5600x ısınma sorunu bios ayarını bulamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sufle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

bende de 5600x var ve bios güncelleme yaptım bir önceki bios güncellememde de bu olmuştu normalde bios da bir ayar var onu kapatınca pc boştayken voltajı düşürüyor oyuna girince voltaj veriyor ve mhzsini de artırıyordu.

BIOS ayarlarım gittiği için bulamadım bu ayarı bir bilginiz var mı acaba? Core Performans Boost'u kapatınca işlemci voltajını düşürüyor ama oyuna girdiğimde de mhz si artmıyor ve fps kayıplarım oluyor fazlasıyla.

Biostan küçük bir ayardı pcmin boştayken voltajının düşük kalıp mhzsinin düşük kalıp oyuna girdiğimde ise voltajını ve mhzsini artmasını istiyorum eskiden 30 derecede çalışıyordu işlemci şuan 50 60 dereceyi görüyor boşta.

Core Performans Boost'u da kapatmak istemiyorum kapatınca evet sıcaklık düşüyor ama mhz si artmıyor oyuna girince pbo yu da denedim etki etmedi. Lütfen yardımcı olun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: 5600x ısınma sorunu bios ayarını bulamıyorum

Ryzen işlemcilerde ki PBO ayarından mı bahsediyorsunuz? Birde sıcaklıklarınız nedir şuan yazar mısınız. Boşta ve yükteki değerleri öğrenmek istiyorum ayrıca işlemci soğutucunuzu da yazın. Hiçbir ayar yapmadan standart ayarlarda, işlemci iyi bir soğutucusu ve kasa havalandırması iyiyse sıcaklıklarda bir anormallik olmaz normalde.

KS

sufle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemci soğutucum coolermaster in 360 lık soğutucusu bios update atmadan çnce boşta 31 derece alıyordum yükte 55 i geçmiyordu kasam corsair 5000x updateden sonra ayarım gitti bulamadım şöyle bir şey var boşta 1.4 voltaj veriyor şuan ki sıcaklık durumu da boşta 66 yükte 55 derece çok saçma

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Undervolt yapılabilir işlemciye sıcaklıklar fazla voltaj vermesinden kaynaklı. Bahsettiğiniz ayar nedir bilmiyorum.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bu konuyla alakalı yakın zamanda yputubeye içerik düşünüyordum , çözebileceğiniz en basit yöntem sıvı soğutucuyu çıkartın , işlemcinizi sökün bios pilinizi çıkartın, sıradan takarak ilerleyin muhtemelen sorununuz çözülecek . Eğer çözülmezse voltaj ayarı yaparız . Dipnot açılışta fan devri fullde çalışıp daha sonra yavaşlamadığı durumlarda da aynısı uygulanınca sorun çözülüyor.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Sıvı soğutucunun bağlantı kablolarını da çıkartın , (radyatör ve fan kablolarını) doğru montajladığınızdan da emin olun . Çözüme kavuşursunuz yazın lütfen .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Durduk yere soğutucu montajıyla alakalı bir durum olacağını sanmam sökülmediyse tabi sorun olmadan önce. Ama denemekten sorun çıkmaz tabi. Sonucu bildirirseniz sevinirim.

KS

sufle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

sorunu hallettim sorun yokmuş aslında corsair in icue yazılımı işlemciyi  %30 kullandığı için işlemci yüke biniyormuş icue yi kaldırdım sorunum çözüldü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri