Öneri 5600X İçin Sıvı Soğutma Tavsiye (Nisan 2023)

maliern

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Bunun 240mm olanınada bakabilirsin ileride daha iyi bir işlemci kullanmıycaksan
Benim kasanın üst kısmında 3 fanlik yer var bomboş duruyor ben oraya 2 fanli takarsam kalan boş yer çok batar gözüme fan sayısı düşürüp asus alicaktim bu daha mantıklı geldi hala kararsızım gerçi daha almadım

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Benim kasanın üst kısmında 3 fanlik yer var bomboş duruyor ben oraya 2 fanli takarsam kalan boş yer çok batar gözüme fan sayısı düşürüp asus alicaktim bu daha mantıklı geldi hala kararsızım gerçi daha almadım
5600x için 360 fazla gelir ama ileride rahat edersiniz işlemci yenileyince

KS

Cengo42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kasanın üst boşluğu bu şekilde. 240 MM sığar mı.
IMG-20230406-WA0014.jpg

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Aynı görüşte değilim, şahsi fikrim işlemcinin iyi ısınmasından ötürü gerekli olduğu yönünde ama siz farklı düşünmekte serbestsiniz tabii ki. Bu işlemci için 240mm sıvı soğutma bence idealdir ve kaliteli bir sıvı soğutma alınırsa hava soğutmaya göre biraz daha avantajlıdır. Sıvı soğutmanın radyatörünü temizlemek için işlemciden ayırmak şart değil. Hava soğutmada temizlik için işlemciden ayırmak şart. Bu da macun yenileme süresini kısaltır. Ben işlemciyi sökmedikçe 3-4 senede bir macun yeniliyorum sıvı soğutma sayesinde. Sıvı soğutma anakarta ağırlık yapmaz. Sıvı soğutma doğrudan dışarıya hava üflediği için kasa içerisi daha serin kalır. Ayrıca kaliteli sıvı soğutmaların hava soğutmalardan performansı genelde daha iyi olur.

Hava soğutma alınacaksa Arctic Duo Esports soğutucu da nispeten yeterlidir.
%100 katılıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri