Soru 600 W Psu 3080 Ekran Kartı Için Idareten Yeterli Mi?

Mhytril

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ekran Kartı
GİGABYTE Windforce Oc 2x 3060 ti
600 watt rampage rmp 600 modeli psu kullanıyorum ve şuanki 3060ti sistemimi beslemeye yetiyor. Yakın zamanda ekran kartı alacağım ve RTX 3080 TUF v2 modeline geçiş yapacağım minimum önerilen psu değeri 750 watt diyorlar ama şuanda sadece ekran kartı için yeterli param var. Undervolt yapsam 1 ay idareten yeterli olur mu? Birde ekran kartı kasama sığmıyor sizce başta kasa+psu alıp ondan sonra mı ekran kartı almalıyım yoksa ekran kartı elimde dursun ve 1 aylık bekleme süreci sonunda kasa+psu mu alayım?
Tavsiyelerinizi bekliyorum sistem özelliklerimi ekledim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
797
RTX 3080 TUF v2 aramalarda çıkmıyor satış-fiyat olarak?
İkinci el mi buldunuz, düşünüyorsunuz???

GİGABYTE Windforce Oc 2x 3060 ti VRAM 8 GB

RTX 3080 TUF v2 10 GB GDDR6X

Önce, bence.... bu ikisi arasındaki göreceli performansa bakın % olarak ne kadar getirisi olacak. Biraz fikir verecektir.
Değip değmeyeceğini netleştirmeniz lazım.....

Relative Performance bölümü.... % olarak vermeye çalışmışlar....

Karar verdikten sonra ki, almaya karar verirseniz duruma bağlı, piyasada şu an buldum ileride bulamam gibisinden düşünürsek .....

Kasaya sığmıyor, mecburen değiştireceksiniz. Buradan masraf gelecek. İmkanlarınıza bağlı olacak. İmkan var. Kasa ayrı, Psu ayrı (kaliteli bir psu Gold, ... 850W )

KS

Mhytril

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RTX 3080 TUF v2 aramalarda çıkmıyor satış-fiyat olarak?
İkinci el mi buldunuz, düşünüyorsunuz???

GİGABYTE Windforce Oc 2x 3060 ti VRAM 8 GB

RTX 3080 TUF v2 10 GB GDDR6X

Önce, bence.... bu ikisi arasındaki göreceli performansa bakın % olarak ne kadar getirisi olacak. Biraz fikir verecektir.
Değip değmeyeceğini netleştirmeniz lazım.....

Relative Performance bölümü.... % olarak vermeye çalışmışlar....

Karar verdikten sonra ki, almaya karar verirseniz duruma bağlı, piyasada şu an buldum ileride bulamam gibisinden düşünürsek .....

Kasaya sığmıyor, mecburen değiştireceksiniz. Buradan masraf gelecek. İmkanlarınıza bağlı olacak. İmkan var. Kasa ayrı, Psu ayrı (kaliteli bir psu Gold, ... 850W )
Evet 2. el düşünüyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri