5700XT BOŞTA SICAKLIK YÜKSEK

Levi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ekran kartımı ilk aldığım zamanlar 35-38 derecelerde seyiriyorken şu anda 60-62 ara sıra 65 dereceye kadar çıkıyor boşta. Yükte herhangi bir problem yok fakat bu durum canımı sıkmaya başladı. Bu durumun sebebi nedir? Format yeni attım, BIOS güncel, Windows güncel, tüm driverlar güncel. Ekran kartı: Radeon RX 5700 XT GAMING X
Kasam: Cooler Master Master Case Pro 6

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-01-17 015918.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-17 015918.png
    51 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2023-01-17 015934.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-17 015934.png
    42.9 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2023-01-17 021838.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-17 021838.png
    55.1 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran görüntüsü 2023-01-17 021918.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-17 021918.png
    76.4 KB · Görüntüleme: 16

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Bakım zamanı gelmiş olabilir. Macun yenileme ve ped değişimi gerekiyorsa sıcaklık fark edecektir.

KS

Levi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bakım zamanı gelmiş olabilir. Macun yenileme ve ped değişimi gerekiyorsa sıcaklık fark edecektir.
Bu tarz bir durum olsa yükte daha yüksek ısılara çıkması gerekmez mi ?

Termal macun yenilemesi gerekebilir. Kasanın hava akışı da kötü olunca sıcaklı artmıştır
Kasanın hava akışı olması gerektiği gibi, tozlanma vardı iyice temizledim. Halbuki tozlu durumda daha düşüktü ısı değerleri.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,444

Kasanın hava akışı olması gerektiği gibi, tozlanma vardı iyice temizledim. Halbuki tozlu durumda daha düşüktü ısı değerleri.
İnternetten gördüğüm kadarıyla ön kısmı mesh değil bu etkiler

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Kullanım düşükken ısınması genel olarak ısındığını belirtiyor. Kasa arkası hava almıyorsa duvara çok yakınsa da yapabilir. Kritik olan yük altında sorun çıkarmaması. Bir de aldığınız kişi tanıdık birimiydi. Bu kartlar kazımda çok tercih edilen serilerdendi.

KS

Levi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kullanım düşükken ısınması genel olarak ısındığını belirtiyor. Kasa arkası hava almıyorsa duvara çok yakınsa da yapabilir. Kritik olan yük altında sorun çıkarmaması. Bir de aldığınız kişi tanıdık birimiydi. Bu kartlar kazımda çok tercih edilen serilerdendi.
Oturduğum şehirde tanımadığım birisinden aldım. Herhangi bir koku vb. durum yoktu. Aldığım yerde teste soktuğumda ısı değerleri lineer şekilde yükseliyordu. Ayrıca bu durum son iki haftadır var. Kasanın konumu masa üzerinde sıkıntıya girecek hava almayıp boğacak durumda değil. Kazım süresince bu kartların tercih edildiğini bilseydim yönelmezdim. Ürün gayet temiz duruyordu.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Oturduğum şehirde tanımadığım birisinden aldım. Herhangi bir koku vb. durum yoktu. Aldığım yerde teste soktuğumda ısı değerleri lineer şekilde yükseliyordu. Ayrıca bu durum son iki haftadır var. Kasanın konumu masa üzerinde sıkıntıya girecek hava almayıp boğacak durumda değil. Kazım süresince bu kartların tercih edildiğini bilseydim yönelmezdim. Ürün gayet temiz duruyordu.
Hocam belli sıcaklıklarda kalması sorun olmayabiliyor. Diğer birleşenlerde sıcaklık kaynaklı da olabilir. İşlemci soğutucusu yeni taktıysanız o bile hava akışını bozabilir. Kasa egzoz fanında performans kaybı olabilir. Başka sisteme takıp deneyebilirsiniz kart değerleri aynı mı. Macun yenilemesi ve padler yıprandıysa onları değişimi sıcaklıkta fark ettirecektir.

KS

Levi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam belli sıcaklıklarda kalması sorun olmayabiliyor. Diğer birleşenlerde sıcaklık kaynaklı da olabilir. İşlemci soğutucusu yeni taktıysanız o bile hava akışını bozabilir. Kasa egzoz fanında performans kaybı olabilir. Başka sisteme takıp deneyebilirsiniz kart değerleri aynı mı. Macun yenilemesi ve padler yıprandıysa onları değişimi sıcaklıkta fark ettirecektir.
2 hafta içinde sanırım pedler sıkıntıya girmemiştir. Bakın ustam kasanın içerisinde hava akışını kesecek hiçbir kusur yok eğer isterseniz kasa içi fotoğraflarını atabilirim. Kasanın içiyle en son ekran kartını taktım uzun süredir bileşenleri sökmüyorum.

İnternetten gördüğüm kadarıyla ön kısmı mesh değil bu etkiler
Bu ne demek anlamı nedir bilmediğimden soruyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,444
2 hafta içinde sanırım pedler sıkıntıya girmemiştir. Bakın ustam kasanın içerisinde hava akışını kesecek hiçbir kusur yok eğer isterseniz kasa içi fotoğraflarını atabilirim. Kasanın içiyle en son ekran kartını taktım uzun süredir bileşenleri sökmüyorum.

Ön tarafı kapalı hava alacak küçük delikler yok

Furmark testi yapıp fan hızı ve kart sıcaklığını yazarmısın

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305

Gerek yok hocam. Kısa sürede olduğu için değişen bir şey var mı öğrenmek adına sordum. Ekran kartını çıkartıp üstündeki tozları temizleyip tekrarda deneyebilirsiniz.

KS

Levi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri