6700xt ekran kartına 2K 165hz mi 1080P 280hz mi?

Emiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Merhaba arkadaşlar. 5 bin civarı bütçem var ve monitör alacağım. Ekran kartım 6700xt işlemcim ryzen 5 5600. Bu sisteme 1080p alırsam darboğaz olur mu? Hikaye ve FPS türünde oyunlar oynayacağım. Sizce 2K 165 mi mantıklı olur 1080P 165hz mi? 1080p olarak aklımda alttaki monitör var 2k olarak bir düşüncem yok. Eğer 2K daha mantıklı derseniz 2K monitörde önerirseniz iyi olur. Ayrıca 24 inç olursa daha iyi olur.

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
6700xt 2k kartı ama fps oyunları oynuyorsanız 1080 alıp 280 hz kullanabilirsiniz ama genel olarak hikayeli grafikli oyunlar da oynuyorum derseniz 2k öneririm

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Merhaba arkadaşlar. 5 bin civarı bütçem var ve monitör alacağım. Ekran kartım 6700xt işlemcim ryzen 5 5600. Bu sisteme 1080p alırsam darboğaz olur mu? Hikaye ve FPS türünde oyunlar oynayacağım. Sizce 2K 165 mi mantıklı olur 1080P 165hz mi? 1080p olarak aklımda alttaki monitör var 2k olarak bir düşüncem yok. Eğer 2K daha mantıklı derseniz 2K monitörde önerirseniz iyi olur. Ayrıca 24 inç olursa daha iyi olur.
2k'da 27" ve üstü var diye biliyorum.

KS

Emiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
2k'da 27" ve üstü var diye biliyorum.
27 inç masama sığar mı bilmiyorum. hassas ölçüm yapmam lazım.
6700xt 2k kartı ama fps oyunları oynuyorsanız 1080 alıp 280 hz kullanabilirsiniz ama genel olarak hikayeli grafikli oyunlar da oynuyorum derseniz 2k öneririm

Hikayeli oyun olarak rdr2, Cyberpunk 2077 ve maksimum 2 3 oyun daha oynarım. Genel olarak fps takılırım, o zaman 280hz daha mantıklı gibi.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
27 inç masama sığar mı bilmiyorum. hassas ölçüm yapmam lazım.

Hikayeli oyun olarak rdr2, Cyberpunk 2077 ve maksimum 2 3 oyun daha oynarım. Genel olarak fps takılırım, o zaman 280hz daha mantıklı gibi.
İsterseniz birde aşağıdakini öneririm.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Eğer ki e-sporcu değilseniz profesyonel oynamıyorsanız 2k çözünürlükte kaliteli ileriye yönelik monitör almanız daha iyi olurdu.
Ben şahsen profesyonel bakmadığım için 2 kat daha kaliteli görüntü sunan ips yüksek hz bir ekranı tercih ederdim.

KS

Emiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Eğer ki e-sporcu değilseniz profesyonel oynamıyorsanız 2k çözünürlükte kaliteli ileriye yönelik monitör almanız.
Ben şahsen profesyonel bakmadığım için 2 kat daha kaliteli görüntü sunanı tercih ederdim.
Hocam 2K farkını herkes hissetmiş ama ben televizyonda 1080p'den 4K veya 2K çıkardığımda hiç fark yok gibi geliyor. Ben mi ayırt edemiyorum yoksa farkları cidden az mı? Ayrıca 2 3 sene sonra 2K bu ekran kartını zorlar gibi geliyor. İleriye yönelikte hareket etmek istiyorum biraz.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam 2K farkını herkes hissetmiş ama ben televizyonda 1080p'den 4K veya 2K çıkardığımda hiç fark yok gibi geliyor. Ben mi ayırt edemiyorum yoksa farkları cidden az mı? Ayrıca 2 3 sene sonra 2K bu ekran kartını zorlar gibi geliyor. İleriye yönelikte hareket etmek istiyorum biraz.
İşte çözünürlük düşürmekle farkı anlamıyorsanız sizin için bir şey diyemem ben kendi açımdan değerlendirdim.
Şimdi 2-3 sene sonra demişsiniz teknoloji sürekli gelişiyor biz yetişemiyoruz , şuan 4000 serisi nvidia kartlarla 4k 120 fps lerden bahsediliyor 2k zaten bu durumda bile ölü yatırım olurdu ama bizim için öyle değil diye düşünüyorum :) Kendinizi 1080p ile kısıtlamamanız için demiştim, ben şahsen yapmazdım profesyonel değil de 1-2 saat online oyun için 2k monitörden vazgeçmem mesela aynı fiyatlara yakınsa bir de :)
Neyse sonuç olarak sizin kararınız ve kullanım şekliniz bakış açınız farklı ona göre hareket etmelisiniz , sizi yönlendirmek için yazmış gibi olmayayım şahsi fikirlerim sadece bunlar. Umarım güzel günlerde kullanırsınız iyi akşamlar.

Aerox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
56
Hocam 2K farkını herkes hissetmiş ama ben televizyonda 1080p'den 4K veya 2K çıkardığımda hiç fark yok gibi geliyor. Ben mi ayırt edemiyorum yoksa farkları cidden az mı? Ayrıca 2 3 sene sonra 2K bu ekran kartını zorlar gibi geliyor. İleriye yönelikte hareket etmek istiyorum biraz
İlla 2k da oynayacaksınız diye bir kural yokki ama 1080p oynarken darboğaz da yapabilir işlemcinizle

KS

Emiir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
İşte çözünürlük düşürmekle farkı anlamıyorsanız sizin için bir şey diyemem ben kendi açımdan değerlendirdim.
Şimdi 2-3 sene sonra demişsiniz teknoloji sürekli gelişiyor biz yetişemiyoruz , şuan 4000 serisi nvidia kartlarla 4k 120 fps lerden bahsediliyor 2k zaten bu durumda bile ölü yatırım olurdu ama bizim için öyle değil diye düşünüyorum :) Kendinizi 1080p ile kısıtlamamanız için demiştim, ben şahsen yapmazdım profesyonel değil de 1-2 saat online oyun için 2k monitörden vazgeçmem mesela aynı fiyatlara yakınsa bir de :)
Neyse sonuç olarak sizin kararınız ve kullanım şekliniz bakış açınız farklı ona göre hareket etmelisiniz , sizi yönlendirmek için yazmış gibi olmayayım şahsi fikirlerim sadece bunlar. Umarım güzel günlerde kullanırsınız iyi akşamlar.
Evet sizin dediğinizde mantıklı 2-3 sene sonra 1080p ne alemde olur onu kimse bilemez ama dediğim gibi 2k ve 1080p farkını ayırt etmekte zorlanıyorum. 5 dakika önce Youtube'dan aynı videoyu 1080p ve 2k olarak izledim ama cidden fark edemiyorum. Neyse her şey için teşekkür ederim.

İlla 2k da oynayacaksınız diye bir kural yokki ama 1080p oynarken darboğaz da yapabilir işlemcinizle
Evet hocam ama ilerde 1080p oynarken 165hz düşük kalıcak o da var. Hatta şu anda bile insanlar 240hz monitörlere geçmeye başladı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri