7500F Sıvı Soğutma Önerisi

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba 7500f için sıvı soğutucu önerisi alabilirmiyim kasam xpg lander 500 deep cool ls520 se iyimidir

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
780
Sıvı soğutmaya geçme tercih meselesi, 7500F için hava soğutma yeterli olacaktır. Sizin seçiminiz ve tercihinize bağlı.
Sistem parçaları nelerdir. Özellikle sistemle gelen soğutucu?
Yeterli ise sıvı soğutmaya vereceğiniz ücret ile, yeterli gelmeyen, sorun çıkarmaya gebe parçalara yönlendirebilirsiniz.
Kasa olur, M.2SSD yetersiz olur, hatta PSU, buna yükseltme yapılabilir vb....

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıvı soğutmaya geçme tercih meselesi, 7500F için hava soğutma yeterli olacaktır. Sizin seçiminiz ve tercihinize bağlı.
Sistem parçaları nelerdir. Özellikle sistemle gelen soğutucu?
Yeterli ise sıvı soğutmaya vereceğiniz ücret ile, yeterli gelmeyen, sorun çıkarmaya gebe parçalara yönlendirebilirsiniz.
Kasa olur, M.2SSD yetersiz olur, hatta PSU, buna yükseltme yapılabilir vb....
Hocam merhaba ilk öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim sistemin pchocasının tanıttığı gamegaraj prime s34 5060ti16gb b650am5 16gb ddr5 1tb ssd içerinde gelen kule tipi cooler master hyper 212 spectrum v3 değiştirmek isteme sebebim kasayı servise gönderip geri teslim aldıktan sonra kargoda fanı çıkık ve fanda vuruk vardı ve bilmiyoruö psikolojik olarak mı oyun oynarken işlemci derecem 50lerdeyken 70lere çıktı o yüzden bu sıvı soğutucuya geçmeyi düşündüm hem yukarıya 2 adet fan geleceği için izmir sıcağında iyi olur diye

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
780
7500F kullnmadığım için soğutma açısından teorik olarak bakabiliyorum
cooler master hyper 212 spectrum v3 TDP dedikleri değer üretici belirtmese de 200W a yakın belirtiyorlar inceleyenler...

Bu durumda 7500F için ısı dağılımı:

İşlemci modeliÇekirdekler/İş parçacıklarıTemel frekanslarda ısı dağılımı, W (TDP/PL1)Turbo frekanslarında maksimum ısı dağılımı, W (PPT/PL2)
Ryzen 5 7500F6 / 126588

Turbo frekanslarında maksimum ısı dağılımı, W (PPT/PL2) bu değer 88W bunun üzerine 30 daha koyun...

Teoride bu şekilde yeterli olacaktır.
Bundan sonrası işlemci mimarisi, ısıl dağılım alanı, kasa havalandırmasına giriyor.

Bu deforme olmuş dediğniz fanı çıkarıp iyice bir kontrol edin kanatçılları, takılı iken gözlemleyin dönüşte bir sorun olup olmadığını... Ayrıca soğutucu bloğunun tam oturup oturmadığını ve vidalamayı da kontrol edin..

Fan Speed 650-1750 RPM ± 10%
Soğutucu fanı bu devirler arası dönmeli
HWinfo ile de bakarsınız devirlerde sorun var mı diye...

İzmir sıcakları, ben de İzmir deyim. Eğer odada klima var ise şanslısınız. Başka türlü ciddi etki edecek etken bulunmuyor malesef..

KS

berke3536

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan teşekkürler kesin olarak sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum görünüş olarakta coolmasteri diger kasama takıp satmayı düşünüyorum dediğim model olan deep cool ls520 iyimidir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri