, 78003Xd Almayın Kullanmayın Vb Iddalar Hakkında

tekcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar Yeni Bir Sistem toplamayı düşünüyorum 78003xd veya 9700x alacağım büyük ihtimalle biraz araştırma yaptım özellikle 78003xd hakkında birbirinden farklı yorumlar var en iyi oyun işlemcisi diyende var bazıları ise 9700x daha ucuz ve daha iyi diyende var bütçe ile alakalı bir problemim yok sadece aralarından hangisinin daha mantıklı olduğuna dair fikir edinmek istiyorum.
(RTX 4070 super ti alacağım büyük ihtimalle)

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
219
Merhabalar Yeni Bir Sistem toplamayı düşünüyorum 78003xd veya 9700x alacağım büyük ihtimalle biraz araştırma yaptım özellikle 78003xd hakkında birbirinden farklı yorumlar var en iyi oyun işlemcisi diyende var bazıları ise 9700x daha ucuz ve daha iyi diyende var bütçe ile alakalı bir problemim yok sadece aralarından hangisinin daha mantıklı olduğuna dair fikir edinmek istiyorum.
(RTX 4070 super ti alacağım büyük ihtimalle)

Sistemde sadece oyun mu oynanacak yoksa render-oyun olarak mı? Ayrıca hangi çözünürlükte oyun oynayacaksınız?

KS

tekcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemde sadece oyun mu oynanacak yoksa render-oyun olarak mı? Ayrıca hangi çözünürlükte oyun oynayacaksınız?
Oyun oynamak için kullanacağım genellikle Oyunları full hd ve 2k oynayacağım (Rekabetçi Oyunlarda ve fivem gibi oyunlarda 2k oynamıyorum) Çoğunlukla oyun amaçlı Kullanılıcak bir sistem toplamak istiyorum
https://www.linkslist.app/gejEhKt
kendim topladığım sistem bu ancak Mantıklımı yoksa bu bütçelerde daha iyi seçenek varmı bilmiyorum.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
1080P ve 2K rekabetçi oyunlar dediğiniz için sıralama böyle:

9800X3D > 7800X3D > 9700X

NOT: 9700X alsanız bile üzüleceğinizi sanmam, gayet iyi performansı var.

CS 2'yi örnek olarak koydum ama diğer rekabetçi oyunlarda da performans durumları benzer sonuç verir.
1740327891803.png

Diğer karşılaştırmaları da görmek isterseniz buradan tıklayıp bakabilirsiniz, ancak uyarayım hangi durumda nasıl farklar oluştuğunu grafiklerin üst tarafında gösteriyorlar (1080P ve medium ayar gibi). 2K durumunda bu grafikteki farktan daha azını görmeniz muhtemel ama yine de fark oluşur.

Son düzenleme:
KS

tekcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1080P ve 2K rekabetçi oyunlar dediğiniz için sıralama böyle:

9800X3D > 7800X3D > 9700X

NOT: 9700X alsanız bile üzüleceğinizi sanmam, gayet iyi performansı var.

CS 2'yi örnek olarak koydum ama diğer rekabetçi oyunlarda da performans durumları benzer sonuç verir.
Ekli dosyayı görüntüle 41279

Diğer karşılaştırmaları da görmek isterseniz buradan tıklayıp bakabilirsiniz, ancak uyarayım hangi durumda nasıl farklar oluştuğunu grafiklerin üst tarafında gösteriyorlar (1080P ve medium ayar gibi). 2K durumunda bu grafikteki farktan daha azını görmeniz muhtemel ama yine de fark oluşur.
9700x Almak en mantıklısı olucak benim için topladığım sistem uygunmudur sizce 68 bin lira tutuyor

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
İşlemciye sıvı soğutma almanız şart değilse hava soğutma alın derim.
İlle de sıvı soğutma istiyorsanız benim görüşüm şu ki, 2-3 bin TL daha ucuzunu alayım derken hem performans kaybı hem de uzun vadede daha kolay arıza görebilirsiniz.
Aman diyim gidin Corsair, Asus, MSI gibi markaların kaliteli bir modelini tercih edin. Yoksa iyi olmayan sıvı soğutma yerine hava soğutma daha iyidir bence. Sıvı soğutma arıza yaparsa diğer bileşenlere de risk yapar. Nacizane tavsiyedir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri