OmerYasar' Alıntı:
https://m.n11.com/fsp-premium-hydro-hg750-750w-80-gold-135cm-fan-moduler-power-P400395683 Hocam linkte belirttiğim psu alınırmı bu fiyat araliğında yada daha uygun fiyatlara kaliteli psu varmı ? Hocam son olarak sizin tavsiyeniz eşliğinde indirimdeyken Gigabye X570 UD anakart almistim 880 tl malesef kutu deformeli geldiginden iade etmek zorunda kaldim . Suan aklimda msi b450 tomahawk max var veya indirimde tekrar size danisarak X570 olur. Lakin bu psu alirsam anakartlarimla uyumlu olurmu ?
X570 için uygun bir PSU modeli seçmeniz gerekecektir. Çoğu X570 anakart 8 Pin CPU güç girişine ek olarak 4 pin yada 8 pin giriş daha istiyor bu kablo desteğine sahip PSU piyasada var ama pahalı ürünler genelde. Siz 800 TL bandına çıkmışsınız PSU 'da size 2 önerim olacak 2 PSU ve 2 anakart birbirleri ile uyumlular.
PSU önerileri;
1. X570 bir anakart seçerseniz birkaç model hariç hepsinde PSU seçiminiz kablo sayısı neticesinde uygun bir model seçilmeli. Siz zaten 800 TL bandına çıkmışsınız PSU 'da ben size bu bütçeye 100 TL daha ekleyin ve
XPG Core Reactor 750W 80 Plus Gold Tam Modüler - 899,00 TL bu PSU modelini alın derim. CWT grup tarafından desteklenen bu PSU modeli CWT grup firmasının en tepe seviye standartlarında geliştirilen bir üründür. 10 Yıl garantili pek çok konuda çok başarılı hiçbir kullanıcıyı ekileyen kötü tarafı olmayan bir PSU modelidir. Yine CWT grup tarafından desteklenen Corsair RM750 ve 850 modellerinden daha başarılıdır. Eğer X570 anakart seçecekseniz bu PSU modelini alın geçin.
2. Eğer B450 yada 1 adet 8 Pin CPU güç girişi olan X570 anakart alırsanız o zaman
High Power 750W Performance GD 80+ Gold (HP1-J750GD-F12S) - 644,45 TL bu ürünü öneririm. Son derece kaliteli sessiz ve uzun ömürlü bileşenlerden oluşan çok iyi bir PSU markası ve modelidir.
Anakart önerileri;
1. X570 önerimde
Gigabyte X570 GAMING X - 1.199,99 TL bu anakart var ki indirimde şuan ortalama 200 TL ucuz şuan ki fiyatı. Bu anakart gayet güçlü VRM kanadına sahip 3900X işlemcisine kadar sorun çıkartmaz OC işleminde. 1 adet 8 pin CPU güç girişi var ki buda yukarıdaki 2. PSU modeli ile uyumlu demek oluyor yani bu anakart + 2. PSU önerimi alabilirsiniz.
2. B450 önerilerimde ise şunlar var;
Bu anakartların MSI model hariç hepsinde ARGB portu dahil tam donanım güncel giriş/çıkış soketleri var. Ben olsam ne alırdım Eğer F/P olsun isterseniz AsRock yada Gigabyte Gaming X alın yok dolu dolu olsun derseniz ben olsam Aorus PRO alırdım. Hepsinin VRM kanadı aynı kontrolcü ile denetleniyor yani hepsi aynı güçte olana anakartlar ama VRM soğutması olarak en iyileri Aorus Elite , Aorus Pro ve Tomahawk modelleridir. Bu anakartlar ile yani B450 serisi ile her PSU modeli uyumlu sadece 8 pin CPU güç girişi var bu anakartlarda. 2. önerdiğim PSU modeli ile alınabilir.