550W Psu Bu Sisteme Yeterli Olurmu Sizce?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
dostum o öyle hesaplanmıyor xd 320 Watt çeken 4080 sisteme min 1000-1250 takılıyor e hadi işlemciyi anakartı felan koy 600 yap arada 2 katı fark var değil mi? sen düz hesap yapmışsın
UPS'in ölçtüğü çekilen güce (yazmayı unutmuşum) monitör ve modemin de çektiği güç dahil. Onları da çıkarırsak 350W bile kullanmıyor kasa. Kasamda ekstradan 5 fan var. 3 SSD ve 1 SSHD var. Düz hesaptan kastınız nedir cidden anlamadım, açıklarsanız yanıt vermeye çalışırım.
4080 konusuna gelirsek, çektiği güçten herhalde haberiniz yok. Yanına alınan işlemci de inanılmaz yüksek değerlere çıkabiliyor. Bu durumda alınması gereken PSU olunca konu, elbette yüksek WATT değeri gerektiriyor.

Son düzenleme:

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
UPS'in ölçtüğü çekilen güce (yazmayı unutmuşum) monitör ve modemin de çektiği güç dahil. Onları da çıkarırsak 350W bile kullanmıyor kasa. Kasamda ekstradan 5 fan var. 3 SSD ve 1 SSHD var. Düz hesaptan kastınız nedir cidden anlamadım, açıklarsanız yanıt vermeye çalışırım.
Kasadaki psu tam yazan değerleri vermez. Kendi açıklamaları arasında yük altında yüzdesel olarak verebildiği miktarı belirtir. Ayrıca ekran kartı gibi parçalar kullanım oranı artıkça kasadan çektiği güç miktarı da atar. Sistem yeterli elektriği veremezse sorun çıkar. Kasada ki diğer bileşenlerin çektiği güç miktarı da bulunmaktadır. O yüzden çok hassas hesaplamalar yerine ortalama değer biçilir. Ayrıca tam güçte psu kullanmak fanlardan kaynaklı sesin artması ve ömrünün kısalması gibi ürünlerin kalitesine değişen oranda risk taşır.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
4080 konusuna gelirsek, çektiği güçten herhalde haberiniz yok. Yanına alınan işlemci de inanılmaz yüksek değerlere çıkabiliyor. Bu durumda alınması gereken PSU olunca konu, elbette yüksek WATT değeri gerektiriyor.
dostum 4080'in çektiği güçten haberim var zaten yazdım kıyaslamak için demedim örnek verdim fark ettiğin üzere ileride dedim yani ileride extra rgb desteği bileşen yükseltmesine gidildiği zaman sorun çıkarmasın diye bu tür kasalarda o pay bol bırakılır bırakılmazsa senin gibi düşünülürse bilgisayar sürekli kapanır bileşenler yanar yani burada birkaç yüz tl kar etmek yerine birkaç bin tl zarar edebilirsin

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Siz rahat olun 550W PSU babalar gibi yeterlidir bu sisteme. 2 fan 3 ışık eklendi diye PSU patlamaz yanmaz, PSU kalitesiz ise ekleme yapılmasa da yanabilir. Sistemin çekeceği güç ile PSU'nun verebileceği güç arasında zaten epey pay var.
Custom sıvı soğutma yapılmadığı sürece sıkıntı çıkmaz. Olur da bir gün yüksek güç çekecek işlemci takmayı düşünürse konu sahibi o gün PSU yükseltmesi gerekir. Lakin siz o işi bugünden yapmasını öneriyorsunuz. Hatta mevcut sisteme yetmeyeceğini söylüyorsunuz.

Size bir inceleme önereyim (tabii ki bunu yapın demiyorum).

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Siz rahat olun 550W PSU babalar gibi yeterlidir bu sisteme. 2 fan 3 ışık eklendi diye PSU patlamaz yanmaz, PSU kalitesiz ise ekleme yapılmasa da yanabilir. Sistemin çekeceği güç ile PSU'nun verebileceği güç arasında zaten epey pay var.
Custom sıvı soğutma yapılmadığı sürece sıkıntı çıkmaz. Olur da bir gün yüksek güç çekecek işlemci takmayı düşünürse konu sahibi o gün PSU yükseltmesi gerekir. Lakin siz o işi bugünden yapmasını öneriyorsunuz. Hatta mevcut sisteme yetmeyeceğini söylüyorsunuz.

Çok teşekkür ederim, ilerde garanti olsun diye anakart ve psuyu yükselteceğim belki 1-2 yıla

Birde psu fspnin yani bence kaliteli bir marka , kalitesiz olsaydı gaminggen hazır sistemde kullanmazdı ve bence 550w koymazdı zaten dediğiniz gibi ilerde yükseltirim

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Birde psu fspnin yani bence kaliteli bir marka , kalitesiz olsaydı gaminggen hazır sistemde kullanmazdı ve bence 550w koymazdı zaten dediğiniz gibi ilerde yükseltirim
Fsp psu konusunda genel olarak kalitelidir.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

kimse mevcut sisteme yetmeyeceğini söylemedi ben sadece ilerisi için 550 yetersiz 650w daha iyi olur dedim okuduğunu anlama önemli tabi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri