Soru 5900X Oc Nasıl Yapılır?

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba, VMWare Workstationda ki makinelerim için işlemcime OC yapmak istiyorum, şu an 3.7Ghz base clock ile çalışıyorlar. Base clock hızını 4,3 - 4,5 aralığında bir şeylere yükseltmek istiyorum. Nasıl OC yapabilirim? Detaylı anlaşılır bir rehber var mı ya da anlatabilecek birisi var mı?

Soğutucum: Dark Freezer X127
Anakartım: B550-A Pro

Soğutucum kötü, büyük ihtimalle ısınacaktır biliyorum, sıcaklığına göre düşürecek ya da arttıracağım hızını.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Merhaba, VMWare Workstationda ki makinelerim için işlemcime OC yapmak istiyorum, şu an 3.7Ghz base clock ile çalışıyorlar. Base clock hızını 4,3 - 4,5 aralığında bir şeylere yükseltmek istiyorum. Nasıl OC yapabilirim? Detaylı anlaşılır bir rehber var mı ya da anlatabilecek birisi var mı?

Soğutucum: Dark Freezer X127
Anakartım: B550-A Pro

Soğutucum kötü, büyük ihtimalle ısınacaktır biliyorum, sıcaklığına göre düşürecek ya da arttıracağım hızını.
Yapmanızı önermem çünkü soğutmanız baya düşük ve parçalara hasar verebilirsiniz.

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Overclock maalesef "ha hadi yapayım" deyince olan bir şey değil. Mantığı kavramak gerekiyor. Yapacağınız fazla voltaj veya MHz artışları sistemin açılmamasına, CPU tekrar söküp takıp montajlamaya, bazen de parçaların birbiri ile haberleşmesini kesmesine kadar gidebiliyor.

O yüzden adım adım ufak ufak artışlar yaparak ilerlemek gerekir. Bunun için size 5900X'i 4.7GHz'e çekebileceğiniz bir rehber paylaşıyorum;

Ancak unutmayın; sorumluluk alıyorsunuz Overclock yaparak. Birebir değerleri uygulamak çözüm olmayabilir. Her anakartın desteği ve Overclock eşiği farklı.

KS

AnhurChivas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Base clocku da 4.5Ghzlere çıkarabilirsem çok tatlı olur, 75 falan görürüm herhalde maksimum diye düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri