Merhaba, alanında uzman değilim ama son günlerde baya araştırma yaptım. HP'lerde victus ve omenlerde hall effect sensor kronik sorunu, Lenovo LOQ'larda anakart yanması, DELL'lerde ısınma probleminin devamı gibi olaylar yüzünden çokça kez kararsız kaldım. Casper asla alınmaz. Bazısı Monster'dan çok memnun makine mühendisi akrabamız da tavsiye etti. Yazılımcı abim ve kuzenim asla asla uzak dur dediler. MSI iyi ama biraz pahalı özellikle Katana'lar ve CYBORG'lar fiyatları biraz şişirme. Asus Tuf sanırım mavi ekran problemi olacaktı. Slayer ve Erazer sitede çokça tavsiye ediliyor hatta Slayer için bazı kişilerin reklam alıyor olabileceğini bile düşündüm bir ara. Kağıt üstünde baktığımızda evet fiyatına rağmen çook güzel sistemleri var ama iş uygulamaya gelince sınıfta kalıyor. Ayrıca alacağımız ürünün servis kalitesi de çok önemli. Bilgisayarla işi olan kime sorduysam şuna bakabilirsin dedikleri ortak küme Acer ve Lenovo oldu (LOQ hariç). Lenovo Legion alacaktım ekran 15.1" olduğunu görünce biraz kararsız kaldık. Hem oyun hem iş için kullanacağım. Gözlük\Lens kullanıyorum biraz daha büyük ekran ihtiyacım olduğu için vazgeçtim. Yine Lenovo Ideapad kullanılabilir müşterilere de defalarca kez tavsiye edip aldırdım memnuniyetsiz yok yıllardır. En son kendimse Acer Nitro V 16S AI aldım. AMD Ryzen 7 350, 16GM RAM ( arttırılabiliyor, müşteri hizmetleriyle görüştüm dışarıdan RAM getirebiliyorsun ama bilgisayara zarar verirse garanti kapsamı dışında, biz takıyoruz, biz takmazsak garanti kapsamı dışına çıkar dediler.) 1 TB SSD RTX5070 ekran kartı ve 16". Hazır RAM ve SSD arttırılmış almayı isterdim ama bu modelde bundan başka seçenek yok ve sadece Hepsiburada'da satılıyor. Vade farksız 10 taksit imkanı da var. Henüz oyun performansını vs test etme imkanım olmadı dün teslim aldım. Ama sana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. İmkanın olduğunda dilersen RAM ve SSD de arttırabilirsin. Çok teknik detaylı anlatamıyorum üzgünüm ama araştırdıklarımı kısaca anlatmaya çalıştım. Umarım işine yarar.