60.000Tl Bütçe Sistem Toplama Tavsiyesi (Nisan 2022)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Beyler bir yerden yüklü bir miktarda para geldi ailemde bir kısmını bana PC toplamak için verdi bilgisayar oyunlarını seviyorum ama bilgisayar hakkında pek bi bilgim yok bana bilgisayar toplamamda yardımcı olabilecek var mı

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostum zaten bu işleri pek bilmediğimden ille de şu olsun dediğim bir şey yok ama verdiğim parayı hakederse çok iyi olur monitör filan hariç bu kadar bütçem var bu arada

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlla toplam 60k olması lazım değil 65k filan olabilir veya 55k da olabilir

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Üç fanlı bir sıvı soğutma seçerek bu sisteme bakabilirsiniz. İsterseniz 1TB bir ssd daha ekleyebilirsiniz.

Gözünüze daha hoş gelen bir anakart varsa onu seçebilirsiniz.

Ekran kartı için ise Vision ve Gaming olarak Gigabyte'ın iki modeli sunulmuş.

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bu işlerde pek iyi değilim sıvı soğutma olarak 360 mm seçtim sizce iyi mi bir de SSD olarak adeti 2 yapsam 2TB olur mu

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Üç fanlı bir sıvı soğutma seçerek bu sisteme bakabilirsiniz. İsterseniz 1TB bir ssd daha ekleyebilirsiniz.

Gözünüze daha hoş gelen bir anakart varsa onu seçebilirsiniz.

Ekran kartı için ise Vision ve Gaming olarak Gigabyte'ın iki modeli sunulmuş.
Bir de sizce hangi ekran kartını seçmeliyim vision ve GAMİNG olarak

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Evet adedi 2 tane yaparsanız iki tane 1TB ssd ile toplam 2TB depolama alanınız olur. Ekran kartı seçimi ise tamamen görsel bir durum. Vision tek başına çok güzel dursa da Gaming olanın genel tasarımla daha uyumlu olacağını düşünüyorum.

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam peki hazır sistemler daha pahalı oluyor diyorlar ama

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet adedi 2 tane yaparsanız iki tane 1TB ssd ile toplam 2TB depolama alanınız olur. Ekran kartı seçimi ise tamamen görsel bir durum. Vision tek başına çok güzel dursa da Gaming olanın genel tasarımla daha uyumlu olacağını düşünüyorum.
Bu arada biraz sistemi değiştirip 67k yaptım

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PC ye baktım ekran kartını GAMİNG OC yaptım ve sıvı soğutucuyu 2.siradaki soğutucu yaptım SSD sayısını da 2ye çıkarıp harddiskte de ilk sıradaki diski seçtim

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arada birkaç arkadaşa da danisiyorum toplama bir PC nin daha ucuz olacağını filan söylüyorlar ama ben bu PC yi beğendim parama filan yazık olmaz verdiğim paranın hakkını alabilirim dimi?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Konunun karışıklaşmaması açısından mesajlarınızı tek seferde yazmanız daha iyi olur.

Kendiniz toplarsanız da aşağı yukarı bu fiyatlara gelir. Yine de piyasaya bir bakarım. Ayrıca daha önce toplama tecrübeniz yoksa veya mahalle bilgisayarcısında toplayacaksanız hazır sistem almanızı öneririm. Parçaların riske atılabilecek parçalar olmadığını düşünüyorum.

HDD'yi sadece depolama amaçlı kullanmanızı öneririm. Oyunları ondan çalıştırırsanız oyun içi performansınızı etkileyecektir.

RAMleri de isterseniz yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

KS

yusufislam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Konunun karışıklaşmaması açısından mesajlarınızı tek seferde yazmanız daha iyi olur.

Kendiniz toplarsanız da aşağı yukarı bu fiyatlara gelir. Yine de piyasaya bir bakarım. Ayrıca daha önce toplama tecrübeniz yoksa veya mahalle bilgisayarcısında toplayacaksanız hazır sistem almanızı öneririm. Parçaların riske atılabilecek parçalar olmadığını düşünüyorum.

HDD'yi sadece depolama amaçlı kullanmanızı öneririm. Oyunları ondan çalıştırırsanız oyun içi performansınızı etkileyecektir.

RAMleri de isterseniz yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
Çok teşekkürler bu forum işlerini de yeni kullaniyorum bilgilendirme için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri