanmıyorum.
Yeterli değil diyenler kaynakları nedir?