60.000 TL ve üstü 60-70K Civarı Sistem Toplamayı Düşünüyorum

vernelis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Ağu 2023
Mesajlar
3
Tepki
0
İşlemci
i5 12500h
Ekran Kartı
3050 ti
Selamlar herkese,

Eski bilgisayar artık yetmediği için yeni bir masaüstü sisteme geçeceğim. Bilgisayarı oyun için değil, ağır işler ve kendi projelerim için kuruyorum. Bu yüzden benim için en kritik parça ekran kartı ve özellikle VRAM kapasitesi.

Bütçem 60-70 bin TL civarında.

Kafamdaki asıl sorular şunlar:

  1. Bu bütçeyle hazır sistem kovalayıp parça özelleştirmek mi daha mantıklı, yoksa parça parça kendim mi dizeyim? (Hazır sistemlerde ekran kartı genelde oyun odaklı düşük VRAM kalıyor, istediğim gibi özelleştirince de fiyat uçuyor).
  2. İkinci el ekran kartı (örneğin temiz bir 3090 vs.) alıp kalan parçaları sıfır toplamak bu bütçede mantıklı bir kumar olur mu?
  3. Ufak bir detay: Önümüzdeki 1 sene mecburen KYK yurdunda kalacağım. Priz/elektrik tarafında yurtta masaüstü kullananların yaşadığı bariz bir sıkıntı oldu mu?
Bu bütçeye önerebileceğiniz sistem veya parça kombinasyonu varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

  • Son mesajlar

    Geri
    Üst