6gb ram kullanılabilir 3gb

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese Selamün aleyküm
benim bi problemim var. 4 GB ram takılı olan pc ye format atmıştım 2+2 gb ram vardi. formattan sonra 4 GB (kullanılabilir 3 gb) oldu. Sonra 2 gb ram değiştirdim 4gb taktım 4+2 oldu hala kullanılabilir 3gb gösteriyor. Tekrar format attım düzelir diye düzelmedi. İnternete baktım On yükleme vs bilgiler vardı hepsini yaptım hala bana mısın demiyor. Bios guncelleme denedim yapamadim. Memtest86 yaptım arıza yok. Şimdiden herkese teşekkürler

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,365
Merhaba,

Öncelik olarak format atmadan önce Windows sürümünüz neydi ? Attıktan sonra ne oldu onun detayını verebilir misiniz ?

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Merhaba,

Öncelik olarak format atmadan önce Windows sürümünüz neydi ? Attıktan sonra ne oldu onun detayını verebilir misiniz ?

Merhabalar, windows 7 ultimate 64 bit di önceden. tekrar aynısını attım. win 7 ultimate 64 bit

O

Oğuzhan

Guest
"Hatebende" adlı arkadaşım format atarken kullandığın isoyu veya cd yi farklı bir cd veya iso kullanarak tekrar format atmanı öneririm.

Hala düzelmiyorsa biostan kapatıcaksın yine olmazsa maalesef İşlemcin veya anakartın 4 gb üzeri ram desteği vermiyordur.
Not:Format atarken 64 bit seçili olduğuna emin ol.

İyi forumlar dilerim..

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan' Alıntı:
Hatebende adlı arkadaşım format atarken kullandığın isoyu veya cd yi farklı bir cd veya iso kullanarak tekrar format atmanı öneririm.
Hala düzelmiyorsa biostan kapatıcaksın yine olmazsa maalesef İşlemcin veya anakartın 4 gb üzeri ram desteği vermiyordur.

2 yıldır aynı flashdaki iso dosyası ile format atıyorum ilk defa bu sefer böyle oldu
biostan nasıl kapatacağım?
internetten baktım hocam destekliyor. anakart modeli = gigabyte ga 945gcm s2l

4 gb rami cıkarttığım zaman 2gb ram yazıyor sadece. kullanılabilir ram miktarı yazmıyor.
2 gb rami cıkarttığım zaman 4gb ram kaldığında ise 4gb ram (kullanılabilir 2gb) yazıyor.

4+2 gb ram takılı 6 gb ram (kullanılabilir 3gb) yazıyor
4gb'lik rami hiç takmayıp direk 2+2 gb ram taktığımda 4 gb ram (kullanılabilir 3gb) yazıyor

O

Oğuzhan

Guest
Anladığım kadarıyla anakart 2+2 slotluktan her biri 2gb olmak kaydıyla fazlasını kabul etmiyor
yani sen 4+2 taksan bile 6 yı 4 olarak görüyor 1 gb sistem alıyor 3gb kullanılabilir gözüküyor

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan' Alıntı:
Anladığım kadarıyla anakart 2+2 slotluktan her biri 2gb olmak kaydıyla fazlasını kabul etmiyor
yani sen 4+2 taksan bile 6 yı 4 olarak görüyor 1 gb sistem alıyor 3gb kullanılabilir gözüküyor

5 yıllık bilgisayar. Şimdiye kadar hep 64 attım hiç bi zaman kullanılabilir 3gb dememişti. 2+2 takılıykende aynı ekran kartı vardı aynı sistem vardı. hiç bi zaman 1 gb eksik olmadı.

dilersen teamwiever vereyim birde sen bak

O

Oğuzhan

Guest
Teamwiever ile bakmam bişeyi değiştirmez Windows+R tuşuna bas sol atta beliren kutucuğa "dxdiag" yazarak  sistem ve ekran kısımlarının fotoğraflarını atarsan iyi olur
Örn:
ZdODBk.png

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan' Alıntı:
Teamwiever ile bakmam bişeyi değiştirmez Windows+R tuşuna bas sol atta beliren kutucuğa "dxdiag" yazarak  sistem ve ekran kısımlarının fotoğraflarını atarsan iyi olur
Örn:
ZdODBk.png

Bios güncelledim şuan ama ekran açılmıyor bu seferde :( oraya önceden bakmıştım 6000 küsür yazıyordu bellek yazan kisimda

O

Oğuzhan

Guest
Hatabende' Alıntı:
Oğuzhan' Alıntı:
Örn:
ZdODBk.png

Bios güncelledim şuan ama ekran açılmıyor bu seferde :( oraya önceden bakmıştım 6000 küsür yazıyordu bellek yazan kisimda

Nasıl yani açılmıyor derken siyah ekran mı hata vs bir şey mi?

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan' Alıntı:
Hatabende' Alıntı:

Nasıl yani açılmıyor derken siyah ekran mı hata vs bir şey mi?

BOS guncelledikten sonra yeniden başlatmak için esc bas dedi. Bastım ekran yok şuan pc çalışıyor. Kabloyu kontrol et yazıyor ekranda.

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oğuzhan' Alıntı:
Yanlış güncelleme yapmadığına emin misin?

Valla gigabyte kendi sitesinden anakarti buldum en son bios dosyasını indirdim flasha attım pc açılırken end tuşuna bastım qflash açıldı ordan enterladim yükledim. İnternetten bakıyorum bios çipi yanmıştır diyorlar. Gelince üst üste gelir zaten

Edit :şuan pc açıldı. bios pili cıkarttım 10 dk bekledim geri taktım. bi kaç defa açılırken geri kapandı ama netice olarak pc şuan açık.

v4JLZD.jpg
[/url][/img]

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
anakartının model markası ne ise max ram kapasitesine bakabilirmisin. Muhtemel max 4 gbdır. 2+2 de sorun olmaz ama 3+3 vs takarsan ramlarden birini algılar. tabi eğer ki 32 bit yüklediysen o yüzden de olabilir. control edebilir misin.

E

expert

Guest
Sorunun çözümü çalıştır -msconfig - önyükleme- gelişmiş seçenekler- bütün tikli yerleri kaldırıp tamam deyip bilgisayarı yeniden başlatırsanız sorun çözülüyor.
Kardeşim bios'a girip north bridge sekmesi altından memory remapping'i disable yapıp dener misin?

gibi çözümler verilmiş ama tam çözümü bulan olmamış

KS

Hatabende

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Sorunun çözümü çalıştır -msconfig - önyükleme- gelişmiş seçenekler- bütün tikli yerleri kaldırıp tamam deyip bilgisayarı yeniden başlatırsanız sorun çözülüyor.
Kardeşim bios'a girip north bridge sekmesi altından memory remapping'i disable yapıp dener misin?

gibi çözümler verilmiş ama tam çözümü bulan olmamış

Aynen aynen bunların hepsini dedim sonuç gene aynı

E

expert

Guest
biri de şöyle bir çözüm bulmuş başka iso dosyası indirip kurmuş sorunu düzelmiş

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri