7500-8000 tl arası pc toplamak istiyorum yardım eder misiniz?

Thfunda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben bu fiyat aralığında pc toplamak istiyorum hazır sistem kasa yani fakat içinde 1tb hdd ve 500 gb sdd olması lazım. Kusura bakmayın çok anlamıyorum o yüzden soruyorum daha önce itopyada bir sistem topladım 7.800'e şimdi ise fiyatı 9.500 olmuş çok üzüldüm gerçekten alacaktım ama alamadım fotoğrafta atamıyorum sistemi adamlar bu sisteme bakarak yakın bir sistem toplamışlardı linkini attım bakabilir misiniz? https://www.itopya.com/eastergamers...-500gb-nvme-m2-ssd-geforce-rtx-raytracing-pc/ 

Daha sonra alacağım ama tavsiyeniz varsa 144 hz monitor söyler misiniz? 23-24 inç olabilir birde grafik tasarım okuduğumdan ıps ekran olması önemliymiş galiba?

Hem oyun oynadığımdan hem de grafik tasarım okuduğumdan işlerimi rahatlıkla halletmek istiyorum lütfen yardım eder misiniz?

Bu arada yeni olduğumdan siteyi çok anlayamadım yorum yazıyorum ama inşallah düzgün yere yazmışımdır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
8K bütçeye sistem önerinizi yapacağım.

Monitör için bütçenizi söylerseniz iyi olur. IPS panel olması evet grafik tasarım işleri için önemlidir.

Sistem 1 : Aquarius 5T-10 - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyip 7.841 TL fiyata alabilirsiniz.

Sistem-1.png

Sistem 2 : Neo 5T-10 - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyip 7.886 TL fiyata alabilirsiniz.

Sistem-2.png

Ekstra Soğutucu : SilverStone AR12-RGB 120mm - 287 TL - INTEL 'in stok soğutucusu iyi değil. O yüzden harici bir soğutma gerekiyor. Sistemi önerdiğim yerdeki ürünler pek iyi değil. O yüzden ayrı olarak farklı yerden öneri yaptım. Montajı nasıl yapacağım derseniz zaten siteden bile önersem kargoda hasar almasın sarsıntıdan anakart veya kendisi diye montajlanmadan gönderiliyor. Yani her durumda soğutucuyu siz montajlayacaksınız.   

Toplamda Sistem 1 + Soğutucu ile 8.128 TL yapıyor.
Toplamda Sistem 2 + Soğutucu ile 8.173 TL yapıyor.

Genel NOT : 10400F işlemcisi 3600XT işlemcisi dengidir. 6 çekirdek 12 izlek sunan oldukça başarılı bir F/P işlemcisidir. Sistemlerde RTX 2060 var zaten anlatmaya gerek yok ekran kartını. 16GB(2x8GB) RAM var çoğu şeye yeter. Son olarak isteğiniz üzere 500GB M.2 disk + 1TB HDD koydum sistemlere. 2 sistemin genel farkı sadece kasa yapıları.

KS

Thfunda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba çok teşekkür ederim. Bu yazdığınız sistemler benim attığım linkteki gibi iyidir değil mi gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım sorun yaşarım diye korkuyorum. Bu arada monitör bütçem 1500-1800 arası olabilir tekrardan teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız.

Çok anlamıyorum sma bir şey daha sorucaktım ssd okuma hızı falan diyorlar ssd kaliteli midir acaba sanırım adobe programlarını hızlı olması açısından ssdye kurucam öyle yapabilceğimi söylemişlerdi herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba :shy:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri