Çözüldü 5800x3d sıcaklık problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
z73 gördüm birinde diğerinde Corsair ICUE H150I ELITE hatta artic liquid freezer II 360 da 50 derecede çalışıyor 360la 240 arasında 30 derece fark çok fazla geliyor gözüme bilmiyorum normal değil gibi
Bahsettiğiniz soğutucular ile sizinki malesef kıyas değil.
Sıvı soğutmanızı ne zaman almıştınız?
İçerisinde eğer bir korozyon benzeri durum veya pompasında sıkıntılı durum varsa soğutma performansı düşebilir. Başka işlemciyle hiç kullanmış mıydınız? Kullandıysanız performansı nasıldı?

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Bahsettiğiniz soğutucular ile sizinki malesef kıyas değil.
Sıvı soğutmanızı ne zaman almıştınız?
İçerisinde eğer bir korozyon benzeri durum veya pompasında sıkıntılı durum varsa soğutma performansı düşebilir. Başka işlemciyle hiç kullanmış mıydınız? Kullandıysanız performansı nasıldı?
Daha önce i7 8700k ile kullandım 80 dereceyi çok zorladığımda cyberpunkta görmüştüm onun dışında hiç görmemiştim ama overwatch gibi basit bir oyunda direk 80 görmesi fazla geldi bana diğer videolarda soğutucular iyi ama bu kadar fark aşırı fazla değil mi 20-30 derecelerden bahsediyoruz ki x52 kötü bir soğutuc değil zamanında satılan iyi soğutuculardan biri 240mm serilerinde

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Daha önce i7 8700k ile kullandım 80 dereceyi çok zorladığımda cyberpunkta görmüştüm onun dışında hiç görmemiştim ama overwatch gibi basit bir oyunda direk 80 görmesi fazla geldi bana diğer videolarda soğutucular iyi ama bu kadar fark aşırı fazla değil mi 20-30 derecelerden bahsediyoruz ki x52 kötü bir soğutuc değil zamanında satılan iyi soğutuculardan biri 240mm serilerinde
Kötü soğutucu modeli değil. Ancak içerisinde sıvı var. Bazen talihsiz kullanıcılarda korozyon benzeri durum oluyor pompa tarafında ve soğutma performansı inanılmaz düşebiliyor. Sıvı eksilmesi olmuşsa bu da etkileyebiliyor, nadiren başına gelebiliyor kullanıcılarının.
Farklı bir soğutucu ile işlemciyi deneme şansınız olursa mutlaka deneyin. Ben sıvı soğutucunun kendisinden şüphelendim anlattıklarınıza bakarak. Montaj hatası olsaydı eğer o zaman 8700K ile kullanırken de montajda hata varmış derim. Normalde o soğutucu biraz daha iyi soğutabilmeliydi.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Kötü soğutucu modeli değil. Ancak içerisinde sıvı var. Bazen talihsiz kullanıcılarda korozyon benzeri durum oluyor pompa tarafında ve soğutma performansı inanılmaz düşebiliyor. Sıvı eksilmesi olmuşsa bu da etkileyebiliyor, nadiren başına gelebiliyor kullanıcılarının.
Farklı bir soğutucu ile işlemciyi deneme şansınız olursa mutlaka deneyin. Ben sıvı soğutucunun kendisinden şüphelendim anlattıklarınıza bakarak. Montaj hatası olsaydı eğer o zaman 8700K ile kullanırken de montajda hata varmış derim. Normalde o soğutucu biraz daha iyi soğutabilmeliydi.
Hmm elimde maalesef başka soğutucu yok ondan deniyemiyorum maks yapabilceğim yeni macun aldım gelince değiştirdikten sonraki performans farkına bakmak yoksa maalesef soğutucu değişmek zorunda kalıcam gibi duruyor

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Tanıdıklarda ısınabilen güçlü işlemcisi olan varsa rica edip sıvı soğutmanızı farklı sistemde deneyin (tabii macun gerekli). İlk aklıma gelen şüpheli sıvı soğutma gibi. Emin olmak adına deneyebilirsiniz imkan olursa. Hiç deneme imkanınız yoksa değişim vakti gelmiş gibi.
Bütçeniz varsa yenisini ve haliyle yeni modelli almanızı öneririm.

Sıvı soğutmanın garantisi bitmiş miydi?
Hani garantisi varsa bile oldu ki değişime gittiler ve yenisini yolladılar. Siz yine de bu modeli elden çıkarıp daha güncel bir model almanız soğutma performansı açısından yararlı olur.

KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Tanıdıklarda ısınabilen güçlü işlemcisi olan varsa rica edip sıvı soğutmanızı farklı sistemde deneyin (tabii macun gerekli). İlk aklıma gelen şüpheli sıvı soğutma gibi. Emin olmak adına deneyebilirsiniz imkan olursa. Hiç deneme imkanınız yoksa değişim vakti gelmiş gibi.
Bütçeniz varsa yenisini ve haliyle yeni modelli almanızı öneririm.

Sıvı soğutmanın garantisi bitmiş miydi?
Hani garantisi varsa bile oldu ki değişime gittiler ve yenisini yolladılar. Siz yine de bu modeli elden çıkarıp daha güncel bir model almanız soğutma performansı açısından yararlı olur.
Garantisi bitti ben bunu taaaa 2017 de mi ne aldım inventusdan büyük ihtimal değişirim gibide hemen değişemicem paramın sonundayım çünkü biraz bunla idare etmem lazım en az 5-6 ay bilemedin 1 yıl umarım sorun yaşamam bakalım çünkü 70 bin lira borca girdik her şey zamlancak diye :/

kesinlikle macundan olduğunu düşünüyorum bugün kaldırdım baktım vidalara ama gene aynı vidaların hepsi sıkıydı sorun şu ki bakarken macun biraz kaydı herhalde sıvı soğutmanın üzerindeki ondan boştayken 80 derece görmeye başladım.

Son düzenleme:
KS

Diavelin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
52
Durumu bize bildirmeyi unutmayın lütfen.
Konuyu takip eden merak eden varsa şuan macunu sürdüm sürdüğüm macun Arctic MX4 boşta cihaz 45-50 derecede geziyor dün ise 80 derecede geziyordu siz düşünün o yüzden termal macunun önemi der geçerim sürüş şeklimse X yapıp x in boş alanlarına da birer ufak nokta bıraktım haberiniz olsun

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Konuyu takip eden merak eden varsa şuan macunu sürdüm sürdüğüm macun Arctic MX4 boşta cihaz 45-50 derecede geziyor dün ise 80 derecede geziyordu siz düşünün o yüzden termal macunun önemi der geçerim sürüş şeklimse X yapıp x in boş alanlarına da birer ufak nokta bıraktım haberiniz olsun
Vallahi sevindim sıvı soğutma masrafından kurtulmuş durumdaysanız. Dediğiniz gibiyse daha önceki montajınızda macunu ya eksik sürdünüz ya da montajlarken kaydırdınız ve yarım yamalak temas etme durumu olduğu için yüksek ısıya çıktı veya önceki macun kötü bir macundu (taklit macun bile olabilir). Ancak 8700K ile de ısı değerleri yüksek dediğiniz için ben sıvı soğutmadan şüphelenmiştim. Neyse geçmiş olsun.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Sorunun çözülmüş olmasına sevindim.

Konuyu kapatıyorum, başka bir sorunuz olması durumunda yeni konu açabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri